► ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ, ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΑΤ! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ, ΞΑΝΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ CRS ΤΟΥ “ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ” ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ! 

Χτες Κυριακή διχτατορική κατοχή της Αθήνας από τα ΜΑΤ. Φωτό Μάριος Λώλος

Χτες στην επέτειο της δολοφονίας από αστυνομικό του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, η χούντα Μητσοτάκη επέβαλε ξανά διχτατορική απαγόρευση συγκεντρώσεων με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας!.  

Εξαπέλυσε χιλιάδες αφιονισμένα ΜΑΤ στην Αθήνα για να σταματήσουν με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές διαδηλώσεις, ακόμη και την κατάθεση ενός λουλουδιού στον τόπο δολοφονίας του Αλέξη.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου. Φωτό Μάριος Λώλος

Η χούντα Μηστοτάκη έδειξε το απόλυτο μίσος της, αλλά και το φόβο της, προς τη νεολαία και την εργατική τάξη, θεωρώντας ότι με την απόλυτη διχτατορική βία και κατάληψη της Αθήνας από τα πραιτωριανά ΜΑΤ, θα τρομοκρατήσει και θα καθυποτάξει τους εργαζόμενους, για να σώσει τον καπιταλισμό.

Τα διχτατορικά μέτρα της χούντας Μητσοτάκη δείχνουν την πολιτική της χρεοκοπία, καθώς μεταμορφώνει το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε καθεστώς κοινοβουλευτικής διχτατορίας με τα ΜΑΤ, τους χρυσαυγίτες «ένοπλα σώματα» του αστικού κράτους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε 135 συλλήψεις. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) καταδίκασε τη βία των αστυνομικών που χτυπούσαν και έσπρωχναν δημοσιογράφους μακριά από τα γεγονότα.

Η χούντα Μητσοτάκη, και τα αφεντικά της στην ΕΕ, γνωρίζουν ότι η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας βράζει στην πανδημία του κορονοϊού και στη μνημονιακή λιτότητα, και προπαθούν να χτυπήσουν πριν εκραγεί και μετατραπεί σε εξέγερση νεολαίας και εργατών. 

Σ’ αυτήν την εκρηχτική κατάσταση, στη σημερινή διπλή οικονομική και υγειονομική παγκόσμια κρίση, οι ηγέτες του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των εργατικών σωματείων, καλούνται να καλέσουνκαι να οργανώσουν άμεσα την εργατική τάξη και νεολαία σε μαζική αντίσταση ενάντια στην καταπάτηση του Συντάγματος, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. 

ΜΑΤ εισβάλλουν χτες βίαια σε πολυκατοικία. Φωτό Μάρις Λώλος

Ο Μητσοτάκης περνά τον ένα αντεργατικό και αντιδραστικό νόμο μετά τον άλλο, και οι βουλευτές του ΚΚΕ παραμένουν στη Βουλή για να “αντιπολιτευτούν”, αντί να αποκηρύξουν την πολιτική αντιδραστική φάρσα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας κήρυξε απαγόρευση συναθροίσεων, μια «κατάσταση πολιορκίας» και απαγόρευσε σε Δημοτικούς/κές Συμβούλους και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, νεολαίας του ΚΚΕ, να καταθέσει «ένα λουλούδι». 

Μαζικές συλλήψεις χτες από τα ΜΑΤ. Φωτό Μάριος Λώλος

Μπροστά σ’ αυτήν τη διχτατορική απαγόρευση, η ΚΝΕ έβγαλε μια «καταγγελία» και υποσχέθηκε αγώνα, αντί η ηγεσία ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και ΚΝΕ, μαζί και τα άλλα αριστερά κόμματα και τα εργατικά σωματεία, να καλέσουν άμεσα σε ξεσηκωμό ενάντια στη χούντα και για τη διάλυση των ΜΑΤ.

Τώρα είναι η ώρα για το χτίσιμο μιας επαναστατικής νεολαίας και επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού μαζί με τους εξεγερμένους εργάτες της Ευρώπης. – 

► ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

Από τη μαζική διαδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Φωτό Francois Mori.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και νεολαία συμμετείχαν στις μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις το Σάββατο – για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα – στο Παρίσι και σε 90 πόλεις της Γαλλίας ενάντια στο διχτατορικό νομοσχέδιο του Προέδρου Μακρόν.

Κύριο σύνθημα των διαδηλωτών, “Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη – Για ποιούς;”

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε 24 συλλήψεις διαδηλωτών καθώς ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι, “Δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητο ότι περιορίζουμε την ελευθερία στη Γαλλία, είναι ψέμμα. Δεν είμαστε Ουγγαρία ή Τουρκία”!

Το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή και περιέχει πλήθος άρθρα καταστολής και άρσης δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης και το άρθρο 24 που θα απαγορεύει τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων αστυνομικών! 

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τώρα στη Γερουσία, όπως επανέλαβε ο Μακρόν που έστειλε ξανά τα μισητά CRS (οπλισμένα πραιτωριανά σώματα όπως τα ελληνικά ΜΑΤ) με χημικά ενάντια στους διαδηλωτές, την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει τη Γαλλία!

Ο σημερινός σάπιος καπιταλισμός δεν μπορεί να προφυλάξει την ανθρωπότητα, αντίθετα δημιουργεί τις συνθήκες ανάπτυξης διάφορων κορονοϊών και οδηγεί την ανθρωπότητα σε πολέμους και στη βαρβαρότητα.

Η εργατική τάξη και η νεολαία της Ευρώπης πρέπει να ανατρέψει τον καπιταλισμό και την ΕΕ και να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας ομοπσονδίας Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. –      

 Από τη διαδηλωση του Σαββάτου στο Παρίσι. Φωτό Francois Mori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s