► ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Από πορεία μαθητών/τριών στην Αθήνα 20/2/20.

Σε εκατοντάδες σχολεία σ’ όλη την Ελλάδα οι μαθητές και μαθήτριες απέχουν από τα μαθήματα τους ή πραγματοποιούν καταλήψεις ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη που, για χάρι των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζών, αρνήθηκε τα μαζικά δωρεάν και συνεχή τεστ σ’ όλους και όλες, με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να χτυπά μαζικά και με τετραπλάσιο αριθμό θυμάτων από την περασμένη άνοιξη.

Αύριο Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα Προπύλαια με πορεία στη Βουλή, με βασικά αιτήματα τη μείωση των μαθητών στους/στις 15 σε κάθε τάξη, προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, έξω οι κάμερες από τα σχολεία. 

Παράλληλα αύριο Πέμπτη η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Στην απεργιακή ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η αυξητική τάση και ο διπλασιασμός των κρουσμάτων, η υπέρβαση των 300 κρουσμάτων την ημέρα είναι απόδειξη της χρεοκοπημένης πολιτικής της κυβέρνησης.

Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί κοστίζουν στο κεφάλαιο και το κράτος του.

Είναι αποτέλεσμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων λάστιχο, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στον τουρισμό, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στους χώρους δουλειάς.

Είναι αποτέλεσμα της υποταγής της επιστήμης στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας που σχεδιάζεται με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.» 

Κύρια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ:

Από την απεργιακή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας 27/4/20. Φωτό Ε.Α.
  • «Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)
  • Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.»

Το κείμενο της ανακοίνωσης στο oengegr.com

Το πανό της ΠΕΝΕΝ (ναύτες εμπορικού ναυτικού) σε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή, 10/7/20. Φωτό Ε.Α.

Μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς απεργούν και οι ναυτεργάτες ενάντια στην κατάργηση των ΣΣΕ και στην επίθεση στα δικαιώματα τους από εφοπλιστές-κυβέρνηση που επιβάλουν κι άλλες απολύσεις και μισθούς απόλυτης πείνας, με 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία που εξαπλώνεται και σε άλλα λιμάνια της Ελλάδας.

Η απεργιακή ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ στο penen.gr και η απεργιακή ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ στο pemen.gr  

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνος τους και ξεχωριστά! 

Η 24ωρη απεργία πρέπει να υποστηριχτεί ενεργά από τα Εργατικά Κέντρα με κινητοποίηση όλων των εργατικών σωματείων τα οποία πρέπει να κηρύξουν απεργίες στα λιμάνια, στις επικοινωνίες, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, δήμους, συγκοινωνίες, λιμενεργάτες, οδηγούς κ.α. 

Δεν αρκεί μόνο μια διαδήλωση και μια 24ωρη απεργία!

Ενάντια στον κορονοϊό, τη βάρβαρη λιτότητα των μνημονίων της ΕΕ, με οργάνωση καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων, με Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s