► Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

Από την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 12/11/2020 στα νοσοκομεία. Φωτό 902.gr

Η γκεμπελική προπαγάνδα για τον κορονοϊό της χούντας Μητσοτάκη μετατράπηκε κάτω από το βάρος των θανάτων σε βόμβα που έσκασε στα χέρια της! 

Τα στατιστικά στοιχεία κι οι πληροφορίες για τον κορονοϊό που μεταδίδει καθημερινά τα φέρεφωνα της χούντας Μητσοτάκη, είναι παντελώς αναξιόπιστα όπως δείχνουν οι δυο διαφορετικοί κατάλογοι καταγραφής των θανάτων και των κρουσμάτων της πανδημίας.

Το λοκ-ντάουν (που χτυπά την εργατική τάξη, νεολαία, μικρομάγαζα, και διαγράφει δημοκρατικές ελευθερίες) όχι μόνο δεν μείωσε θανάτους και κρούσματα, αλλά μέσα στο Νοέμβρη οι θάνατοι καθημερινά μετριούνται σε εκατοντάδες και τα κρούσματα σε πάνω από 2.000 (μέσος όρος). 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ιστότοπου statista.com η Ελλάδα βίσκεται στην 51η θέση στον κατάλογο των θανάτων από κορονοϊό κατά εκατομμύριο πληθυσμού, και πολύ ψηλά στην 14η θέση στον κατάλογο θανάτων ανά εκατομ. τις τελευταίες 7 ημέρες.

Σ’ όλη την Ευρώπη το λοκ-ντάουν αποδείχτηκε μια απόλυτη αποτυχία – αλλά χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για να περιορίσει τη νεολαία, να απαγορευτούν κινητοποιήσεις και να επιβληθεί τρομοκρατική διακυβέρνηση!

Παράληλα στον Προϋπολογισμό 2021 η χούντα Μητσοτάκη μειώνει τη χρηματοδότηση υγείας και παιδείας. 

Η χούντα Μηστοτάκη παραπατάει από τη δύναμη της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ απαιτούν να φύγει εδώ και τώρα ο Μητσοτάκης!  

Έτσι η χούντα Μητσοτάκη της επιβολής «κατάστασης πολιορκίας» και «κράτους έκτακτης ανάγκης», προχωρά στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ναυπηγεία Σκαραμαγκά και λιμάνια, και πετσόκοψε για το Δεκέμβριο το βοήθημα για όσους είναι σε αναστολή εργασίας στα 534 ευρό από 800 ευρό που ήταν το Νοέμβρη. 

Το ζεύγος Μητσοτάκη μπορεί να διασκεδάζει ανέμελα στας εξοχάς.

Από την απεργιακή πικετοφορία που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ στο λιμάνι της ΚΟΣΚΟ στο Ικόνιο στην απεργία της 26ης Νοέμβρη. Τώρα η ΚΟΣΚΟ διώκει τους συνδικαλιστές με δικαιολογία κρούσμα κορονοϊού! Φωτό 902.gr

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου από το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, 1/12/2020.

«Τo Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη στοχοποίηση των μελών των ΔΣ των Σωματείων ΕΤΙΤΑ και ΕΝΕΔΕΠ από τις εργοδοσίες STAR, ALPHA και COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Λίγες ώρες μετά την επιτυχημένη απεργία στις 26 Νοέμβρη που είχαν προκηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, μαζί με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, τα μέλη της διοίκησης ενημερωθήκαν από την εργοδοσία ότι βγαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών λόγω «συγχρωτισμού» την ημέρα της απεργίας.

Κατηγορία παντελώς ανυπόστατη αφού για την προετοιμασία της απεργία και για την παρουσία των μελών της διοίκησης των σωματείων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κ.α. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας που γίνεται από την εργοδοσία, τους εφοπλιστές και μερίδας ΜΜΕ για να συκοφαντήσουν και να στοχοποιήσουν τα σωματεία και τα μέλη της διοίκησής.

Συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που ελέγχουν οι εφοπλιστές, δίνουν τη θέση τους σε υπομνήματα και άμεσες παρεμβάσεις της COSCO στην κυβέρνηση και στους εισαγγελείς για να ασκηθούν διώξεις, όπως έγινε και στην απεργία στις 26 Νοέμβρη που ζητούσαν την διάλυση της απεργίας με την χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής, επιδιώκοντας να βάλουν σε εφαρμογή τον νέο «συνδικαλιστικό» νόμο πριν καν ψηφιστεί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα της απεργίας, ο πρόεδρος του σωματείου κλήθηκε σε προανακριτική απολογία για την απεργία της πρωτομαγιάς (!) ενώ εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις της εργοδοσίας προς τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΕΔΕΠ για «διαφυγόντα κέρδη» από προηγούμενους απεργιακούς αγώνες. Η συνδικαλιστική δράση και οι συνδικαλιστές δεν μπαίνουν στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική που εφαρμόζει ανοίγει το δρόμο στο δυνάμωμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της τρομοκρατίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μια κατάσταση που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο εάν η κυβέρνηση τελικά φέρει και ψηφίσει το νέο «συνδικαλιστικό» νόμο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη στα σωματεία. Τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δε μπαίνουν στο γύψο. Το Δ.Σ.» 

Αλλά η έκφραση της αλληλεγγύης και στήριξη στα σωματεία από το ΕΚΑ δεν είναι αρκετό, όπως δεν φτάνουν οι 24ωρες απεργίες για να σταματήσουν τα αντεργατικά νομοσχέδια, τα μέτρα καταπίεσης και τις συλλήψεις εργατών από τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη.

Σήμερα απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑ και των εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων, που μάχονται τα διχτατορικά μέτρα της θανατηφόρας κυβέρνησης, στη συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου όλων των εργαζομένων με σύγκλιση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των Μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s