► ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

► ΠΟΕΔΗΝ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ

► ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΙΣΧΥΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Από τη σημερινή (Πέμπτη) κινητοποίηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Αθήνα. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις νοσοκομειακών στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ με διεκδικήσεις: Δώρο Χριστουγέννων, ένταξη στα ΒΑΕ, ισχυρή δημόσια παιδεία και μονιμοποίηση των εκτάκτων. Φωτό 902.gr

Σε συνάντηση (Τρίτη 8/12) των Υπουργών Παιδείας Ν. Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη με αντιπροσωπείες τής Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων και της ΠΟΣΔΕΠ (συνδικαλιστικό πανεπιστημιακών) γνωστοποιήθηκε ότι η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει νομοσχέδιο εγκατάστασης μέσα στα Πανεπιστήμια ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών με απόλυτες εξουσίες! 

Πρόκειται για σχέδιο ΚΑΤΟΧΗΣ των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΑΕΙ από τα ΜΑΤ – και στη συνέχεια σε κάθε δημόσιο χώρο, δρόμους και πλατείες, δημόσια ιδρύματα και νοσοκομεία!

Σύμφωνα με υπουργική ανακοίνωση η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει: 

« 1. Τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), 

2. Τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, και 

3. Την ενίσχυση διατάξεων του Πειθαρχικού και του Ποινικού Δικαίου ».

Η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει μια δύναμη 1.000 αστυνομικών που θα διοικείται και θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ. Όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω, ετοιμάζεται νέο διχτατορικού τύπου νομικό πλαίσιο με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε φοιτητές/τριες, προσωπικό και καθηγητές, με αλλαγές στους εσωτερικούς κανονισμούς και στον Ποινικό Κώδικα! Κόστος 30 εκατομ. ευρό!

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων (πανεπιστημιακοί που έχουν αποδεχτεί τις αμοιβές και τα ιδεολογήματα της ΕΕ) έχει αποδεχτεί την ίδρυση και εγκατάσταση μέσα στα Πανεπιστήμια του πραιτοριανικού “Ειδικού Σώματος Φύλαξης” αλλά να υπάγεται και να αναφέρεται στον Πρύτανη και τη Σύγκλητο. 

ΜΑΤ, κλούβες και κανόνια νερού για επιβολή διχτατορικής επίβλεψης φοιτητών, προσωπικού και καθηγητών στα Πανεπιστήμια! Φωτό left.gr

Μαζί με τα ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει επιβολή διδάχτρων με το σύστημα τραπεζικών δανείων προς τους φοιτητές/τριες, ένα σύστημα που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε απόφοιτους ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων. 

Αντί για αύξηση της χρηματοδότησης και μεγάλη αναβάθμιση των δομών και επιμορφωτικών διαδικασιών, την οικοδόμηση εστιών, την παροχή ικανοποιητικού επιδόματος σ’ όλους/ες τους φοιτητές/τριες για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, οι Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης επιβάλουν την αστυνομική διεύθυνση των Πανεπιστημίων καθώς μειώνουν στον Προϋπολογισμό τα ποσά για δημόσια παιδεία και υγεία! 

Είναι φανερό ότι η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει στη διάλυση του ιστορικά ισχυρού φοιτητικού κινήματος και στην επιβολή της αντιδραστικής ιδεολογίας οικονομικού νεο-φιλελευθερισμού με ρατσιστικό εθνικισμό.

Είναι άμεση ανάγκη οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία εργαζομένων στα Πανεπιστήμια να οργανωθούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στα διχτατορικά σχέδια της χούντας Μητσοτάκη!

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη περνά τον ένα νόμο μετά τον άλλο ενώ η Αντιπολίτευση διαμαρτύρεται ρητορικά στη Βουλή. Με την παρουσία τους στη Βουλή σ’ αυτή την αντιδραστική φάρσα ψήφισης νομοσχεδίων, νομιμοποιούν την κοινοβουλευτική χούντα

Πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από τη Βουλή και να κηρύξουν αγώνα απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, ΜΑΤ, ΕΕ!   

Το κύριο όπλο γι’ αυτό τον αγώνα είναι το Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων, και η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας!  

Από προεκλογική ομιλία του Προέδρου Ν. Μαδούρο στο Καράκας 3/12/20. Φωτό Ariana Cubillos

► ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΙΣΧΥΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στη Βενεζουέλα ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλαςτου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο συν μερικά μικρά κόμματα) κέρδισε το 67% των ψήφων και 200 περίπου βουλευτές στο νέο κοινοβούλιο των 277 εδρών.

Ο συνασπισμός των δεξιών κομμάτων, που υποστηρίζονται από τις ΕΠΑ, ΕΕ και άλλα κράτη, έλαβε 18%. Αυτός ο συνασπισμός μποϊκοτάρισε τις εκλογές. Στις εκλογές του 2015, όπου είχε νικήσει η Αντιπολίτευση στον Μαδούρο, ψήφισαν 14,3 εκατομ., ενώ στις εκλογές της Κυριακής ψήφισαν περίπου 6,5 εκατ. σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, που έχει αποχωρήσει από το Πατριωτικό Μέτωπο, έλαβε περίπου 3% των ψήφων και δεν εκλέγει βουλευτή.

Η νίκη του Μαδούρο είναι ένα μεγάλο χτύπημα στον ιμπεριαλισμό και στις συνωμοσίες του ηγέτη της Αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό να επιβάλει με πραξικόπημα χουντική διακυβέρνηση στη Βενεζουέλα που θα ικανοποιήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα για τη λεηλασία των φυσικών πόρων (πετρέλαιο, ορυχτά) και την αποικιοκρατική εκμετάλλευση του λαού της Βενεζουέλας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s