► ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΦΑΝΤΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! «ΟΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» 600 ΕΥΡΟ!

► ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Η ΕΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!

► ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Το πανό στην κορυφή της πορείας μαθητών από τα Προπύλαια στη Βουλή 1/10. Φωτό Ε.Α.

Με διαταγές τής ΕΕ, η χούντα Μητσοτάκη το Σάββατο κήρυξε διχτατορική απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα για τον κορονοϊό, και θα ψηφίσει τη Δευτέρα τον «Πτωχευτικό Κώδικα» για να αρπάξουν οι τράπεζες και τα φαντς σπίτια, μαγαζιά, χωράφια αλλά και μισθούς και συντάξεις πάνω από 600 ευρό! 

Ο Τσίπρας που υπόγραψε τα μνημόνια, την εκποίηση όλης της κρατικής περιουσίας και έστειλε τα ΜΑΤ να επιβάλουν με τη βία τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών, υποστήριξε ότι αν επανεκλεγεί θα καταργήσει τον «Πτωχευτικό Κώδικα». Όπως «έσχισε» και τα μνημόνια!         

Η πρόταση μομφής του Τσίπρα προς τον Υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα καταψηφίστηκε από τους 158 βουλευτές της ΝΔ την Κυριακή βράδυ. Οι ίδιοι ψήφισαν το νομοσχέδιο τη Δευτέρα.

Για να επιβάλλει αυτά τα μέτρα και νόμους, η χούντα Μητσοτάκη έχει προετοιμάσει μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας και απόλυτης βίας, τα ΜΑΤ – τους χρυσαυγίτες σε στολή – και εισαγγελείς.

Στις επιχειρήσεις τους οι κρατικοί τρομοκράτες θα υποστηρίζονται από συμμορίες φασιστών, τραμπούκων και προβοκάτορων.

Η χούντα Μητσοτάκη και ο Χρυσοχοϊδης άφησαν να ξεφύγουν τη σύλληψη οι δυο υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής καθώς οι φασίστες και η χούντα Μητσοτάκη έχουν στόχο τη συντριβή της νεολαίας και της εργατικής τάξης.  

Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη στις 6 Δεκέμβρη 2019 στην Αθήνα. Θα συντριφτούν από την ενοποιημένη πάλη εργατών και φοιτητών. Φωτό Άρης Μεσσίνης

Χτες ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας «σοσιαλιστής» Πέδρο Σάντσεθ (που κυβερνά σε συνασπισμό με τους Ποδέμος «αριστερούς») ανακοίνωσε «Κατάσταση ανάγκης» για 15 μέρες με απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας σ’ όλη την Ισπανία. 

Παρόμοια μέτρα απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας έχουν επιβληθεί σε Γαλλία, Βέλγιο και Σλοβενία.

Οι διαταγές της ΕΕ για τον κορονοϊό είναι διχτατορικές «καταστάσεις ανάγκης», αντί για διαρκή και δωρέαν τεστ σ’ όλο τον πληθυσμό και μεγάλη χρηματοδότηση του τομέα δημόσιας υγείας.

Μπροστά στην τεράστια εξάπλωση του κορονοϊού  η πολιτική της ΕΕ είναι η εγκληματική «ανοσία αγέλης» με δεκάδες χιλιάδες θανάτους στην Ευρώπη! 

Τα πρόσφατα στοιχεία της Γιουροστάτ για το δημόσιο χρέος αποκάλυψαν την επίσημη χρεοκοπία των τριών κύριων οικονομιών της ΕΕ: στην Ιταλία το χρέος έφτασε το 149,4%, στη Γαλλία το 114,1% και στην Ισπανία το 110,1% του ΑΕΠ.

Στην Ελλάδα το χρέος σημειώθηκε στα 333,74 δισ. ευρό, 187,4% του ΑΕΠ, το υψηλότερο στην ΕΕ.

Από τη διαδήλωση εργατικών σωματείων στην Αθήνα 10/7. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη είναι σε μια κολοσιαία δίνη οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κορονοϊού και σύγκρουσης με την Τουρκία. Με χρεοκοπημένο κράτος και τράπεζες, επιβιώνει ως προτεχτοράτο της ΕΕ, δηλαδή των ευρωπαίων τραπεζιτών.

Τα διχτατορικά μέτρα που έχει διατάξει η ΕΕ, δεν είναι απόρροια δύναμης και αποφασιστικότητας ενάντια στον κορονοϊό και την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Αντίθετα, τα διχτατορικά μέτρα της ΕΕ εκφράζουν την οικονομική και πολιτική της χρεοκοπία! Αδυνατεί να επιλύσει την οικονομική κρίση (παρά τα τρισεκατομμύρια της «ποσοτικής χαλάρωσης») και αδυνατεί να προστατεύσει τον πληθυσμό από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα διχτατορικά μέτρα της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη ομολογούν την απελπιστική τους κατάσταση.

Αδυνατούν να σώσουν τις τράπεζες και τον καπιταλισμό με το καθεστώς της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Πρέπει να αρπάξουν σπίτια και μισθούς συντάξεις και να επιβάλλουν τη διχτατορία της «κατάστασης ανάγκης»  

«Τώρα είναι ευκαιρία», δήλωσε ξανά τον προηγούμενο μήνα η αρχιτραπεζίτισα Λαγκάρντ.  Τώρα, διατάσουν οι τραπεζίτες, πρέπει να επιβληθούν «καταστάσεις ανάγκης» με τα ΜΑΤ, τις συμμορίες τραμπούκων και τις ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις, για να συντριβούν οι εξεγέρσεις της νεολαίας και της εργατικής τάξης.  

Στρατηγική τής ΕΕ και όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι να εξαλίψειυν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που κερδήθηκαν στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Φοιτητές και νεολαία στην αντιφασιστική πορεία της 7/10 μετά την δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το ιστορικό καθήκον τους σήμερα η ίδρυση ενός επαναστατικού κόμματος για Εργατική Εξουσία και ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά φασισμό. Φωτό Ε.Α.

Η στρατηγική της νεολαίας και της εργατικής τάξης είναι ο οργανωμένος εξεγερτικός αγώνας για τη συντριβή των ΜΑΤ και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και της ΕΕ, στην πορεία στην εργατική εξουσία.

Είναι αγώνας σε κάθε περιοχή, σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς για τη συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, με άμεσο κάλεσμα για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση συντονισμού αυτού του αγώνα, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Σ’ αυτή  την προοπτική το ΚΚΕ και τα αριστερά κόμματα κάνουν πίσω. Πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός είναι δυνατός, ότι η εργατική τάξη και νεολαία έχουν ηττηθεί!

Τώρα λοιπόν είναι ώρα συγκρότησης ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς με σημαία την ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση. 

Μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι πόλεμοι και η κατρακύλα της κοινωνίας στη βαρβαρότητα. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s