► ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: «Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ‘ΑΝΘΡΩΠΩΝ’»!

► ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΤΑ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

► ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

Το πανό στην κορυφή της πορείας χτες Πέμπτη από τα Προπύλαια στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Με πρωτότυπα χειροποίητα πανό με έξυπνα συνθήματα, περίπου 4.000 μαθητές και μαθήτριες μαζί με μεγάλαμπλοκ καθηγητών της ΟΛΜΕ και φοιτητών, διαδήλωσαν χτες Πέμπτη μεσημέρι από τα Προπύλαια στη Βουλή ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και στην Υπουργό Παιδείας Κεραμέως.  

Στα Προπύλαια μίλησαν μαθητές/τριες και συνδικαλιστές που υποστηρίζουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια με το πανό και τα κόκκινα μπαλόνια της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, που υποστηρίζεται από την ΚΝΕ, ένα κομμάτι της συγκέντρωσης ανέβηκε την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Το άλλο κομμάτι πραγματοποίησε πορεία από τη Σταδίου στη Βουλή με το πανό του 46ου ΓΕΛ Αθήνας που ανάφερε «Η τύχη της υγείας μας στα χέρια των πιο άρρωστων ‘ανθρώπων’» στην κορυφή της πορείας.

Το πανό του 5ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας στη χτεσινή δυναμική μαθητική πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθούσαν αρκετά πανό σχολείων, φοιτητών, του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (το Υπουργείο Παιδείας έκανε φέτος μόνο 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενώ πέρσι 40.000), η Πρωτοβουλία για Συντονισμό Σχολείων Μαθητών Αθήνας, συνδικαλιστικές παρατάξεις εκπαιδευτικών και το μαζικό μπλοκ της ΟΛΜΕ.

Το πανό της ΟΛΜΕ στην πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ (που ακολουθεί την ανατιδραστική πολιτική της μνημονιακής πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) δέησε επιτέλους να καλέσει μια τρίωρη στάση εργασίας και να βγάλει ανακοίνωση με τα ακόλουθα αιτήματα:

«Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων». 
Το πανό των αδιόριστών καθηγητών στη χτεσινή μαθητική πορεία. Φωτό Ε.Α.

Καθώς η ουρά τής πορείας προσπερνούσε τη Βουλή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με μερικά χημικά στους μαθητές και μαθήτριες, με δικαιολογία ότι μια χούφτα μαυροντυμένοι τους πέταξαν πέτρες και μολότοφ. 

Το κίνημα των μαθητών/τριών για υγεία και μόρφωση πρέπει να επιτύχει τη μεγαλύτερη ενότητα στη βάση μιας οργανωμένης και συνεχούς πάλης μαζί με όλη την εργατική τάξη για τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Η πολιτική διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ προς τους μαθητές δεν έχει προοπτική ανατροπής. Είναι πολιτική πίεσης προς τη χούντα Μητσοτάκη για να αλλάξει πολιτική! Τέτοιες απίθανες ψευδαισθήσεις σπέρνει το ΚΚΕ. 

Το πανό του 16ου ΓΕΛ Αχαρνών στη χτεσινή πορεία με υπέροχα συνθήματα

Το καπιταλιστικό κράτος και σύστημα έχουν χρεοκοπήσει. Δεν μπορεί ούτε θέλει να προσφέρει δωρεάν υγεία και μόρφωση. Δεν υπάρχει μέλλον για τη νεολαία σ’ αυτό το σύστημα ανεργίας, φτώχειας και πολέμων.  

Το μαθητικό και φοιτητικό μαχητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσουν τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις και να συγκροτήσουν τοπικές επιτροπές που θα εκλέξουν τη συντονιστική επιτροπή για όλη την περιφέρεια Αθήνας Πειραιά. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s