► ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΡΟΥΠΑΚΙΑ!

► ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΗΧΗΣΗ! 

► ΤΑ ΜΑΤ – ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ – ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Άποψη μέρους της συγκέντρωσης χτες στο Εφετείο. Φωτό e-tetRadio.gr

Η συνεχής πάλη της νεολαίας, της εργατικής τάξης, της οικογένειας Φύσσα και των δικηγόρων πολιτικής αγωγής για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθήνας, κατέληξε χτες Τετάρτη πρωί στην ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου που βρήκε ένοχο «δολοφονίας με δόλο» τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά και 15 στελέχη τής Χ.Α. για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια» στη δολοφονία.

Η εφταμελής ηγεσία των νεο-ναζί τής Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος κρίθηκαν «ένοχοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Πάνω από 30.000 νεολαία και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη λεωφ. Αλεξάνδρας και στους απέναντι των δικαστηρίων δρόμους. Σε τουίτ το e-tetRadio.gr, @tetRadio δημοσίευσε βίντεο που δείχνει από ψηλά τη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια.

Μέρος της συγκέντρωσης στη λεωφ. Αλεξάνδρας. Φωτό left.gr

Καθώς ανακοινωνόταν από τα μεγάφωνα τής συγκέντρωσης η καταδίκη των ηγετών της Χ.Α., τα πραιτωριανά ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη (χρυσαυγίτες με στολή) επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με δυο «αύρες» (κανόνια νερού με μεγάλη πίεση), βόμβες κρότου-λάμψης και χημικά (δακρυγόνα). 

Με δικαιολογία τους «κουκουλοφόρους», τα ΜΑΤ – χρυσαυγίτες σε στολή – της χούντας Μητσοτάκη επιτέθηκαν για να εκδικηθούν την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου.

Ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης, βραβευμένος από το Εφ-Μπι-ΑΪ για τη δράση του ενάντια στους διαδηλωτές, ανακοίνωσε με γκαιμπελικά ψέμματα ότι «κουκουλοφόροι» με μολότοφ και πέτρες κατέστρεψαν αστυνομικά οχήματα.

Με την επίθεση των ΜΑΤ, με γλομπ και ασπίδες, οι χιλιάδες λαού οπισθοχώρησαν συγκροτημένα. Στην Κηφισίας συγκροτήθηκε νικηφόρα ενθουσιώδης πορεία 15.000 από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, φοιτητές, μαθητές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστερά κόμματα προς τη Βουλή.

Άποψη της συγκέντρωσης στη λεωφ. Αλεξάνδρας. Φωτό 902.gr

Για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες το Εφετείο έκρινε ένοχους 5 χρυσαυγίτες για “ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Για την επίθεση σε εργάτες του ΠΑΜΕ το Εφετείο έκρινε ένοχους 4 χρυσαυγίτες για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και επικίνδυνη σωματική βλάβη».  

Σε χτεσινή ανακοίνωση τους οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ τονίζουν:

«Το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία δεν άφησε καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρά τη μη ορθή μεταβολή τής κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κτλ, όσο και για δεκάδες άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτήν την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της».

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, νεολαία και εργατικά σωματεία κατευθύνθηκαν στην Κηφισίας όπου συγκροτήθηκε μαζική πορεία προς τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Το Εφετείο κήρυξε ένοχους για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» τους 11 πρώην βουλευτές της Χ.Α. Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση, καθώς και τους δυο αυτοαποκαλούμενους «πυρηνάρχες» Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή.

Με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, αριστερά κόμματα και εργατικά συνδικαλιστικά σωματεία απαιτούν να επιβληθούν από το δικαστήριο οι ανώτατες ποινές της νομοθεσίας, που σημαίνει 10-15 χρόνια φυλακή για τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής.

Αλλά αμέσως οι δικηγόροι των δολοφόνων και τρομοκρατών της Χ.Α. ζήτησαν χτες από το δικαστήριο να αναγνωρίσει αρκετά ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, όπως «σύννομο βίο», «καλή συμπεριφορά μετά την πράξη» και χαραχτηρισμούς για «αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν»!

Χτες η Καθημερινή έκφρασε την πίεση από τα αφεντικά προς το δικαστήριο καθώς ανάφερε ότι, «’Κλειδί’ για τη φυλάκιση – ή την απελευθέρωση με όρους – των καταδικασθέντων θα αποτελέσουν τυχόν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών».

Άποψη μέρους του φοιτητικού μπλοκ στην πορεία από την Κηφισίας στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Η απόφαση του Εφετείου, που κήρυξε ένοχη όλη την ηγεσία της Χ.Α. και τα στελέχη της στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει εξαιρετική διεθνή σημασία και απήχηση, καθώς η νεολαία στις ΕΠΑ μάχεται ενάντια στο ρατσισμό και φασισμό της αστυνομίας και του κράτους, ενώ στην ΕΕ η νεολαία πρωτοστατεί ενάντια στις ρατσιστικές ακροδεξιές κυβερνήσεις στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη αλλά και στην Ιταλία, Γαλία και Βρετανία με τους απάνθρωπους ρατσιστικούς νόμους ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια είχε αρκετά από τα χαραχτηριστικά των τεράστιων αντι-μνημονιακών συγκεντρώσεων του 2010-12 που οδήγησαν στην ανατροπή της εγκάθετης από ΕΕ-ΔΝΤ κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου κλπ. ρεταλιών.

Η νεολαία σήμερα είναι έτοιμη για αγώνα ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, αλλά όπως φάνηκε από τα συνθήματα στη συγκέντρωση και στην πορεία, οι ηγεσίες των ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων αριστερών κομμάτων, περιορίζονται στον αντι-φασισμό μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και αρνούνται να καλέσουν σε αγώνα για ανατροπή του Μητσοτάκη και τη διάλυση των ΜΑΤ! 

Μαθητικό πανό στην πορεία από την Κηφισίας στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού επιβάλει από την ΕΕ απολυταρχικά καθεστώτα «έκτακτης ανάγκης» για να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και τα αφεντικά. 

Ο καπιταλισμός στην κρίση του είναι η μήτρα του φασισμού και ρατσισμού.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός μπορούν να συντριφτούν μόνο με τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους και την εγκαθίδρυση εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Γι’ αυτό, το ιστορικό καθήκον της νεολαίας και της εργατικής τάξης σήμερα είναι η ίδρυση επαναναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για να οδηγήσει τη νεολαία και την εργατική τάξη στη νίκη με τη σοσιαλιστική επανάσταση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s