► ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΚ-ΝΤΑΟΥΝ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

► ΝΕΟΛΑΙΑ, ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ! 

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα 15/10. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια στο λοκ-ντάουν και στα ανεργατικά νομοσχέδια. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη επέβαλε λοκ-ντάουν, αντισυνταγματική διχτατορική διακύβερνηση κράτους «έκτακτης ανάγκης», για να περάσει τους πιο αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους, να υποτάξει νεολαία και εργατική τάξη, να καταστρέψει τους μικρομεσαίους, για να σώσει τα αφεντικά τους τραπεζίτες και το σάπιο καπιταλισμό.

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα γιατροί και επιστήμονες, τα μέτρα που απαιτούνται ενάντια στην πανδημία κορονοϊού είναι η δημιουργία νοσοκομείων και ΜΕΘ με πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού, συνταγογράφηση των τεστ, συνεχείς σχεδιασμένες εξετάσεις σε τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, έτσι ώστε να παρακαλουθείται η αληθινή πορεία της πανδημίας.

Με τα κρούσματα και τους θανάτους που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ κατά διαταγή της χούντας Μητσοτάκη, επιχειρείται κατατρομοκράτηση του πληθυσμού.  

Το λοκ-ντάουν, με την αντισυνταγματική απαγόρευση κυκλοφορίας και κινητοποιήσεων, δεν προστατεύει από τον κορονοϊό. 

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να οργανώσουν ενάντια στο διχτατορικό λοκ-ντάουν της χούντας Μητσοτάκη μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με απαίτηση την εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας. 

Από την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 30/9. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να απαιτήσουν εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας. Φωτό Στέλιος Μισίνας.

Η χούντα Μητσοτάκη με διαταγές της ΕΕ, έχει κηρύξει ουσιαστικά «κατάσταση πολιορκίας» στη νεολαία και στους εργαζομένους. 

Μ’ αυτή τη διχτατορική κατάσταση λοκ-ντάουν προσπαθεί να περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο επιβολής 10ωρου και ποινικοποίησης της λειτουργίας των εργατικών σωματείων, και να απαγορεύσει κινητοποιήσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου!

Η πορεία θα γίνει όπως αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στα ΜΑΤ (χρυσαυγίτες με στολή) της χούντας Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

Από απεργιακή κινητοποίηση Βρετανών υγειονομικών στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Κρατούν φωτογραφίες του πρωθυπουργού Τζόνσον και υπουργών, με ματωμένα χέρια. Φωτό The News Line

Την περασμένη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες ανακοίνωσε ότι η οικονομική ύφεση φέτος θα φτάσει το -7,8% του ΑΕΠ της ΕΕ.

Για το 2021 η Επιτροπή εχτιμά ανάπτυξη +4,2% του ΑΕΠ και για το 2022 ανάπτυξη +3% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερα από τις προηγούμενες εχτιμήσεις ότι μέσα στο 2021 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη της φετεινής βουτιάς.

Αλλά δεν πρόκειται για πραγματική ανάπτυξη βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά πλασματική ανάπτυξη με ηλεκτρονικό χρήμα – «φούσκα» δισεκατομμυρίων ευρό που διαθέτει στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις με μηδενικό επιτόκιο η ΕΚΤ της Λαγκάρντ.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και ο κορονοϊός χρεοκόπησαν την ΕΕ! Φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού των κρατών της Ευροζώνης θα ανέβει στο 8,8% του ΑΕΠ (από 0,6% πέρσι) και το χρέος θα ξεπεράσει το όριο της χρεοκοπίας στο 101,7% του ΑΕΠ, 102,3% το 2021 και στο 102,6% το 2022!

Η ανεργία σ’ όλη την ΕΕ είναι στα ύψη. Η ΕΕ προβλέπει φέτος ανεργία στο 8,3% αλλά αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν καταμετρούν τα διάφορα πρόγραμματα φτηνής εργασίας ενώ με μια ώρα έστω εργασίας της βδομάδα, δεν καταμετράται κανείς ως άνεργος/η.

Η ΕΕ έχει χρεοκοπήσει, όπως και η χούντα Μητσοτάκη και όλες οι ελληνικές τράπεζες που επιβιώνουν στα χαρτιά από τις κρατικές επιδοτήσεις, ενώ η εργατική τάξη, νεολαία, συνταξιούχοι, αγρότες και μικρομεσαίοι υποφέρουν και χάνουν σπίτια και μαγαζιά.

Από την περσινή πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ήρθε η ώρα εξέγερσης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη βρίσκεται σε μια κολοσιαία πολιτική, οικονομική και υγειονομική κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει με τους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Είναι αναγκασμένη να περάσει, όπως σ’ όλη την Ευρώπη, σε διχτατορικές λύσεις «έκτακτης ανάγκης» για να επιβιώσει.

Σ’ αυτή τη συγκυρία ο Τσίπρας πρόσφερε «χείρα βοηθείας» την περασμένη Παρασκευή καλώντας, ουσιαστικά, σε οικουμενική κυβέρνηση!

Ο Τσίπρας ζήτησε νέο Υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουν από κοινού μέτρα προστασίας του ελληνικού καπιταλισμού που καταρρέει.

Τώρα είναι ώρα δράσης της εργατικής τάξης και νεολαίας με πρόγραμμα ενότητα στις κινητοποιήσεις και προοπτική την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Τα εργατικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να καλέσουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια και τα διχτατορικά λοκ-ντάουν της χούντας Μητσοτάκη!

Οι Ημέρες Δράσης που κήρυξε το ΕΚΑ, 10 Νοέμβρη για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και 19 Νοέμβρη για την πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μαζί με τη μεγάλη διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, πρέπει να έχουν προοπτική την ενότητα όλης της εργατικής τάξης για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Η απόφαση του ΕΚΑ για μιας μέρας πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη δεν πρέπει να είναι μια απλή διαμαρτυρία, όπως οι προηγούμενες. Πρέπει να μετατραπεί σε κήρυξη Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, σε συνεννόηση με τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία που θέλουν να παλέψουν για την ήττα της χούντας Μηστοτάκη. 

Μόνο με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη ανοίγει ο δρόμος για εργατική κυβέρνηση και έξοδο από την ΕΕ και εφαρμογής ενός επιστημονικού προγράμματος κατανίκησης του κορονοϊού.

Οι καπιταλιστές και η ΕΕ δήλωσαν ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό»! (Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της ΕΕ, euronews.com 11/9/20). Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν το αποδέχονται και βρίσκονται σε πορεία εξέγερσης με θάρρος από την ήττα του Τραμπ στις ΕΠΑ. 

Η νεολαία και οι μαύροι που εξεγέρθηκαν ενάντια στο ρατσισμό, στην καταστολή και βία της αστυνομίας και του στρατού του Τραμπ, δεν θα αποδεχτούν τη λιτότητα και καταστολή του Τζο Μπάϊντεν υποστηριχτή της Γουόλ Στριτ. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s