► ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ 7η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

► ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 24/9! ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Το πανό στην κορυφή της χτεσινής πορείας μνήμης και αγώνα Παύλου Φύσσα που απαίτησε την καταδίκη και το κλείσιμο στη φυλακή της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 νεολαία και εργατοϋπάλληλοι συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία χτες Παρασκευή βράδυ στην 7η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (ράπερ Killah P) από συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Στην πορεία εκφράστηκε η αποφασιστικότητα της νεολαίας να τσακίσει τους νεοναζί, ρατσιστές και φασίστες, και η ετοιμότητα της να αγωνιστεί ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη. 

Όπως και στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της νεολαίας στις ΕΠΑ, έτσι και στη χτεσινή πορεία η οργή της νεολαίας ξεχύλιζε μέσα από τα συνθήματα ενάντια στη βία και καταστολή της αστυνομίας, τη μνημονιακή λιτότητα μαζικής ανεργίας, φτώχειας και μισθών πείνας.

Στην κορυφή της πορείας μπήκε το μεγάλο πανό «7 Χρόνια Μετά – Μόνη Δικαίωση η Συνολική Καταδίκη» με τη Μάγδα Φύσσα μητέρα του Παύλου. 

Το μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθούσαν δεκάδες πανό αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικότητων, φοιτητών, της ΠΕΝΕΝ (Ένωση Ναυτών), πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς, αναρχικών συλλογικοτήτων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μνημείο Παύλου Φύσσα (οδός Παύλου Φύσσα) στην Αμφιάλη, και ανέβηκε με συνεχή συνθήματα τη λεωφόρο Σαλαμίνος, μετά την οδό Ψαρών προς το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της πόλης.   

Το ΚΚΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία στην οδό Παύλου Φύσσα με συμμετοχή νεολαίας, φορέων και εργατικών σωματείων.   

Το φοιτητικό πανό στη χτεσινή αντι-φασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Φωτό Ε.Α.

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Μετά τα εκατοντάδες καθημερινή κρούσματα κορονοϊού, τριπλάσια από την περασμένη ανοιξη, και αυξημένο αριθμών θυμάτων, η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού που στηρίζονται ουσιαστικά στην καταστολή διχτατορικού χαραχτήρα.

Αντί να ανακοινώσει δωρεάν τεστ, συνεχή και μαζικά για όλο το λαό, και δημιουργία νέων νοσοκομείων με πρόσληψη χιλιάδων γιατρών και νοσοκομειακών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων (αυτός κι αν είναι τίτλος μιας μεγάλης απάτης!) Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε (από τη Δευτέρα και έως 4/10) ανώτατο όριο 9 ανθρώπων σε συναθροίσεις κλειστών ή ανοιχτών χώρων, απαγόρευση συναυλιών και λειτουργίας κινηματογράφων, 20 μόλις άνθρωποι σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Φοιτητές στη χτεσινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ο Χαρδαλιάς διέταξε 40% τηλεργασία σε υπαλλήλους γραφείου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σταδιακές μετακινήσεις το πρωί προς τους τόπους εργασίας και ανάλογα αναχώρησης.  

Για τον Χαρδαλιά η χρήση μάσκας και η αυτοαπομόνωση, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, προτείνεται ως το αντίδοτο στον κορονοϊό.

Η εργατική τάξη με τα συνδικάτα πρέπει να καλέσει σε απεργιακές κινητοποιησεις ενάντια στην πολιτική για τον κορονοϊό της χούντας Μητσοτάκη, που συνειδητά επέτρεψε ανεξέλεγχτες μετακινήσεις το καλοκαίρι προς όφελος των μεγαλο-επιχειρηματιών τουρισμού. 

Αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιδημία κορονοϊού για να επιβάλει καταστολή και ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και να περιορίσει τις ανατιδράσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Είναι άμεση ανάγκη οργάνωσης Ενιαίου Μετώπου για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και εθνικοποίηση όλου του κλάδου – κλινικές, νοσοκομεία, φαρμακοβιομηχανίες – της ιδιωτικής υγείας που ξεζουμά κρατικές επιχορηγήσεις. –  

Το πανό της ΠΕΝΕΝ στη χτεσινή πορεία Παύλου Φύσσα. Για την επιτυχία της Παμπειραϊκής Απεργίας η νεολαία και οι φοιτητές καλούνται να την υποστηρίξουν ενεργά και μαζικά την ερχόμενη Πέμπτη 24/9. Φωτό Ε.Α.

► ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 24/9! ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ (απόφαση 14/9) και τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενψσν, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (απόφαση προχτές) κήρυξαν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία για τις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στην επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης Μητσοτάκη να εξαλείψουν τις ΣΣΕ και όλα τα δικαιώματα των ναυτεργατών, να επιβάλουν κι άλλες απολύσεις και μισθούς απόλυτης πείνας. 

Η 24ωρη απεργία πρέπει να συνοδευτεί με απεργίες και μπλοκαρίσματα σ’ όλα τα κύρια λιμάνια της Ελλάδας και στις επικοινωνίες, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, δήμους, συγκοινωνίες, λιμενεργάτες, οδηγούς κ.α. 

Τα Εργατικά Κέντρα καλούνται να παίξουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για το συντονισμό του αγώνα και την απόλυτη επιτυχία της 24ωρης. 

Η 24ωρη πρέπει να εξελιχτεί σ’ όλο το Λεκανοπέδιο και την Αθήνα με συμμετοχή σημαντικών κλάδων όπως τράπεζες, επικοινωνίες, ενέργεια, οργανισμοί.

Οι ναυτεργάτες δεν πρέπει να αγωνιστούν μόνοι τους! –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s