► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10 πρωί πλατεία Κλαυθμώνος! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ!

► ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! 

Από τη σημερινή (Πέμπτη) απεργιακή στγκέντρωση πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων στην πλατεία Κοραή. Οι απεργοί περικυκλωμένοι από ΜΑΤ και άλλων ειδών αστυνομικές δυνάμεις της χούντας Μητσοτάκη. Σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας, από την Ακρόπολη έως την Ομόνοια, είχαν τοποθετηθεί κλούβεςμ κανόνια νερού, μοτοσυκλετιστές και “μυστικοί”. Σε κάθε γωνιά των κεντρικών οδών, υπάρχαν 3-4 άντρες των ΜΑΤ που έλεγχαν κάθε περαστικό! Φωτό Ε.Α.

Η αυριανή 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και άλλων μεγάλων πόλεων και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια σε ακόμη ένα αντεργατικό σχέδιο νόμου της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, πραγματοποιείται σε πρωτόγνωρες συνθήκες επιβολής διχτατορικής διακυβέρνησης ενώ η πανδημία του κορονοϊού θερίζει εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Μετά την κήρυξη από την αστυνομία της τετραήμερης διχτατορικής απαγόρευσης συναθροίσεων, της επίθεσης των ΜΑΤ στους διαδηλωτές και της κατοχής του κέντρου της Αθήνας από την αστυνομία με εκατοντάδες συλλήψεις, προχτές η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την Κρατική Ασφάλεια να ερευνήσει αν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης ελέγχονται για τη «διάπραξη αδικημάτων παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και διέγερσης σε ανυπακοή»!

Η δικαιολογία της Εισαγγελία Πρωτοδικών γι’ αυτή την πανάθλια αντιδημοκρατική διαταγή έρευνας πολιτικών αρχηγών, είναι μια καταγγελία του ακροδεξιού εθνικιστή δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη αρχηγού της ομάδας Νέα Δεξιά! 

Παρέλαση των κατοχικών δυνάμεων ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη στην Ομόνοια στις 17 Νοέμβρη. Φωτό ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Χτες δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», παραγγελία του Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι Βρετανοκύπριος καθηγητής με βραβείο Νόμπελ, μαζί με άλλους δυο οικονομολόγους, για την έρευνα τους στις “τριβές αγορών”. Τα μέλη της Επιτροπής είναι πανεπιστημιακοί και χρηματιστές χετζ-φαντ, όλοι τους φανατικοί υπέρμαχοι της ελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κατάρρευση και όλη την ανθρωπότητα στη μαζική ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Η Έκθεση δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά κόπι-πέϊστ των πιο αντιδραστικών απάνθρωπων προσταγών της “νεο-φιλελεύθερης” οικονομίας που σκοπό έχει την καταστροφή του κοινωνικού κράτους και το πισωγύρισμα της ανθρωπότητας στις άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους του 19ου αιώνα.

Δεν πρόκειται για μια επιστημονική ή τουλάχιστον τεχνοκρατική έκθεση, τα πορίσματα της δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα. Είναι μια πανάθλια έκθεση μίσους του καπιταλισμού ενάντια στις καταχτήσεις της εργατικής τάξης. 

Η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη είναι ο μπούσουλας της πολιτικής της χούντας Μητσοτάκη. Η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι απόρροια καταστροφής κοινωνικών δομών και ανθρώπων, αλλά ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων που αυτή την περίοδο διαλύονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Όπως συνέχεια επαναλαμβάνουν οι ηγέτες της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, βρισκόμαστε σε περίοδο κατακόρυφης κατάπτωσης του καπιταλισμού.     

Από τη διαδήλωση στην Αθήνα, 14 Ιούνη 2020, ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Φωτό Ε.Α.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η αυριανή 24ωρη απεργία αποχτά ιδιαίτερη σημασία και δεν μπορεί να είναι μια απεργία απλά και μόνο διαμαρτυρίας.  Η κυβέρνηση θα ξοδέψει 10 δισ. ευρό για πολεμικούς εξοπλισμούς και αφαιρεί 600 εκατ. ευρό από τη δημόσια υγεία!

Όμως οι ανακοινώσεις που προσκαλούν στην απεργία – του ΕΚΑ των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων – είναι γεμάτες αγωνιστικότητα ως διαμαρτυρία, ενώ απουσιάζει το αίτημα της εθνικοποίησης του ιδιωτικού κλάδου υγείας και κάθε αναφορά στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες διχτατορικής εκτροπής! 

Πρέπει να ειπωθεί καθαρά: οι ηγεσίες αυτών των σωματείων, του ΕΚΑ και των Αριστερών ΠΑΜΕ και Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο ΕΚΑ, ζουν στο δικό τους κόσμο, σε περασμένες “κανονικές” εποχές απεργίας και διαδηλώσεων.

Όμως σήμερα η χούντα Μητσοτάκη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ διαδηλώσεις και απεργίες με επιβολή καθεστώτος “έκτακτης ανάγκης, κατάστασης πολιορκίας”, με δικαιολογία την πανδημία του κορονοϊού που αυτή η ίδια άφησε να εξαπλωθεί!   

Οι συνθήκες απαιτούν η αυριανή απεργία να αντανακλά το θυμό των εργαζομένων και της νεολαίας, και την αποφασιστικότητα για αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. Η απεργία πρέπει να έχει ως προοπτική να είναι το πρώτο βήμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου όλων των εργαζομένων για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αγώνα, μια πανεργατικής πανελλαδικής συνέλευσης, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής μνημονιακών νομών, λιτότητας και της χούντας Μητσοτάκη, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s