► ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ και ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!

► Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στη χτεσινή απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες συμμετείχαν στις δυο ξεχωριστές απεργιακές πορείες στο κέντρο της Αθήνας (ΑΔΕΔΥ και ΚΚΕ/ΠΑΜΕ) χτες Πέμπτη στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε δική της «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ», από την πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας με συμμετοχή 500 νοσοκομειακών.

Κύρια χαραχτηριστικά των χτεσινών διαδηλώσεων η μεγάλη και δυναμική συμμετοχή της νεολαίας, αλλά και η τεράστιας έχτασης καταστολή από τα ΜΑΤ και την αστυνομία που σταματούσαν, έψαχναν και τρομοκρατούσαν μαθητές και μαθήτριες στις κεντρικές οδούς της Αθήνας.

Μαθητικό πανό στη χτεσινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Πριν τις πορείες, στις γωνίες Αμερικής και Πανεπιστημίου, και σε περιφερειακούς σταθμούς του Μετρό, ΜΑΤ και αστυνομικοί σταματούσαν και έψαχναν μαθητές και μαθήτριες.  

Ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό ήταν κλειστός “καθ’ υπόδειξιν της Αστυνομίας”, ώστε να επιβληθεί η τρομοκρατία της αστυνομίας στους μαθητές/τριες που περπατούσαν από διπλανούς σταθμούς για να φτάσουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Μαθητές και μαθήτριες από το Νέο Ψυχικό στη χτεσινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Μετά τις πορείες τα ΜΑΤ – χρυσαυγίτες με στολή – σταματούσαν και εγκλώβιζαν μαθητές/τριες για να τους τρομοκρατήσουν, όπως έκαναν σε δεκάδες νέους και νέες έξω από το Ξενοδοχείο Αμαλία στη λεωφ. Β. Αμαλίας. 

Στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν με μικρές αντιπροσωπείες εκπαιδευτικοί (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ), το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, επιτροπή καθαριστριών, εργαζόμενοι/νες στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), από το Υπουργείο Πολιτισμού και από δημόσιους οργανισμούς.

Πήραν μέρος επίσης μεγάλο μπλοκ φοιτητών και μαθητές/τριες με θαυμάσια αυτοσχέδια πανό με συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία της αστυνομίας, απαιτώντας χρηματοδότηση υγείας και παιδείας.

Στη συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ στη Βουλή και στις στύλες Ολύμπιου Δία, συμετείχαν αρκετές αντιπροσωπείες εργαζομένων και πολλά πανό μαθητών/τριών.

Καθώς η πορεία ήταν στην Πύλη Αδριανού, τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση με χημικά σε περίπου 100 μαυροφορεμένους νεολαίους.  

Από την πορεία αλληλεγγύησς στη ΛΑΡΚΟ τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης κατέθεσε τροπολογίες για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ (το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας), ΔΕΠΑ Υποδομών (το δίκτυο φυσικού αερίου) και ΛΑΡΚΟ. Η τροπολογία ψηφίστηκε (158 ψήφους) αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν την Πέμπτη κατάληψη των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα και κάλεσαν απεργιακή συγέντρωση στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα το Σάββατο πρωί ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης. 

Δεν υπάρχει περίπτωση η χούντα Μητσοτάκη να κάνει πίσω! Δεν φτάνει μια 24ωρη! Απαιτείται κατάληψη όλης της επιχείρησης και μπλοκαρίσματα με συγκρότηση επιτροπών σ’ όλη την περιοχή για την υποστήριξη ενεργά του αγώνα των εργαζομένων.

Η εργατική τάξη σ’ όλη την Ελλάδα πρέπει να κινητοποιηθεί με αποφάσεις των μεγάλων Εργατικών Κέντρων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για τη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

► Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Γραφικό που παρουσιάζει τους θανάνους από κορονοϊό στην Ελλάδα στις 13/10/20.

Χτες Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα 453 κρούσματα κορονοϊού και 13 θανάτους. Σε 496 δωρεάν άμεσα τεστ του ΕΟΔΥ στην πλατεία Βικτωρίας, το 4,2% των τεστ ήταν θετικά δείγμα της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Όμως η χούντα Μητσοτάκη αρνείται χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Καθώς η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να εφαρμόσουν δωρεάν τεστ σ’ όλο τον πληθυσμό, να χτίσουν νοσοκομεία και να προσλάβουν το απαραίτητο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό, σημειώνεται ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Σ’ όλες τις χώρες τις ΕΕ ουσιαστικά εφαρμόζεται η εγκληματική «ανοσία αγέλης» που οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, όπως υποστηρίζουν γιατροί στην Ευρώπη και Βρετανία.   

Την προηγούμενη Δευτέρα η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι μέσα σε μια βδομάδα θα έκανε από πόρτα σε πόρτα τεστ κορονοϊού στα 9,4 εκατ. πληθυσμού της πόλης-λιμάνι Κινγντάο όπου είχαν παρουσιαστεί 6 μόλις κρούσματα.  

Αυτός είναι ο μόνος άμεσος και επιστημονικός τρόπος προστασίας στον κορονοϊό, που μπορεί να πραγματοποιεί το παραμορφωμένο εργατικό κράτος.

Ο καπιταλισμός, στη σημερινή θανάσιμη κρίση του, είναι ανίκανος να προστατεύει τον πληθυσμό. Το σάπιο σύστημα πρέπει να ανατραπεί. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s