► ΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ!

► ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΕΤΟΣ! – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 150.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Άποψη της τεράστιας αντι-φασιστικής συγκέντρωσης στη λεωφ. Αλεξάνδρας στις 7/10/20 καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Η χούντα Μητσοτάκη επιτέθηκε αναίτια στη συγκέντρωση για να τσακίσει την αντίσταση νεολαίας και εργαζομένων. Γι’ αυτό συνεχίζει να εφαρμόζει το διχτατορικό λοκ-ντάουν. Φωτό 902.gr

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη επέβαλε νέα παράταση του διχτατορικού λοκ-ντάουν τουλάχιστον μέχρι τις 7 Γενάρη 2021 και παραμένουν οι διαταγές απαγόρευσης μετακινήσεων και κλεισίματος οικογενειακών καταστημάτων λιανικής που οδηγεί στην εξαφάνιση τους!

Αντίθετα, με το λεγόμενο κλικ-αγουέϊ ο Μητσοτάκης επιτρέπει το άνοιγμα πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας δήλωσε ότι υπολογίζει σε 150.000 τις οικογενειακές επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να κλείσουν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη, και χαραχτήρισε την κατάσταση ως «ολοκληρωτική καταστροφή».

Τα στοιχεία που ανακοινώνουν για τον κορονοϊό τα φερέφωνα της χούντας Μητσοτάκη είναι παντελώς αναξιόπιστα καθώς δεν τηρούνται επιστημονικοί κανόνες καταγραφής και τα τεστ μειώθηκαν ώστε και τα κρούσματα να παρουσιάζονται μειωμένα!

Οι παρατηρήσεις των ανεξάρτητων από το κράτος ειδικών και επιστημόνων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται εχτός Ελλάδας, έχουν εδώ και καιρό τονίσει την αλλοπρόσαλη αντιεπιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού από τη χούντα Μητσοτάκη αλλά και από το διευθυντήριο της ΕΕ, που προσπαθούν να σώσουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες και το σάπιο καπιταλισμό, και όχι τις ανθρώπινες ζωές.  

Σήμερα (14 Δεκέμβρη) η Ελλάδα βρίσκεται στις 13η θέση παγκόσμια των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων ανά εκατομμύριο! (https://www.statista.com)

Από τη μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσ, 30/11/20, ενάντια στα διχτατορικά μέτρα του Προέδρου Μακρόν. Φωτό Francois Mori.

Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης έχασαν -5,2% (μέσος όρος) του εισοδήματος τους φέτος (σε σύγκριση με πέρσι) καθώς τα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ επέβαλαν τα διχτατορικά μέτρα κορονοϊού (εργαζόμενοι σε «αναστολή» και κλείσιμο οικογενειακών μαγαζιών – επιχειρήσεων). 

Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα έχασαν -12%, τα μεσαία επίπεδα εισοδημάτων έχασαν -7% και τα υψηλά εισοδήματα έχοσαν -6,8%. Η Ελλάδα ήταν στη δεύτερη χειρότερη θέση σ’ όλη την Ευρώπη μετά την Κροατία.

Η εργατική τάξη και οι αγρότες πληρώνουν τη συδυασμένη οικονομική κρίση – πανδημία κορονοϊού των καπιταλιστών!

Τώρα η χούντα Μητσοτάκη πετσοκόβει και το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή (πληρώνονται μόνο 534 ευρό το μήνα) που το Νοέμβριο ήταν 674.871, περίπου το 1/6 του συνολικού εργατικού δυναμικού (3,7 εκατομ), ενώ πάνω από 1 εκατομ. είναι ο επίσημος αριθμός ανέργων στην Ελλάδα.

Ζούμε στην περίοδο κατάρρευσης της καπιταλιστικής οικονομίας, από τις απαρχές της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης το 2008, και ο συνδυασμός με την πανδημία του κορονοϊού και τα διχτατορικά λοκ-ντάουν, οδηγούν την εργατική τάξη και μικρομεσαίους στη φτώχεια και εξαθλίωση. 

Σ’ αυτή την κοινωνία δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους και νέες! Ο καπιταλισμός τους προσφέρει απλόχερα μόνο ανεργία, φτώχεια, διχτατορίες, καταστολή και πολέμους.

Στη Βουλή η χούντα Μητσοτάκη με τον Προϋπολογισμό 2021 ομολογεί ότι η δημόσια χρηματοδότηση υγείας και παιδείας περιορίζεται κατά εκατοντάδες εκατομ. ευρό, ενώ αυξάνονται οι φόροι για τους εργαζομένους, αλλά μειώνονταιγια τις επιχειρήσεις!

Είναι ώρα τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες για διοργάνωση ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ για τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου όλης της εργατικής τάξης, για την οργάνωση της αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη.

Άποψη μέρους του φοιτητικού μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία πορεία από την Κηφισίας στη Βουλή, 7/10/20. Φωτό Ε.Α.

Το κύριο όπλο της εργατικής τάξης και νεολαίας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ στην προοπτική οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με όλα τα μέσα, για τη συντριβή των Μνημονίων, των ΜΑΤ και της χούντας Μητσοτάκη. 

Για να προχωρήσουμε με όλους/ες τους εργαζομένους της Ευρώπης σε εργατική εξουσία και στην αντικατάσταση τής ιμπεριαλιστικής ΕΕ από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Οι υποστηριχτές της Τέταρτης Διεθνούς στην Ελλάδα σας καλούμε σε κινητοποίηση για την οργάνωση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος στην Ελλάδα για την ανατροπή του καπιταλισμού. – 

Leave a comment