► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!

► Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ “ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ”, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ “ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”!   

► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ένα από τα πανό εργατικών σωματείων της νέας γενιάς στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή, 19 Ιούλη 2020. Καλούνται να οργανώσουν τη διπλή πάλη για ανατροπή της χούντας Μητσοτακη και εκδίωξη της προδοτικής γραφειοκρατίας από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κάλεσε 24ωρη πανελλαδική απεργία σ’ όλο το δημόσιο τομέα γι’ αυτή την ΠΕΜΠΤΗ 15 Οχτώβρη με «αιτήματα» την αύξηση των δαπανών για την υγεία και δωρεάν τεστ κορονοϊού για όλους/ες, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και στο δημόσιο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες.

Στα «αιτήματα» περιλαμβάνονται και η επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και των νόμων περιορισμού των διαδηλώσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.  

Οι εργαζόμενοι/ες στο δημόσιο τομέα πρέπει να συμμετάσχουν στην απεργία και τις διαδηλώσεις με συνείδηση ότι μια 24ωρη απεργία δεν αρκεί και ότι απαιτείται όλη η δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης και νεολαίας στη μάχη για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη – μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων!  

Φοιτητές και νεολαία στην πορεία νίκης της προηγούμενης Τετάρτης από την Κηφισίας στη Βουλή. Να πρωτοστατήσουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης ενότητας εργατών – νεολαίας για το συντονισμό του αγώνα ανατροπής του Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Αλλά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν προτείνει ένα πρόγραμμα αγώνα για τη διεκδίκηση των «αιτημάτων» που θέτει.

Κάλεσε μια 24ωρη πανελλαδική απεργία ως μια διαμαρτυρία κατά των κατεδαφιστικών μέτρων της κυβέρνησης, χωρίς ούτε μια αναφορά στην απόλυτα αντεργατική κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα μνημόνια και στην «ενισχυμένη επιτήρηση» της Ελλάδας από την ΕΕ.

Η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει νέους νόμους για να χτυπήσει τα συνδικάτα και να επιβάλλει παντού και υποχρεωτικά την «ευέλιχτη» εργασία, μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.    

Σήμερα Τρίτη η ηγεσία του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ οργάνωσε συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα, «Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη! Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

Αλλά η «κλιμάκωση της πάλης» που προτείνει η ηγεσία ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, δεν είναι παρά κι άλλες πορείες διαμαρτυρίας! Το ΚΚΕ αρνείται να καλέσει σε κινητοποιήσεις με προοπτική την ενωτική Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, το όργανο εξουσίας της ΕΕ στην Ελλάδα.   

Άποψη τής μεγαλειώδους συγκέντρωσης στη λεωφ. Αλεξάνδρας την περασμενη Τετάρτη. Η καταδίκης των νεο-Ναζί να ολοκληρωθεί με ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά φασισμό και ρατσισμό Φωτό 902.gr

Στην απεργία της Πέμπτης – όπως και σ’ όλες τις κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς, εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες, εργαζομένους στις συγκοινωνίες, εργάτες ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ κ.α. – οι απεργοί και διαδηλωτές πρέπει να απαιτήσουν την οργάνωση αγώνα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της χούντας Μηστοτάκη!

Η μεγαλειώδης τεράστια αντι-φασιστική συγκέντρωση της περασμένης βδομάδας στο Εφετείο, που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή, έδειξε τη μεγάλη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της νεολαίας και εργατικής τάξης να παλέψει για τη συντριβή της χούντας Μητσοτάκη!

Τα εργατικά σωματεία να καλέσουν άμεσα στην πραγματοποίηση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για την οργάνωση και συντονισμό του αγώνα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και στα μνημόνια της ΕΕ.

Παράλληλα να συγκροτηθούν απεργιακές ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σ’ όλους τους χώρους δουλειάς και ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ (Συμβούλια Δράσης) σε κάθε περιοχή για την ενότητα όλων των κατοίκων, εργαζομένων και νεολαίας!

Να μην αφήσουμε τον Μητσοτάκη, την ΕΕ και τους τραπεζίτες του χρεοκοπημένου καπιταλισμού να μας εξαφανίσουν με την «ανοσία αγέλης», τη μαζική ανεργία, τους μισθούς πείνας και τους πολέμους!

Να ανατρέψουμε την κοινοβουλευτική χούντα και τα μνημόνια της ΕΕ με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s