► ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΕ!

► TA ΜΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ! ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΜΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!

Κατάληψη ΜΑΤ του Πολυτεχνείου σήμερα Παρασκευή απόγευμα. Φωτό Eurokinissi

► ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Σήμερα Παρασκευή μεσημέρι ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού»!

Παράλληλα διμοιρίες ΜΑΤ (χρυσαυγιτών με στολή) της χούντας Μητσοτάκη μπήκαν βίαια στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου συνέλαβαν όποιον/α έβλεπαν μπροστά τους!

Ο Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο».

Στις αντισυνταγματικές διχτατορικές φαντασιώσεις και διαταγές του Υπουργού, ήδη έχουν απαντήσει οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλα τα αριστερά κόμματα, καθώς και δεκάδες εργατικά σωματεία:

Η νεολαία και η εργατική τάξη ούτε φοβάται ούτε λογαριάζει τις διχτατορικές διαταγές της χούντας Μητσοτάκη. Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!  

Χτες Πέμπτη η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης Κατερίνα Καραγιαννακίδου διέταξε την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να ερευνήσει αν το κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «στοιχειοθετεί αδίκημα διέγερσης σε ανυπακοή»!

Στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Τσίπρας και ΚΙΝΑΛ δεν εναντιώθηκαν στο διχτατορικό διάταγμα του Μητσοτάκη. Το ΜΕΡΑ25 ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του, και μόνο, θα πορευτούν στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Φοιτήτριες στην περσινή πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Ήδη ο Σημίτης πρόσφερε υποστήριξη στο καθεστώς Μητσοτάκη και ο Τσίπρας ζήτησε υπουργούς κοινής αποδοχής με προοπτική μια εθνική κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης».

Την προηγούμενη βδομάδα ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε προσλήψεις 1.500 «Ειδικών Φρουρών» ως «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» για να επιβάλει τη διχτατορία της χούντας Μητσοτάκη στα πανεπιστήμια! 

Την ώρα που η πανδημία κορονοϊού είναι ανεξέλεγχτη και οι θάνατοι σημειώνουν ρεκόρ κάθε μέρα, η χούντα Μητσοτάκη αυστηροποιεί τη διχτατορική διαταγή απαγόρευσης μετακινήσεων και επιβάλει «κατάσταση πολιορκίας», και αρνείται την άμεση δημιουργία ΜΕΘ με προσλήψεις γιατρών και την επιστημονική καταπολέμηση του κορονοϊού.    

Αντί για επιστημονικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και συνεχείς σχεδιασμένες εξετάσεις σε τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, για την παρακολούθηση της πορεία της πανδημίας, η χούντα Μητσοτάκη έχει επιβάλλει, αντισυνταγματικά, κατασταλτικά μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και εργατικών κινητοποιήσεων.

Από την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ χτες Πέμπτη πρωί στα νοσοκομεία. Φωτό 902.gr

Τώρα ως νέα χούντα Συνταγματαρχών η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη απαγορεύει τις εκδηλώσεις και την πορεία στην 47η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και απειλεί με τα ΜΑΤ (χρυσαυγίτες με στολή) και τα κανόνια νερού.

Αυτή η νέα χούντα πρέπει να ανατραπεί! 

Στη Γαλία ο Μακρόν επιβάλει νέο νόμο απαγόρευσης δημοσίευσης του προσώπου των αστυνομικών των CRS (μισητά γαλικά ΜΑΤ) και η Αυστρία νέο αντιτρομοκρατικό νόμο (με αφορμή τη δολοφονική επίθεση ενός τζιχαντιστή) με «προληπτική σύλληψη» ανθρώπων.   

Το λοκ-ντάουν εργαζομένων και μικροεπιχειρήσεων δεν προστατεύει από τον κορονοϊό, είναι μέτρο διχτατορίας για την τρομοκράτηση και υποταγή της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το λοκ-ντάουν έχει αξία στις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και γήπεδα. Αυτά πρέπει να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και οι εργαζόμενοι που δεν εργάζονται να πληρώνονται κανονικά όλο τον μισθό τους.

Υπεύθυνοι του κορονοϊού είναι η χούντα Μητσοτάκη που αρνήθηκε να πάρει επιστημονικά μέτρα, αλλά άφησε όλο το καλοκαίρι τον κορονοϊό να εξαπλώνεται παντού. 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική και υπεύθυνες είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις των καπιταλιστικών κομμάτων και η χούντες Τσίπρα και Μητσοτάκη που για δεκαετίες επέβαλαν δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και έκλεισαν νοσοκομεία. 

Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Α. Γεωργιάδης στη Βουλή, το μυαλό τους ήταν στη λειτουργία και στα κέρδη των επιχειρήσεων!    

Η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σχεδίασαν και προετοιμάζουν ένα χειμώνα κόλαση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία:  κορονοϊός, απολύσεις και ανεργία, μισθοί πείνας, λογαριασμοί στα ύψη! 

Επίθεση ιταλικών ΜΑΤ σε διαδηλωτές στη Φλωρεντία. Φωτό Μπανγκόκ Πόστ 2/11/20.

Αξιοποιούν την πανδημία για να περικόψουν ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας με επιβολή συνεργασιών με τις ιδιωτικές κλινικές.

Τα εργατικά σωματεία, οι γιατροί και οι νοσοκομειακοί, πρέπει να απαιτήσουν όχι απλά «επίταξη» των ιδιωτικών κλινικών, αλλά πλήρη εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη Τρίτη και χτες Πέμπτη πρωί στα νοσοκομεία, με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, δεν πρέπει να μείνουν στο επίπεδο της διαμαρτυρίας.

Αυτές οι αναγκαίες εργατικές διαδηλώσεις έχουν μέγιστη αξία ως μέρος της προοπτικής συγκρότησης Ενιαίου Μετώπου όλων των εργαζομένων για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των διχτατορικών μνημονιακών μέτρων και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Μόνο μ’ αυτή την προοπτική η 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για τις 26 Νοέμβρη τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά έχει υπέρτατη αξία.

Δεν μπορεί να μείνει στο επίπεδο διαμαρτυρίας, όπως ουσιαστικά σκοπεύουν οι ηγεσίες ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών κομμάτων και παρατάξεων. 

Αυτές οι πεσιμιστικές ηγεσίες κρατάν πίσω τη νεολαία και τους εργαζόμενους! Αυτές οι ηγεσίες αρνούνται αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

Το ιστορικό καθήκον της νεολαίας και των αγωνιστών της εργατικής τάξης είναι η δημιουργία ενός μαρξιστικού επαναστατικού κόμματος ανατροπής του καπιταλισμού.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού είναι υπεύθυνη για τις πανδημίες, καθώς έχει ριμάξει τη Φύση και έχει επιβάλει παγκόσμια φτώχεια, πολέμους και πολιτική καταπίεση. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s