► ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!

►ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος και δεκάδες εργατικά σωματεία και οργανώσεις καλούν για σήμερα Παρασκευή 5 μ.μ. στο Μνημείο Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι, σε μαζική αντιφασιστική πορεία μνήμης και αγώνα για τη φυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και τη διάλυση των ρατσιστικών και φασιστικών συμμοριών. 

Οι συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στην εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής και στην ουσιαστική διάλυση της. 

Όμως είναι σαφές, και από την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι το καπιταλιστικό κράτος και η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη αναζητούν τιμωρία χάδι για τους ηγέτες των νεοναζί. 

Eίναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της σημερινής πάλης της νεολαίας και των εργαζομένων ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και στην ΕΕ, να κλειστούν στη φυλακή για πολλά χρόνια οι πρωτεργάτες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και οι συνεργάτες-συνένοχοι τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής. 

Πανό νοσοκομειακών σωματείων στην περσινή πορεία (16/9/19) Παύλου Φύσσα. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα οι ρατσιστικές και φασιστικές παραφυάδες οργανώνουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες και επιθέσεις σε αντιφασίστες. 

Δρουν κάτω από την πολιτική στέγη της ρατσιστικής ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη που θέλει να κατασκευάσει και στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ερημονήσια!

Η μνημονιακή ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και των καπιταλιστικών κυβερνήσεων τροφοδοτούν τις φασιστικές-ρατσιστικές συμμορίες για να διχάσουν το λαό, για να σπείρουν ψέμματα και έτσι να αποδυναμώσουν τον αγώνα και την ενότητα της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Ζούμε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και κατάρρευση του καπιταλισμού που επιδεινώθηκε με την επιδημία του κορονοϊού. Η κρίση σπρώχνει τις κυβερνήσεις της ΕΕ σε καθεστώτα «έχτακτης ανάγκης» για να αναγκάσουν με διχτατορικά μέτρα και τη βία των ΜΑΤ την εργατική τάξη να πληρώσει την κρίση.  

Όπως δείχνει και οι μαζικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στις ΕΠΑ, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό-φασισμό είναι μέρος της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην ανεργία και φτώχεια, βία και πολέμους.

Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί και ρατσιστές είναι μέρος του αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους στο δρόμο για σοσιαλιστική εργατική εξουσία.

Η ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, που άφησε απροστάτευτο το λαό στον κορονοϊό, απαιτεί Ενιαίο Μέτωπο πάλης όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας. 

Η νεολαία και τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να συγκροτησουν Ομάδες Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε εργατική περιοχή με Λαϊκές Συνελεύσεις (Συμβούλια Δράσης) ενάντια στους φασίστες-ρατσιστές. Φωτό από πορεία στην Αθήνα 31/10/19, Ε.Α.

Η ενότητα σφυρηλατείται με τη δημιουργία δυνατών Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς και Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβουλίων Δράσης) σε κάθε εργατική και αγροτική περιοχή που θα πρέπει να συγκροτήσει από τα εργατικά σωματεία και τη νεολαία Ομάδες Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή. 

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να αγωνίζεται μόνος, ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας είναι μέρος της πάλης στη ΛΑΡΚΟ, στους ναυτεργάτες, στη ΔΕΗ, στους εκπαιδευτικούς ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στους μισθούς πείνας στη μαζική αιώνια ανεργία και φτώχεια.

Τώρα είναι η ώρα για μια Πανελλαδική Πανεργατική Συνέλευση όλων των κλάδων, νεολαίας, μικρομεσαίων και αγροτών, για το συντονισμό του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων, με τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.- 

► Αντιφασιστική Συγκέντρωση Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών, θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη Χρυσής Αυγής. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s