► ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

► ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

► ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Στην ανακοίνωση του το Συνδικάτο καλεί σε πανεργατική απεργία. Μια Γενική Απεργία σήμερα πρέπει να είναι πολιτική και διαρκείας, ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. Μιας μέρας απεργία είναι διaμαρτυρία και μόνο. Φωτό 902.gr

Τα νέα μέτρα που αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν την περασμένη βδομάδα οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη μετά την ανεξέλεγχτη εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν κύριο στόχο τη συνέχιση τής λειτουργίας των μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίου, ώστε να αποφευχθεί – στη σημερινή διπλή υγειονομική και οικονομική κρίση – η κατάρρευση της οικονομίας και της εξουσίας των κυβερνήσεων λιτότητας. 

Οι τραπεζίτες και τα μεγάλα αφεντικά απαιτούν «ανοσία αγέλης», που οδήγησε στην πανδημία και στους θανάτους εκατοντάδων χιλιάδων στην ΕΕ, και κανένα περιορισμό στις λειτουργίες βιομηχανιών, τραπεζών, εταιρειών. 

Ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται μόνο με συνεχή τέστ πόρτα-πόρτα και ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας (νοσοκομεία και προσωπικό), με εθνικοποίηση όλου του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.    

Αλλά ο Μητσοτάκης μείωσε τα χειρουργεία κατά 20%!         

Όπως όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, η χούντα Μητσοτάκη εγκληματικά και κυνικά εκμεταλλεύεται την πανδημία κορονοϊού για να επιβάλλει αντεργατικούς νόμους, καταστολή από εισαγγελείς και βία ΜΑΤ-χρυσαυγιτών με στολή, και απαγόρευση εργατικών κινητοποιήσεων.

Τα ΜΑΤ – χρυσαυγίτες με στολή – των Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη (εδώ στο Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο μήνα) το σαββατοκύριακό επιτέθηκαν σε νεολαία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές και έκαναν δεκάδες συλλήψεις. Είναι τα όργανα της κοινοβουλευτικής χούντας Μηστοτάκη – ΕΕ, και πρέπει να διαλυθούν.

Η αστυνομία απαγόρευσε την Κυριακή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων σε βιβλιοπωλεία, διαδηλώσεις πολιτικών προσφύγων ενώ στο Γαλάτσι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπ και χημικά σε αντιφασίστες νεαρούς – ακόμη και μέσα σε μια καφετέρια – κοντά σε στέκι αντιεξουσιαστών, και έκαναν δεκάδες συλλήψεις. 

Χτες Δευτέρα πρωί στα Δικαστήρια η αστυνομία παρουσίασε 13 νεαρούς στους οποίους ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις, αλλά αφέθηκαν ελέυθεροι.

Τα ΜΑΤ δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν με χημικά, στο χώρο των Δικαστηρίων δηλ. της Διακαιοσύνης, σε ομάδα υποστήριξης των κατηγορουμένων. Το «Δόγμα Χρυσοχοΐδη» παρασημοφορημένου από το FBI παρακαλώ!

Με διχτατορικούς νόμους ο Μητσοτάκης επιτίθεται στα συνδικάτα, την εργατική τάξη, τους φοιτητές και τη νεολαία, με τα χρυσαυγίτικα ΜΑΤ ελεύθερα να κακοποιούν και να τρομοκρατούν την κοινωνία.

Αυτά είναι τα μέτρα που απαιτούν οι τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες της ΕΕ, για διχατορικό κράτος «έκτακτης ανάγκης» με σκοπό τη συντριβή των εξεγέρσεων της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Από την επίθεση των ιταλικών ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών την Κυριακή βράδυ στο Τορίνο. Φωτό Ujetto

Το σαββατοκύριακο σ’ όλη την κεντρική και νότια Ευρώπη δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα των κυβερνήσεων της ΕΕ. 

Στις ιταλικές πόλεις, στη Μαδρίτη, στο Βερολίνο και σε γαλλικές πόλεις αρκετές φορές η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά ενάντια στους διαδηλωτές που αντιτίθενται στα μέτρα των κυβερνήσεων για τον κορονοϊό.

Στις διαδηλώσεις υπάρχουν διάφορες τάσεις, και ακροδεξιοί και μεταφυσικοί συνωμοσιολόγοι, αλλά η ουσία είναι ότι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αγνόησαν τους κινδύνους του κορονοϊού με αποτέλεσμα τη σημερινή πανδημία και την οργή χιλιάδων.

Αυτές τις κινητοποιήσεις ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα «έκτακτης ανάγκης» πρέπει να οργανώσουν τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι, απαιτώντας νοσοκομεία και εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας, ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, στην ανεργία και φτώχεια, για τη διάλυση των ΜΑΤ, για καταβολή ολόκληρου του μισθού στους εργαζόμενους, για επίδομα ανεργία σ’ όλους τους άνεργους.

Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μέρος της οργάνωσης ενοποίησης όλων των αγώνων της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονίων και της απάνθρωπης λιτότητας με ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος σε εργατική κυβέρνηση εθνικοποίησης τραπεζών και επιχειρήσεων και αποχώρησης από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –   

► Πληροφόρηση: Πρόσφατα σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν καμιά σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s