► ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ! ΠΟΡΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

► ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κατάληψη σε σχολείο της Αθήνας με πανό με τα αιτήματα τους. Φωτό Ε.Α.

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, μαζί με αντιπροσωπίες από φοιτητικούς συλλόγους, θα διαδηλώσουν σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις διεκδικώντας τις κατάλληλες συνθήκες προστασίας από τον κορονοϊό: 15μελείς τάξεις, μεγάλες αίθουσες, προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών.

Οι μαθητές/τριες απαιτούν δημόσια δωρεάν τεστ και δημόσια σύχρονη μόρφωση και παιδεία – αυτά όμως δεν μπορεί να τα προσφέρει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που βρίσκεται σε οικονομική κατάρρευση.

Η αντιδραστική Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τώρα απειλεί τους μαθητές και μαθήτριες ότι «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων»! 

Για την Κεραμέως πρωταρχικά δεν είναι η υγεία και μόρφωση, αλλά η πειθαρχική δίωξη των μαθητών. Η Υπουργός Παιδείας κατέχεται από σκοταδιστικές αντι-παιδαγωγικές αντιλήψεις και πρέπει να παραιτηθεί.

Η ΟΛΜΕ καλείται να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις μαζί με τις άλλες ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και όλη την εργατική τάξη, για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και παιδεία.

Είναι ώρα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή της μνημονιακής μαζικής ανεργίας και φτώχειας.    

ΜΑΤ εναντίον απεργών νοσκομειακών χτες στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Eurokinisi

► ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΔΗΝ – ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΕΡΓΩΝ! 

Μετά τη χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε νοσοκομειακούς και γιατρούς έξω από το Υπουργείο Υγείας, η ΕΕ τής ΠΟΕΔΗΝ κοινοποίησε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:  

«ΑΘΗΝΑ 30/09/2020

Καταγγέλλουμε την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου.

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την Στάση Εργασίας και την Συγκέντρωση των εκτάκτων στο Υπουργείο Υγείας. Αίτημα η μονιμοποίησή τους. Η διάταξη που προωθείται προς ψήφιση για παράταση των Συμβάσεων έως τέλος του χρόνου είναι κοροϊδία.

Όπως κάνουμε πάντα και με μικρότερη συμμετοχή εργαζομένων ζητήσαμε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους μπροστά από το Υπουργείο Υγείας που είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και να εκτρέψουν τα οχήματα από παρακαμπτήριους δρόμους. Ταυτόχρονα ζητήσαμε ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας.

Η Αστυνομία δεν μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στο δρόμο σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου όπως μας είπε.
Άρχισαν να μας χτυπάνε τα ΜΑΤ προκειμένου να απομακρυνθούμε από το οδόστρωμα.

Στη δεύτερη απόπειρά μας να βγούμε στην Αριστοτέλους μας έριξαν χημικά εξ επαφής. Τραυματίστηκε ο Πρόεδρος και άλλα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ, σε πόρτες Υπουργείων που ήταν κλειστές και απαξιούσαν οι Υπουργοί να μας δεχθούν. Τώρα φάγαμε ξύλο στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε τη βία των ΜΑΤ σε βάρος των υγειονομικών και δηλώνουμε ότι τέτοια γεγονότα χαλυβδώνουν την αγωνιστική μας διάθεση.
15/10/2020 μεγάλη Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και της Πρόνοιας από την Πλατεία Μαβίλης έως το Υπουργείο Υγείας. Θα δώσουμε νέα απάντηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρατάει ψηλά τη σημαία του Αγώνα.»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s