► ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Η ΟΛΜΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

► ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΕΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ! 

Από τη μαζική πορεία μαθητών και φοιτητών την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Φωτό Ε. Α.

Σε εκατοντάδες σχολεία συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών ενάντια στην πολιτική της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη που επιμένει να στείλει τη νεολαία σε αίθουσες και χώρους όπου δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγειινής και πλήρους προστασίας από τον κορονοϊό.

Σε φοιτητικές εστίες οι αρχές διώχνουν τους φοιτητές στο δρόμο με δικαιολογία κρούσματα κορονοϊού!

Πρόκειται για ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στα διατάγματα της ΕΕ και της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το βασικό αίτημα των μαθητών/τριών για υγεία και μόρφωση, πρέπει άμεσα να υποστηριχτεί με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις από την ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών), τις άλλες ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και όλη την εργατική τάξη. 

Η πολιτική της ΕΕ, όλων των κρατών και της χούντας Μητσοτάκη, εκφράζεται από την κυνική απάνθρωπη ρήση του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Προέδρου της Γερμανικού Κοινοβουλίου:

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο…» (εφημερίδα Tagesspiegel,26/4/2010)

Για τον καπιταλισμό και τον Μητσοτάκη, πάν’ απ’ όλα είναι τα κέρδη των τραπεζιτών και επιχειρηματιών και αυτό επιβάλεται με την κρατική βία των δικαστηρίων, εισαγγελέων, φυλακών, ΜΑΤ κ.α. 

Από τη μαθητική διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης. Φωτό Ε.Α.

Αντί για δωρεάν μαζικά και συνεχή τέστ σ’ όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια, οικοδόμησης νοσοκομείων και εθνικοποίησης του κλάδου ιδιωτικής υγείας, ο Μητσοτάκης τρομοκρατεί!

Κινητοποίησε τους εισαγγελείς, την αστυνομία, τα πανάθλια ΜΜΕ και τηλεόρασης και τους ακροδεξιούς “αγαναχτισμένους γονείς”, ενάντια στους μαθητές που αρνούνται να μπουν σε μη-υγειινά σχολεία! 

Στη Θεσσαλονίκη και Πειραιά – τουλάχιστον – εισαγγελείς διέταξαν την αστυνομία να συγκροτήσει καταλόγους σχολείων και ονόματα διευθυντών που δεν λειτουργούν, καθώς και ονόματα μαθητών και οικογενειών.

Χτες Δευτέρα πρωί η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε διαμαρτυρία στα δικαστήρια ενάντια στην εισαγγελική εντολή προς αστυνομικά τμήματα να μαζέψουν στοιχεία (ονόματα κλπ.) για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στα δικαστήρια χτες Δευτέρα. Φωτό 902.gr

Η ανακοίνωση τής ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει,

«Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι, να καταδίδουν τους μαθητές τους, που αγωνίζονται. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

  • ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ.
  • τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς και μαθητές για άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα δίκαια αυτά αιτήματα».

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα Πειραιά μετά τη μαθητική εξέγερση για τη δολοφονία του μαθητή Γρηγορόπουλου, 8/12/2008.

► ΕΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ! 

Από την πορεία χτες Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΕΠΑ Μάϊκ Πομπέο που οργάνωσαν η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι. Φωτό 902.gr
Από την πορεία τη Δευτέρα βράδυ στην Αμερικανική Πρεσβεία, Αθήνα, φοιτητών/τριών και εργατικών συλλογικοτήτων.Τα ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ προσπάθησαν να διχοτομήσουν και να διαλύσουν την πορεία αλλά απέτυχαν. Φωτό Στέλιος Μισίνας.

► Πληροφόρηση: Πριν λίγους μήνες σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, που λειτουργεί από το 2014 και τα έντυπα μας, δεν έχουν καμιά σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s