► ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Άποψη μέρους της συγκέντρωσης στα δικαστήρια την περασμένη Τετάρτη. Φωτό left.gr

Η μεγαλειώδης, ενθουσιώδης και νικηφόρα συγκέντρωση νεολαίας και εργαζομένων την περασμένη Τετάρτη στο Εφετείο, που καταδίκασε τη συμμορία νεο-Ναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί το πιο χειροπιαστό τεκμήριο του υψηλού βαθμού αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας νέων και εργατικής τάξης για την ολοκληρωτική συντριβή των φασιστών, ρατσιστών και των προστατών τους στο κράτος και στην άρχουσα τάξη.

Η επίθεση στη συγκέντρωση των ΜΑΤ (= χρυσαυγίτες με στολή) με «αύρες», χημικά και γλομπ, ήταν έκφραση της πολιτικής απόλυτης βίας που εφαρμόζει η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη για να καθυποτάξει τη νεολαία και εργατική τάξη, και να επιβάλει – με διαταγές της ΕΕ – τις νέες βαρβαρότητες μαζικής ανεργίας, μισθών πείνας, ιδιωτικοποιήσεων, εξάλειψης ΣΣΕ και εργατικών δικαιωμάτων. 

Όμως η προσπάθεια διάλυσης τής μεγάλης συγκέντρωσης ήταν και έκφραση του φόβου και αδυναμίας της χούντας Μητσοτάκη μπροστά στην ενοποιημένη δύναμη νεολαίας και εργατικής τάξης.

Παρά την πρόταση της Εισαγγελέως και τις πιέσεις, για ποινές-χάδι και ουσιαστικά αθώωση των ηγετών της Χρυσής Αυγής, το Εφετείο τους καταδίκασε ομόφωνα ως «εγκληματική οργάνωση». Όπως και στις ιστορικές δίκες της δολοφονίας του Λαμπράκη και της χούντας των συνταγματαρχών, η κολοσιαία ορμή νεολαίας και εργαζομένων για την καταδίκη των νεο-Ναζί ώθησε τους δικαστές στην ικανοποίηση της λαϊκής θέλησης.      

Από την πορεία στην Αθήνα (14/6/20) ενάντια στο κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Τα σωματεία ΛΑΡΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισαν αποφάσισν 24ωρη απεργία στις 17 Οχτώβρη που πρέπει να υποστηριχτεί με απεργιακή δράση ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης και νεολαίας για τη συντριβή των σχεδίων της χούντας Μητσοτάκη. Μια 24ωρη απεργία ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ! Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να καλέσουν σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Φωτό Ε.Α.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού χρεοκόπησε την ΕΕ και την Ελλάδα. Η επιδημία του κορονοϊού βάθυνε ακόμη περισσότερο την κρίση.

Ο καπιταλισμός αποδείχτηκε ανίκανος να επιλύσει την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και τώρα να προστατεύσει τον πληθυσμό. Ο κορονοϊός εξαπλώνεται αφού οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν τη δημόσια υγεία και αποδέχτηκαν την «ανοσία αγέλης».

Αντίθετα με την Κίνα όπου χτίστηκαν αμέσως τεράστια νοσοκομεία και εφαρμόστηκε πρόγραμμα συνεχών τεστ από πόρτα-σε-πόρτα όλου του πληθυσμού. Δεν υπάρχουν σήμερα θάνατοι από κορονοϊό στο εργατικό κράτος της Κίνας (παρά την ολιγαρχία του Σι) ενώ εκατομμύρια ανθρώπων πεθαίνουν στη Δύση. 

Από τη συγκέντρωση μαθητών/τριών στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή. Δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα διάλογος με τη μνημονιακή απολυταρχική Υπουργό. Για δωρεάν σύγχρονη παιδεία απαιτείται η ανατροπή της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη. Φωτό 902.gr

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη, υποταγμένη πλήρως στην ΕΕ, με τους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους και τη βία των ΜΑΤ, προχωρά στην επιβολή ενός αυταρχικού κράτους, ενός «κράτους έκτακτης ανάγκης» με απολυταρχικές εξουσίες, για να εφαρμόσει τα απάνθρωπα μνημόνια και να συντρίψει την αντίσταση της νεολαίας και της εργατικής τάξης. 

Γι’ αυτό, παρά τις διαμαρτυρίες, η ΕΕ αρνείται να εφαρμόσει κυρώσεις στα ακροδεξιά καθεστώτα σε Αυστρία, Πολονία, Ουγγαρία κ.α., ενώ αντίθετα καταδικάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λευκορωσία.

Η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ είναι υπεύθυνη για τους πνιγμούς και θανάτους δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο και την κατασκευή απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης.   

Τα ακροδεξιά, ρατσιστικά, φασιστικά κινήματα σε Γαλία, Ιταλία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, της προδοσίας των ηγεσιών των συνδικάτων και της σοσιαλδημοκρατίας και της επιβολής – με διαταγές της ρατσιστικής ΕΕ – καθεστώτων κοινοβουλευτικής χούντας στα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός, όπως και οι πόλεμοι, είναι γέννημα θρέμα της θανάσιμης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Θα συντριφτούν με τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους και συστήματος.  

Ο αγώνας για την συντριβή των φασιστών και των ρατσιστών δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, ξεχωριστός από την αντίσταση της νεολαίας και της εργατικής τάξης σήμερα στη βάρβαρη λιτότητα και το «κράτος έκτακτης ανάγκης» της ΕΕ και του Μητσοτάκη.  

Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή! Άποψη μέρους του φοιτητικού μπλοκ στην πορεία από την Κηφισίας στη Βουλή μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στα δικατήρια. Φωτό Ε.Α.

Είναι απόλυστη ανάγκη τώρα, μετά την καταδίκη των νεο-Ναζί, οι αγωνιστές στη νεολαία και την εργατική τάξη με τα πρωτοπόρα εργατικά συνδικάτα να προχωρήσουν στην οργάνωση της ενοποιημένης πάλης για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, τη συντριβή των μνημονίων και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. 

Το κάλεσμα συνδικαλιστών και σωματείων για ένα Κέντρο Αγώνα, απαντά άμεσα στο ζήτημα της οργάνωσης της μάχης ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη αλλά και στην εκδίωξη της προδοτικής γραφειοκρατικής ηγεσίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες.

Εργατικά σωματεία και φορείς μπορούν να καλέσουν στη πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής συγκέντρωσης για τη δημιουργία ενός συμβουλίου – συντονιστικού κέντρου της πάλης ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και τη συγκρότηση σε κάθε περιοχή Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβουλίων Δράσης) με Ομάδες Αυτοάμυνας και Εργατικής Πολιτοφυλακής. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s