► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!

► Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Από την απεργία ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά, 23/9/20. Τα αγωνιστικά σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα καλούνται στον αγώνα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη με κήρυξη Πανεργατικής Απεργίας Διαρκείας. Φωτό 902.gr

Χτες Τετάρτη η κοινονουλευτική χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε τριπλό ρεκόρ μιας μέρας θυμάτων κορονοϊού: 2.646 κρούσματα, 18 νεκροί και 179 συνάθρωποι στις ΜΕΘ!

Σήμερα Πέμπτη μεσημέρι ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε λοκ-ντάουν, με κλειστά καταστήματα και γυμνάσια-λύκεια, με απαγόρευση ελεύθερων μετακινήσεων την ώρα που προωθεί το νέο αντεργατικό νόμο Βρούτση!

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκαν νέα τρομαχτικά ρεκόρ για την Πέμπτη: 2.917 νέα κρούσματα, 29 θάνατοι και 187 διασωληνωμένοι/ες!

Η χούντα Μητσοτάκη, υπακούοντας στις διαταγές της ΕΕ, κατάργησε τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό το καλοκαίρι, αρνήθηκε τη δημιουργία νέων ΜΕΘ και πρόσληψης γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού και αρνείται την πραγματοποίηση δωρεάν και συνεχών τεστ σ’ όλο τον πληθυσμό.

Αυτή η εγκληματική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για τις δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και τις εκατοντάδες θανάτους που συνεχώς αυξάνονται!

Η χούντα Μητσοτάκη, με οδηγίες από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, εκμεταλλεύεται την υγειονομική και οικονομική κρίση για να ψηφίσει τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια που καταργούν το 8ωρο και το συνδικαλισμό, και να επιβάλει σεκιούριτι και κάμερες μέσα στα πανεπιστήμια ενάντια στους φοιτητές/τριες.

Από την πορεία, Αθήνα 13/6/20, των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα που επιχειρεί η χούντα Μητσοτάκη. Χρειάζονται την απεργιακή κινητοποίηση όλων. Φωτό Ε.Α.

Καθώς άφηνε τον κορονοϊό να εξαπλώνεται παντού το καλοκαίρι, για χάρι των κερδών των μεγάλων αεροπορικών και τουριστικών εταιρειών, η χούντα Μητσοτάκη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με αντεργατικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια, επέτρεψε στα αφεντικά τις μαζικές απολύσεις και τις μειώσεις μισθών κατά 50%!  

Τώρα μπροστά σε μια τρομερή υγειονομική, οικονομική και πολιτική κρίση, με μέτρα ενάντια στις μικρές επιχειρήσεις, με απαγορεύσεις κινητοποιήσεων, επιθέσεις ΜΑΤ, και κατηγορώντας τη νεολαία αλλά και όλο τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να προστατεύσει τις τράπεζες και τις μεγαλοεπιχειρήσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα που βρίσκονται στη μάχη ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη καλούνται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την οργάνωση της μάξιμουμ αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων και της νεολαίας, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και για την προστασία της εργατικής τάξης και της νεολαίας από τον κορονοϊό με εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και φαρμακοβιομηχανίας.

Από απεργία νοσοκομειακών στην Καλιφόρνια για δημόσιο σύστημα υγείας. Φωτό  The News Line

Χτες Τετάρτη (4/11) το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρο Αθήνας κοινοποίησε την απόφαση του «για 24ωρη απεργία μέσα στο Νοέμβρη [η ημερομηνία θα καθοριστεί την Παρασκευή],για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στα καταστροφικά εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία».

Το ΕΚΑ επίσης όρισε Ημέρες Δράσης, τη 10η Νοέμβρη «για την στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, καθώς και τη στήριξη της απεργίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού την ίδια ημέρα», και τη 19η Νοέμβρη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την πύκνωση των δρομολογίων.

Το ΕΚΑ καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη. 

Με κεντρικό σύνθημα «Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό», η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, καλούν σε «ανοιχτή σύσκεψη αγώνα» (με δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης) την Παρασκευή (6/11) 6:00 μ.μ. στο ΕΚΑ. 

Την απόφαση για απεργία του ΕΚΑ πρέπει άμεσα να υποστηρίξουν τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας κ.α. καθώς και τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες, ώστε να οργανωθεί Γενική Απεργία απ’ όλη την εργατική τάξη στην Ελλάδα με μπλοκαρίσματα και κινητοποιήσεις.

Αλλά μια 24ωρη απεργία δεν αρκεί για την ήττα του Μητσοτάκη και την απόσυρση του νομοσχεδίου που ουσιαστικά ποινικοποιεί απεργίες και συνδικάτα. 

Απαιτείται ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που μπορεί να οργανωθεί στη βάση της ενότητας όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας, με δυναμική κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Σωματείων και Συνδικαλιστικών Παρατάξεων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί με κάλεσμα για μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην Αθήνα, που θα ενώσει εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, νεολαία, μικρομεσαίους, αγρότες και συνταξιούχους.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα συζητήσει την οργάνωση και συντονισμό του αγώνα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, για τη συντριβή των αντεργατικών νομοσχεδίων και των μνημονίων λιτότητας.

Μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα λειτουργήσει ως το Κέντρο Αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, μπορεί άμεσα να οργανωθεί με πρωτοβουλία του ΕΚΑ και των Εργατικών Κέντρων Αττικής (Πειραιά, Λαύριου, Ελευσίνας).

Οι απεργίες και πορείες μιας μέρας, είναι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, δεν οδηγούν στη νίκη! Μια 24ωρη απεργία δεν θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! 

Η εργατική τάξη και νεολαία θα ανταποκριθούν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα ενότητας και πάλης με ένα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ που προσφέρει την προοπτική της νίκης και της ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! –

► ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11, 9 – 12 πρωί.  

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η  Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, κήρυξαν σταση εργασίας και κινητοποίηση στο ΣτΕ που θα εξετάσει την αίτηση τους για ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση τους τονίζουν:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου να μείνουν στη θέση τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ξαναρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου με την τεχνική λύση της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παραδοθούν άμεσα οι υπόλοιποι σταθμοί του μετρό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s