► ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ! – Η ΟΛΜΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!  

Το πανό του 1ου ΓΕΛ Αθήνας (Γεννάδιο) στην πορεία την περασμένη Πέμπτη. Φωτό Ε. Α.

Οι μαθητές και μαθήτριες μπήκαν εδώ και δυο βδομάδες στην πρωτοπορία της πάλης της νεολαίας και της εργατικής τάξης ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη που αρνείται να πραγματοποιήσει συνεχή και δωρεάν τεστ κορονοϊού στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και μαζικά σ’ όλο το λαό.

Η ΕΕ και ο Μητσοτάκης ουσιαστικά εφαρμόζουν την εγκληματική «ανοσία αγέλης» για τον κορονοϊό, αντί για δημιουργία νοσοκομείων και πρόσληψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών και νοσοκομειακών.

Η χούντα Μητσοτάκη έστειλε τα ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους μαθητές/τριες, στη νεολαία στις πλατείες, στους νοσοκομειακούς και στους διαδηλωτές στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Αυτή είναι η πολιτική τους: βία και καταστολή, με ΜΑΤ και δικαστήρια, για να επιβάλουν και νέα βάρβαρα μέτρα μνημονιακής τρομαχτικής λιτότητας και ανεργίας καθώς το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει από την παγκόσμια οικονομική κρίση και την επιδημία του κορονοϊού.    

Από την πορεία της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα. Φωτό Ε. Α.

Η χούντα Μητσοτάκη αντί να χρηματοδοτήσει τη δημόσια υγεία και παιδεία, αγοράζει όπλα και αεροπλάνα.  Κεντρικός της στόχος – διαταγή της ΕΕ! – είναι η ιδιωτικοποίηση των κλάδων υγείας και παιδείας και το ξεπούλημα όλων των κρατικών βιομηχανιών.  

Η προχτεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τερματίζει τον αγώνα, χωρίς να δίνει καμιά προοπτική εχτός από άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας σε μια βδομάδα!

Αυτό λέγεται ξεπούλημα του αγώνα από τη Συντονιστική Επιτροπή που υποστηρίζεται από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. 

Ο αγώνας των μαθητών/τριών κλόνισε τη χούντα Μητσοτάκη. Για να πετύχει τους στόχους του το μαθητικό κίνημα, πρέπει να συνεχίσει τις καταλήψεις και τα μπλοκαρίσματα, και να υποστηριχτεί από τις ομοσπονδίες των καθηγητών, τα Εργατικά Κέντρα και όλα τα εργατικά σωματεία που παλεύουν ενάντια στη μαζική ανεργία, τις απολύσεις και τους μισθούς πείνας.

Απαιτούνται αποφάσεις πανελλαδικής απεργίας από τους εκπαιδευτικούς με απεργιακές κινητοποιήσεις που μπορούν να καλέσουν τα δυο μεγάλα εργατικά κέντρα Αθηνας και Πειραιά, για να οργανώσουν μεγάλη διαδήλωση για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών/τριών.

Από την απεργιακή πορεία των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, 13 Ιούνη 2020. Απαιτείται όλη η απεργιακή δύναμη της εργατικής τάξης για τη νίκη! Φωτό Ε.Α.

Παράλληλα οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ αγωνίζονται για τις δουλειές ενάντια στους εκβιασμούς της χούντας Μητσοτάκη που θέλει να απολύσει όλους τους εργαζόμενους/ες και να ξεπουλήσει τη βιομηχανία, εγκαταστάσεις, ορυχεία και λιμάνι.

Είναι ώρα δράσης των πρωτοπόρων σωματείων και αγωνιστών στο πλευρό των μαθητών/τριών, με τη νεολαία και τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που πήραν απόφαση για δυο 24ωρες απεργίες μέσα στον Οχτώβρη.

Αλλά  2 απεργίες, δεν αρκούν, δεν φτάνουν για τη νίκη, για την εξασφάλιση της δημόσιας περιουσίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας.

Στη ΛΑΡΚΟ ας ακολουθήσουν τους μαθητές, με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις! Με υποστήριξη απ’ όλα τα σωματεία και τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι καιρός να βγει κάλεσμα από το μαθητικό κίνημα, από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, από τους ναυτεργάτες, από τη νεολαία, από τα αγωνιστικά σωματεία, για σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, για ένα ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ πέρα από την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για το συντονισμό της πάλης με προοπτική την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, για να ανοίξει η πόρτα στην εργατική εξουσία. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s