► ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

► «ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ» ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

► ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ!

Ένα από τα αρκετά πανό εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία της 1ης Μάη 2020 στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τρίτη η χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε 1.259 κρούσματα και 12 θανάτους από τον κορονοϊό, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία και ανεξέλεγχτη!

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τη νεολαία και ο γιατρός-ψάλτης Σ. Τσιόδρας συνιστά μάσκες και υπομονή για τους δύσκολους μήνες που έρχονται.

Αντί για δωρεάν και συνεχή τεστ πόρτα-πόρτα σ’ όλο τον πληθυσμό και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, η χούντα Μητσοτάκη προχωρά σε διχτατορικά μέτρα καταστολής και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως σ’ όλη την ΕΕ, έτσι και στην Ελλάδα εφαρμόζεται η εγκληματική «ανοσία αγέλης», και όποιον/α πάρει ο χάρος!

Από κινητοποίηση νοσοκομειακών στο Παρίσι 30 Απρίλη 2020.

Ο καπιταλισμός δεν μπόρεσε να επιλύσει την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και τώρα, καθώς είναι χρεοκοπημένος, είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η πανδημία και η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγούν την κοινωνία στη βαρβαρότητα!

Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη αφήνουν να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες, καθώς πάνω από τις ανθρώπινες ζωές είναι τα κέρδη των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων.

Από τον περασμένο Ιούλη στον Αμερικανικό Τύπο δημοσιεύτηκε ότι η κυβέρνηση των ΕΠΑ είχε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ευρώπη σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπνικς οι θάνατοι από τον κορονοϊό έχουν υπερβεί τις 250.000 και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για τους ασθενείς στα νοσοκομεία. 

Τη Δευτέρα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία χάνει τον έλεγχο της μάχης ενάντια στον κορονοϊό και μίλησε για «πολύ πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας».

Στη Γαλλία ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ανακοίνωσε ότι ο αληθινός αριθμός καθημερινών κρουσμάτων στη χώρα είναι μάλλον 100.000, δηλαδή διπλάσιος απ’ ότι ανακοινώνεται επίσημα! 

Ο Δρ Ερίκ Σομ, διευθυντής του τμήματος τροπικών ασθενειών στο νοσοκομείο του Παρισιού Πιτιέ Σαλπετριέρ, δήλωσε ότι απαιτείται λοκ-ντάουν (ξανά), καθώς ο κορονοϊός ήταν «εχτός ελέγχου». «Χάσαμε τον έλεγχο εδώ και μερικές βδομάδες», είπε.

Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντζεθ κήρυξε διχτατορική «Κατάστασης Ανάγκης» για δυο βδομάδες αλλά δήλωσε ότι αυτή θα επεχταθεί τουλάχιστον μέχρι την προσεχή άνοιξη!

Στο Βέλγιο η κατάσταση είναι χαώδης. Ο Ιβ βαν Λεθέμ, εκπρόσωπος του βελγικού κέντρου για τον κόβιντ-19, δήλωσε ότι «σε δυο βδομάδες μάλλον θα έχουμε 2.000 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά δεν έχουμε περισσότερα κρεβάτια».  

Στην Ιταλία όπου έχει κηρυχτεί απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο όλων των γυμναστηρίων και κινηματογράφων – όπως σ’ όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες – την Κυριακή ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε Ρώμη και Νάπολι. Ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε υποσχέθηκε χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Από τη μαζική πορεία 15 Ιούλη 2020 ενάντια στη βία των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη. Αυτή καπιταλιστική κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί! Φωτό Ε.Α.

Ο κορονοϊός βγήκε εχτός ελέγχου από το καλοκαίρι όταν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να επιβάλουν τεστ παντού και υπέκυψαν στις πιέσεις κύρια των αεροπορικών και ξενοδοχειακών εταιρειών. 

Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνούνται την εθνικοποίηση του κλάδου της ιδιωτικής υγείας.  

Ο καπιταλισμός εκμεταλλεύεται την πανδημία και την οικονομική κρίση για να τρομοκρατήσει και να διχάσει, με σκοπό να εξαλείψει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τσακίσει τη μαζική αντίσταση της νεολαίας.

Όλη η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη βρίσκονται σε μια κολοσιαία κρίση που είναι αδύνατο να την αντιμετωπίσουν. Για να επιβιώσουν επιβάλουν κράτος έκτακτης ανάγκης: οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες μετατρέπονται σε διχτατορικά καθεστώτα, σε μνημονιακές κοινοβουλευτικές χούντες.

Είναι ώρα τα συνδικάτα και οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να αναλάβουν δράση για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους!  

Είναι ώρα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την εκδίωξη της χούντας Μητσοτάκη, για έξοδο από ΕΕ για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s