► Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!  

Από την κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ νοσοκομειακών στις 10/12. Φωτό 902.gr

Από την περασμένη Παρασκευή 18/12 η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη επέβαλε σ’ ολόκληρη την περιοχή Ελευσίνας – Ασπρόπυργου, με μεγάλες μονάδες βαριάς βιομηχανίας, γενικό λοκ-ντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς καταγράφηκαν εξαιρετικά υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων κορονοϊού.

Έξι συνδικάτα/σωματεία εργαζομένων Αττικής σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τους αρμόδιους να κάνουν τηλεδιασκέψεις, συναντήσεις, συζητήσεις και στην πράξη να μην κάνουν τίποτα. Πραγματοποίησαν μόνο 900 τεστ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, αλλά κανένα σε χώρο δουλειάς εκεί που υπάρχει αντικειμενικά συνωστισμός […]

Συνάδελφοί μας καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες εργασίας σε πολλούς χώρους εργασίας παραμένουν ίδιες, σαν να μην υπάρχει επιδημία. Στις περισσότερες επιχειρήσεις δεν γίνονται τεστ. Σε άλλες εργαζόμαστε χωρίς μάσκα και αντισηπτικά, ο ένας πάνω στον άλλο. Ακόμα και εκεί που παίρνουν κάποια στοιχειώδη μέτρα δεν είναι ολοκληρωμένα, δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, εργολαβικούς και μετανάστες.

Στους χώρους δουλειάς αποκρύπτουν τα κρούσματα, ενώ το κράτος δεν κάνει ελέγχους, έχοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό κρουσμάτων που υπάρχουν στις επιχειρήσεις.

Για τα κέρδη τους παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές μας. Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.»

Από την τεράστια διαδήλωση στο Παρίσι το Σάββατο (28/11) ενάντια στο αστυνομικό νομοσχέδιο της κοινοβουλευτικής χούντας του Μακρόν. Φωτό Francois Mori.

Τα Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής (Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Νομού Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής) συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου, Τρίτη 22 Δεκέμβρη, 12:00 στην πύλη του νοσοκομείου, και οργανώνουν συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 4:30 για “συνάντηση με τον Υπουργό”.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας, Βαγγέλης Λίγγος κατάγγειλει ότι, «τα εργοστάσια είναι ανεξέλεγκτα, οι εργαζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τεστ του ΕΟΔΥ αλλά ούτε γίνονται έλεγχοι ως προς την τήρηση μέτρων μεταξύ των εργαζομένων. Ένα εργοστάσιο που βρισκόταν σε αναστολή εργασιών, δούλευε κανονικά και η εντολή προς τους εργάτες ήταν αν φανεί ελεγκτής, ανεβείτε στην ταράτσα»

Μαζικά κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους σε εργοστάσια εμφανίστηκαν από τις αρχές Σεπτέμβρη ιδιαίτερα σε βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία (Γιαννιτσά, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία), αφού η χούντα Μητσοτάκη είχε αφήσει την πανδημία κορονοϊού να εξαπλώνεται όλο το καλοκαίρι.

Τώρα η εγκληματική χούντα Μητοστάκη επιβάλλει ιδιαίτερα αυστηρά, διχτατορικά μέτρα στη βιομηχανική περιοχή Ελευσίνας – Ασπρόπυργου με κατηγορίες ενάντια στους εργαζομένους και στις λαϊκές αγορές της περιοχής! 

Παρέλαση των κατοχικών δυνάμεων ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη στην Ομόνοια στις 17 Νοέμβρη. Φωτό ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού δεν είναι μόνο υγειονομικό ζήτημα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη, αγρότες και νεολαία, είναι ο αγώνας ενάντια στη διχτατορία, στην καταστολή, στους μισθούς πείνας και στη μαζική ανεργία που έχει επιβάλει με διαταγές της ΕΕ η χούντα Μητσοτάκη! 

Η αγωνιστική ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων Δυτικής Αττικής καταλήγει με το κάλεσμα, «Δυναμώνουμε την δράση και τις διεκδικήσεις μας». 

Αλλά αυτό και μόνο δεν αρκεί στις σημερινές διχτατορικές συνθήκες! Απαιτείται γενική απεργιακή κινητοποίηση, που έπρεπε τα σωματεία να έχουν οργανώσει εδώ και καιρό. Τώρα το κάλεσμα πρέπει να είναι σ’ όλη την εργατική τάξη και νεολαία Αθήνας – Πειραιά για οργάνωση Γενικής Απεργίας Διαρκείας, για την επιβίωση, για άμεσα μέτρα προστασίας, για άμεσους εμβολιασμούς όλου του πληθυσμού!

Η χούντα Μητσοτάκη προχωρά με νόμους ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία, ενώ γιατροί και επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα αργήσουν.

Στρατηγός του Ελληνικού Στρατού εμφανίστηκε στην τηλεόραση να τονίσει ότι ο στρατός θα αναλάβει εμβολιασμούς! Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν δικαίωμα στη Δυτική Αττική – και αλλού – να απομακρύνουν υποχρεωτικά από τα σπίτια τους ανθρώπους με δικαιολογία την αποφυγή μόλυνσης σ’ άλλους!

Αυτά είναι αστυνομικά, διχτατορικά μέτρα ενάντια στην Αντίσταση της εργατικής τάξης!

Δεν είναι ώρα για συναντήσεις με υπουργούς, όπως «απαιτούν» (!) τα σωματεία της Δυτικής Αττικής, που υποστηρίζουν την πολιτική ΚΚΕ – ΠΑΜΕ, αλλά για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των Μνημονίων βάρβαρότητας ΕΕ-ΔΝΤ! –   

► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12 6:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ, ΑΘΗΝΑ

Καλούν εργατικά σωματεία και παρατάξεις με συμμετοχή τής Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας (ΑΤΕ-ΕΚΑ). – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s