► ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜεΡΑ25 ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ» ΚΑΙ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!  

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΑΤ – ΕΕ! 

Από τη σημερινή (Πέμπτη μεσημέρι) μαζική διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στην πλατεία Κοραή ενάντια στην καταστολή χούντας Μητσοτάκη – ΜΑΤ. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τετάρτη στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια συνθήκη ιδιότυπης δημοκρατικής εκτροπήςαλλά και εν όψη μιας επιχείρησης από τη μεριά της κυβέρνησης και της συμπολίτευσης να οικοδομηθεί αστικοδικαστικό κράτος». 

Ο Αρχηγός του ΜεΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης εχτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τη σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε Κοινοβουλευτική Δικτατορία. Σε δικτατορία που δεν κλείνει τη Βουλή αλλά καταργεί ντε φάκτο τον Κοινοβουλευτισμό ακολουθώντας το μοντέλο Ερντογάν και Ορμπάν το οποίο προβλέπει, ως πρώτο βήμα, την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας λόγου των βουλευτών».

Οι πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις έγιναν στη Βουλή (Τετάρτη) καθώς η ΝΔ και ο Ελληνική Λύση ψήφισαν την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ η ΝΔ ψήφισε και την άρση ασυλίας τής Αγγελικής Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ25).

Αλλά πρόκειται για διαμαρτυρίες του αέρα, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 έχουν αποδεχτεί την επικυρίαρχη ΕΕ και τις διαταγές της για μετατροπή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε καθεστώς Κοινοβουλευτικής Χούντας για να σωθεί ο ελληνικός χρεοκοπημένος καπιταλισμός.

Στις 7 Οχτώβρη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κανόνι νερού στην τεράστια διαδήλωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, στις 15 Νοέμβρη ο Αστυνομικός Διευθυντής απαγόρεψε την Πορεία Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, όπως και την Κυριακή 6 Δεκέμβρη επέτειο της δολοφονίας από αστυνομικό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.  

Ακολούθησε στις 23 Νοέμβρη, διαταγή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την αστυνομία διερεύνησης αν έχουν τελεστεί από τον Α. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα και Γ. Βαρουφάκη «τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή»!

Μια βδομάδα πριν ο Τσίπρας είχε προσφέρει “χείρα βοηθείας” στον Μητσοτάκη με αντικατάσταση του Υπουργού Υγείας. Ο Μητσοτάκης ακολουθεί το δρόμο της δικής του χούντας, για τη συντριβή κάθε αντιπολιτευόμενου και προπαντός του εργατικού και φοιτητικού κινήματος αντίστασης!

Οι μισητές ομάδες ΔΙΑΣ των ΜΑΤ σε διχτατορική κατοχή δρόμων της Αθήνας (Κυριακή 6/12/20). Φωτό Μάριος Λώλος

Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι παρελθόν σε κάθε χώρα της ΕΕ καθώς το Διευθυντήριο των Βρυξελών επέβαλε τα μνημόνια λιτότητας μετά την οικονομική κατάρρευση των τραπεζών το 2008. 

Από τότε προσπαθούν να διασώσουν τον καπιταλισμό και τις τράπεζες με διχτατορικά μέτρα με δικαιολογία την τρομοκρατία και τώρα τον κορονοϊό. Συνεχώς ψηφίζονται μέτρα “έκτακτης ανάγκης” και ο στρατός επιτηρεί τις πλατείες των μεγάλων πόλεων. 

Με τον κορονοϊό η ΕΕ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Τα ΜΑΤ έχουν εξαπολυθεί ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία. 

Ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας, με κατάλυση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων χωρίς να βρισκόμαστε σε πόλεμο που να δικαιολογεί έκτακτα μέτρα. Η ΕΕ και ο Μητσοτάκης όμως έχουν κηρύξει ανελέητο ταξικό πόλεμο!

Από τις πρόσφατες προμήθειες της αστυνομίας. Φωτό Υπουργείο Εσωτερικών

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι “υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα (31.000.000) ευρώ.”! Η αστυνομία προμηθεύτηκε, 

“675 οχήματα, 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (8,000 επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.), (14) οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μέσων, αλεξίσφαιρα κράνη, γιλέκα μάχης – αλεξίσφαιρες πλάκες, βοηθητικά ηλεκτρονικά σκοπευτικά για τυφέκια, επιχειρησιακές φόρμες και βοηθήματα νυκτερινής παρατήρησης nightvision, αλεξίσφαιρες ασπίδες, ειδικά φυσίγγια, αποστασιόμετρα, ανεμόμετρα για ελεύθερους σκοπευτές και σχοινιά καταρριχήσεων με τα παρελκόμενά τους”.

Επίσης,

“(5.000) χειροπέδες με θήκη, (3.000) στολές δικυκλιστών, (3.000) ζεύγη μποτάκια δικυκλιστών, (3.000) κράνη μοτοσυκλετιστών, (3.000) κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας, (1.010) ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό πρόγραμμα, (1.000) επαναφορτιζόμενους φακούς, (1.000) αντιβαλλιστικά κράνη, (1.000) προστατευτικούς θώρακες και (422) θερμικές κάμερες, πολυμηχανήματα, αλκοολόμετρα & πομποδέκτες.”

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δε αναφέρει προμήθειες σφαιρών και όπλων.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ τον Οχτώβρη στην Αθήνα. Η χούντα Μητσοτάκη σκοπό έχει τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Πρέπει να ανατραπεί με οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Φωτό Ε.Α.

Με οπλισμένα χιλιάδες αφηνιασμένα ΜΑΤ η χούντα Μητσοτάκη έχει πραγματοποιήσει κατοχή του κέντρου της Αθήνας, με περικύκλωση και περιορισμό στο πεζοδρόμιο των κινητοποιήσεων, με τρομοκρατικές συλλήψεις. 

Αυτή τη χούντα πρέπει να ανατραπεί με τη μαζική οργάνωση και δράση των εργαζομένων και της νεολαίας – με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και όλα τα μέσα Αντίστασης.

Σ’ αυτόν τον αγώνα να δημιουργηθεί ένα επαναστατικό κόμμα ανατροπής του σάπιου καπιταλισμού για εργατική εξουσία με σχεδιασμένη οικονομία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s