► Η ΕΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ «ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ! – ΤΟ ΔΝΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»!

► ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΠΙΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! 

► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Το πανό του 16ου ΓΕΛ Αχαρνών στην πορεία 2/10 με υπέροχα συνθήματα. Για να τρομοκρατήσει μαθητές, νεολαία, γονείς και εργαζομενους, η αστυνομία-ΜΑΤ συνέλαβαν δεκάδες μαθητές την προηγούμενη και τους οδηγούν σε δίκη! Φωτό Ε.Α.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς (ΕΠΑ) τα κρούσματα παγκόσμια έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατ. και οι θάνατοι είναι πάνω από 1,1 εκατομμύρια!  

Ο κορονοϊός θερίζει σ’ όλο τον κόσμο και ο καπιταλισμός αποδείχτηκε ανήμπορος να  αντιμετωπίσει την πανδημία.

Στις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες – ΕΠΑ, ΕΕ, Βρετανία, Ιαπωνία – στη Ρωσία των ολιγαρχών, και στα μεγαλύτερα «αναπτυσσόμενα» κράτη (Ινδία, Βραζιλία, Ινδονησία κ.α.) έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα και θάνατοι από τον κορονοϊό.

Στην Κίνα, που παραμένει πολιτικά και οικονομικά ένα εργατικό κράτος, παρά την αντιδραστική γραφειοκρατία του Κομουνιστικού Κόμματος, ο κορονοϊός έχει σχεδόν εξαλειφθεί. 

Με οργανωμένα μαζικά τεστ από πόρτα-σε-πόρτα και δημιουργία νοσοκομείων οι κινεζικές κρατικές αρχές περιόρισαν δραστικά τον κορονοϊό.

Αντίθετα στις καπιταλιστικές χώρες και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις δεν θεωρούν την ανθρώπινη ζωή ως προτεραιότητα, αλλά την επιβίωση των τραπεζών!

Αυτών των τραπεζών που είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση της οικονομίας το 2008.  

Μαθητικό πανό στην κορυφή της πορείας 1/10 από τα Προπύλαια στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί από το καπιταλιστικό σύστημα. 

Οι ηγέτες των ιμπεριαλιστικών κρατών προσπαθούν να κρατήσουν το σύστημα ζωντανό με τη βίαιη κατάργηση όλων των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μισθούς πείνας και μαζική ανεργία, καθώς και συνεχείς νεο-αποικιακούς πολέμους σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Στην Ελλάδα, και σ’ άλλα κράτη, η ΕΕ επέβαλε τα μνημόνια απάνθρωπης λιτότητας και καθεστώς υποτέλειας.

Η Ελλάδα με τα μνημόνια έγινε προτεκτοράτο της ΕΕ. Οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν είναι παρά όργανα των Βρυξελών που νομοθετούν στη Βουλή τις εντολές τής ΕΕ με τη βία των ΜΑΤ. 

Όλη η οικονομία της χώρας ελέγχεται από τους αντιπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ και όλη η περιουσία της χώρας είναι στη διάθεσή τους με τα μνημόνια που υπόγραψε ο Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι κοινοβουλευτικές χούντες και έχουν «ανακεφαλαιώσει» τρεις φορές τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες με πάνω από 100 δισ. ευρό. 

Την ίδια περίοδο επέβαλαν διχτατορικά την τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων και καταστρέφουν συστηματικά τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Η χούντα Μητσοτάκη αντί να αυξήσει τις δαπάνες για υγεία και παιδεία, τις μειώνει, παράλληλα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, λιμάνια, ΛΑΡΚΟ κ.α. 

Με το «νέο πτωχευτικό κώδικα» και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει νέο τεράστιο πλήγμα στην εργατική τάξη και νεολαία. 

Ο κορονοϊός καλπάζει στην Ελλάδα, αλλά η χούντα Μητσοτάκη συνειδητά εφαρμόζει – με διαταγές της ΕΕ – την εγκληματική «ανοσία αγέλης», γι’ αυτό τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται συνέχεια.

Ένα από τα πανό εργατικών σωματείων νέας γενιάς στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή 10/720. Αυτά τα εργατικά σωματεία και η νεολαία καλούνται να πρωτοστατήσουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης συντονισμού του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Την προηγούμενη βδομάδα το ΔΝΤ, στην έκθεση «Παγκόσμια Οικονομική Πρόβλεψη: Μια Μακριά και Δύσκολη Ανάβαση», αναφέρει ότι η σημερινή κρίση θα «αφήσει οικονομικές ουλές» για πολλά χρόνια και η όποια ανάρρωση θα είναι «μακρόχρονη, ανισόμερη και αβέβαια».

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η σημερινή πολιτική «ποσοτικής χαλάρωσης» των κεντρικών τραπεζών (Φεντ ΕΠΑ, ΕΚΤ, Τράπεζα Αγγλίας, Τράπεζα Ιαπωνίας), με συνεχή άτοκη χρηματοδότηση κρατών, ιδιωτικών τραπεζών και επιχειρήσεων πρέπει να συνεχιστεί παρά τον κίνδυνο έκρηξης της κολοσιαίας «φούσκας» χρέους. 

Οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν/διοχτεύουν ηλεκτρονικά τρισεκατομμύρια πλασματικού, χωρίς αξία, χρήματος για να κρατηθεί στη ζωή ο καπιταλισμός σε ΕΠΑ, ΕΕ, Βρετανία και Ιαπωνία.

Πριν 12 χρόνια, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, οι κεντρικές τράπεζες και το ΔΝΤ επέμειναν στη χρηματοδότηση από το κράτος των ιδιωτικών τραπεζών που είχαν καταρρεύσει, αλλά επέβαλαν μετωπικό μνημονιακό ταξικό πόλεμο για να πληρώσει η εργατική τάξη και νεολαία την κρίση ώστε να περιοριστεί, υπολόγισαν σε σύντομο διάστημα, η «ποσοτική χαλάρωση».

Στην πρόσφατη έκθεση του το ΔΝΤ επιμένει στη συνέχιση και αύξηση της «ποσοτικής χαλάρωσης» σε ΕΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία, αλλά τονίζει ότι η λιτότητα πρέπει να συνεχιστεί στα περίπου 80 κράτη, σε Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική, που έχουν δανειστεί.

Οι ηγέτες του ιμπεριαλισμού και του ΔΝΤ γνωρίζουν ότι στις αναπτυγμένες χώρες έχει αναπτυχθεί μια τεράστια αντίσταση στην καπιταλιστική λιτότητα από τη νεολαία και την εργατική τάξη, παρά τις προσπάθειες των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών να ματαιώνουν τις κινητοποιήσεις.

Σ’ αυτή τη συγκυρία η υποτελής σε ΕΕ και ΔΝΤ χούντα Μητσοτάκη βυθίζεται σε όλο και περισσότερη δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζει τα μνημόνια της ΕΕ την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει και η τουρκική άρχουσα τάξη απαιτεί συν-διαχείριση των υδατανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.       

Η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έρχεται όλο και πιο κοντά καθώς και οι δυο χώρες είναι χρεοκοπημένες.

Άποψη μέρους του φοιτητικού μπλοκ στην πορεία από την Κηφισίας στη Βουλή τη μέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, 7/10. Η νεολαία είναι ενάντια στους πολέμους και στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Πρέπει να πολεμήσει για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Ζούμε σ’ αυτές τις επαναστατικές συνθήκες που απαιτούν τη συγκρότηση από τη νεολαία και την εργατική τάξη στην Ελλάδα ενός επαναστατικού κόμματος και συνδικαλιστικής ηγεσίας για ένα νικηφόρο ταξικό πόλεμο ενάντια σε χούντα Μητσοτάκη και ΕΕ.   

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία είναι ώρα να καλέσουν για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση για το συντονισμό της πάλης ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, εκδίωξης τής προδοτικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s