► ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΑΤ!

► ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΜΑΤ επιτίθονται στη σημερινή πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαχητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17/11/1973) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις, με συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας, είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη!

Οι νοσοκομειακοί και άλλοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές/τριες και νεολαία που ατρόμητα και αποφασιστικά συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, κ.α.), τσάκισαν στην πράξη τη διχτατορική αντισυνταγματική απόφαση απαγόρευσης τής Πορείας του Πολυτεχνείου.

Η χούντα Μητσοτάκη, όπως τη διέταξαν οι ΕΠΑ και η ΕΕ, επέβαλε με τα πάνοπλα ΜΑΤ κατάσταση πολιορκίας στην Αθήνα και στην Ελλάδα για να τρομοκρατήσει και υποτάξει το τεράστιο αντιστασιακό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στις χιλιάδες θανάτους κορονοϊού, στις απολύσεις και μαζική ανεργία, στους μισθούς πείνας, στις βάρβαρες συνθήκες εργασίας χωρίς δικαιώματα, στους αντεργατικούς νόμους.

Τα πάνοπλα ΜΑΤ (χρυσαυγίτες με στολή) με τοξικά, αύρες και γκλομπ επιτέθηκαν σ’ όλες τις διαδηλώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις με εκατοντάδες τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών.

Από τη σημερινή επίθεση ΜΑΤ με 3 αύρες σε διαδηλωτές στην Ομόνοια. Φωτό left.gr

Η κοινοβουλευτική μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη ξεκίνησε ένα ταξικό πόλεμο πρωτοφανούς βίας για να τσακίσει τη νεολαία και την εργατική τάξη αξιοποιώντας την πανδημία του κορονοϊού και τις προδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των πανάθλιων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.

Αλλά η χούντα Μητσοτάκη βρίσκεται στη δίνη της κολοσιαίας παγκόσμιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, όπως όλες οι χώρες της ΕΕ. Αυτό δημιουργεί στη χρεοκοπημένη μνημονιακή Ελλάδα την τεράστια πολιτική κρίση που είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης. 

Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες ο Σημίτης κάλεσε σε υποστήριξη του Μητσοτάκη και στη συνέχεια ο Τσίπρας ζήτησε «οικουμενική κυβέρνηση» και υποτάχτηκε (όπως και τα άλλα αστικά κόμματα) στην απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας απαγόρευσης της Πορείας του Πολυτεχνείου.

Από τη σημερινή “συμβολική” διαδήλωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία την οποία αποδέχτηκε στην ανακοίνωση της η Κυβέρνηση. Στη συνέχεια το ΚΚΕ πραγματοποίησε μαζική πορεία στην Πανεπιστημίου που χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ με χημικά, γκλομπ και αύρες και δεκάδες συλλήψεις. Φωτό 902.gr

Η Πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι μια επετειακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Είναι η συνεχής πάλη της νεολαίας και της εργατικής τάξης ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΕΠΑ και ΝΑΤΟ για την πραγμάτωση των διεκδικήσεων Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. 

Η Πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι ούτε μια συμβολική διαδήλωση. 

Οι δηλώσεις και σημερινές πράξεις της ηγεσίας του ΚΚΕ, με «μυστική» «συμβολική κινητοποίηση» στην Αμερικανική Πρεσβεία, δεν είναι λόγια και πράξεις αποφασιστικής Αντίστασης, αλλά ανούσιες μικροαστικές διαμαρτυρίες που αποδέχτηκε η σημερινή ανακοίνωση της χούντας Μητσοτάκη!    

Η ηγεσία του ΚΚΕ αντί να καλέσει στην πιο μαζική κινητοποίηση ενάντια στη διχτατορική επιβολή κατάστασης πολιορκίας στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μάζευε υπογραφές διαμαρτυρίας στην απαγόρευση της Πορείας που κατέθεσε στον Μητσοτάκη!

Παράλληλα, συμφώνησε με τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Μέρα25 σε κείμενο διαμαρτυρίας, που παρουσίασαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρχει κάλεσμα στην Πορεία του Πολυτεχνείου!

Προς τιμήν τους, συνδικαλιστές τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκαν να υπογράψουν ένα τέτοιο κατάπτυστο κείμενο.

Παρά την περιορισμένη συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις – καθώς δεν υπήρξε αποφασιστικό ενιαιομετωπικό κάλεσμα από τα κόμματα της Αριστεράς με κύρια ευθύνη του ΚΚΕ που προτίμησε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ – η νεολαία και η εργατική τάξη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παρακολούθησε με αγωνία τον αγώνα ενάντια στα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη.

Από τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ μ-λ και άλλα αριστερά κόμματα στο σιδηροδρομικό σταθμό, πολύ μακριά από το Πολυτεχνείο και την Αμερικανική Πρεσβεία. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και εδώ μετά την Ομόνοια. Φωτό ΠΡΙΝ.

Οι εργαζόμενοι συνδέουν τη σημερινή Αντίσταση με τον αγώνα των νοσοκομειακών και των γιατρών ενάντια στον κορονοϊό, με τον αγώνα για νοσοκομεία, με τον αγώνα των εργατών/τριών της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ενάντια στους μισθούς 200 ευρό που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ και ο Μητσοτάκης, ενάντια σε πόλεμο με την Τουρκία.

Η χούντα Μητσοτάκη παρά τη διχτατορική κατάσταση πολιορκίας που επέβαλε, δεν μπόρεσε να κατανικήσει τις διαδηλώσεις. Τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη απέτυχαν να τρομοκρατήσουν, και τώρα μπροστά τους αναπτύσσεται η εκδικητική εξέγερση της νεολαίας!

Από τη σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος με παρουσία νοσοκομειακών. Τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία αργότερα στην Ομόνοια. Φωτό Εργατική Αλληλεγγύη.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, με βήμα την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα Αθήνας και Πειραιά, στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή λοκ-ντάουν, αντεργατικού νομοσχεδίου και μνημονίων, για εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών. 

Για ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη – ΜΑΤ και του κράτους «έκτακτης ανάγκης». – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s