► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ! – Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΔΙΣ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15.000 ΣΤΡΑΤΟΥ! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ! 

Από τη μαζική πορεία φοιτητών και νεολαίας το Σάββατο στα Χανιά ενάντια στην επέμβαση των ΜΑΤ στη Ρόζα Νέρα που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι αρχές θέλουν να ξεπουλήσουν το χτίριο! Φωτό Γιάννης Αγγελάκης

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης στην ομιλία και στη Συνέντευξη Τύπου το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε σχέδιο για κολοσιαίες δαπάνες αγοράς μαχητικών αεροπλάνων, πλοίων και όπλων, πρόσληψης 15.000 επαγγελματιών στρατιωτών και υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 όλων των νέων για 12 μήνες! 

Παράλληλα ανακοίνωσε νέο αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο επιβολής εργασιακής “ευελιξίας”, και πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 100.000 άνεργους. Οι επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν θα τους πληρώνουν μισθούς πείνας και θα απαλλαχτούν από τις εργοδοτικές εισφορές.

Ο Μητσοτάκης εξάγγειλε την επέχταση του προγράμματος «Συνεργασία» τουλάχιστον έως το τέλος της χρονιάς όπου εργαζόμενοι πληρώνονται 40-60% του μισθού τους. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιβάλουν και άλλες αναστολές συμβάσεων (=μαζικές απολύσεις) με δικαιολογία τον κορονοϊό.

Πάνω από 2 δισ. ευρό θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις με τα διάφορα προγράμματα «επιστρεπτέας προκαταβολής». Σχεδόν 7 δισ. ευρό θα διατεθούν στις επιχειρήσεις με τις επιδοτήσεις εργασίας, μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και της “επιστρεπτέας προκαταβολής”! 

Από την πρωινή πορεία διαμαρτυρίας την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη που οργάνωσε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών ΠΟΕΔΗΝ. Φωτό thestival.gr

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση της ΕΒΟ (Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων) καθώς και των ναυπηγίων Ελευσίνας και Σύρου σε αμερικανικές εταιρείες που θα αναλάβουν συντήρηση αμερικανικών πολεμικών πλοίων. 

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις περικοπές των αναδρομικών προς συνταξιούχους και – με τη λογική του κάνω το μαύρο άσπρο – τόνισε ότι η πρώτη κατοικία δανειοληπτών δεν κινδυνεύει από το νέο πτωχευτικό κώδικα της Κυβέρνησης – μέχρι το τέλος του 2020, συμπλήρωσε με απόλυτο κυνισμό!

Ανακοίνωσε και την κατάργηση για ένα χρόνο τής λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης» και επίσης την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αλλά μόνο για τα 26 πιο μικρά νησιά της Ελλάδας!

Στη Συνέντευξη Τύπου ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση τα πάει καλά στην αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάρτη-Απρίλη!

Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να μιλήσει για οποιαδήποτε αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας ή για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. 

Από τη μαζική πορεία της περασμένης Παρασκευής στην Αθήνα υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων στη Μόρια και το κλείσιμο όλων των “ΚΥΤ”.

Για τους πρόσφυγες ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις διαταγές της ΕΕ, όπως τις αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς στην επίσκεψη του στη Λέσβο, ότι θα κατασκευαστεί στο νησί νέο τεράστιο «ΚΥΤ» εγκλεισμού των προσφύγων. 

Τα σχέδια της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, που έχουν υποστήριξη από την ΕΕ, αποκαλύφτηκαν τον περασμένο Μάρτη για στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα χτιστούν σε ερημικά νησιά!  

Το περασμένο Σάββατο και χτες Κυριακή τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλώσεις κοντά στη Μόρια προσφύγων που απαιτούσαν ελευθερία. Το Σαββατοκύριακο οικογένειες προσφύγων μετακινήθηκαν σε σκηνές στην τοποθεσία Καρά Τεπέ ενώ πρόφυγες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό απομονώνονται σε ιδιαίτερες σκηνές. 

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την εντατικοποίηση της επίθεσης στη νεολαία και στην εργατική τάξη, αλλά στις διαδηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και των Αριστερών Σωματείων και Κομμάτων επικρατούσουν οι αντιδραστικές ψευδαισθήσεις για «αγώνα» και «αντίσταση» χωρίς λέξη ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

Στη σημερινή οικονομική θανάσιμη κρίση του καπιταλισμού, τα εργατικά σωματεία που υποστηρίζουν τις προδοτικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες, έχουν ξεπουλήσει κάθε έννοια συνδικαλισμού και έχουν επιβάλλει καθεστώς ηττοπάθειας και αδράνειας. 

Το ΠΑΜΕ και οι Αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις αρνούνται ένα πρόγραμμα οργάνωσης ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Απεργία, καθώς οι ηγεσίες ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. δεν αναγνωρίζουν τις επαναστατικές διαδικασίες της περιόδου και την άμεση ανάγκη οργάνωσης των εξεγέρσεων που αναπτύσσονται.

Τεχνικοί του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα συμμετείχαν στην πορεία της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη με τους/τις καλλιτέχνες ενάντια στα μέτρα της χούντας Μητσοτάκη. Τώρα είναι ώρα δράσης με συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου όλων των εργαζομένων και οργάνωση Γενικής Απεργίας ανατροπής! Φωτό Ε.Α.

Η αντεπανάσταση ΕΕ – χούντας Μητσοτάκη μπορεί να συντριβεί μόνο από το Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών.

Τώρα είναι η ώρα συγκρότησης δυνατών Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς, Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβουλίων Δράσης) στις εργατικές και αγροτικές περιοχές με ίδρυση από κατοίκους και εργατικά σωματεία Εργατικής Πολιτοφυλακής ενάντια στους ρατσιστές και φασίστες, που πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί στη Λέσβο, στην Κρήτη και σ’ όλα τα νησιά.

Οι αγωνιστές στα εργατικά σωματεία και στα Εργατικά Κέντρα πρέπει να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη στην υποστήριξη του αγώνα σε ΛΑΡΚΟ, των ναυτεργατών και των εργαζομένων σε ΔΕΗ κ.α.

Ο συντονισμός αυτής της πάλης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από τη σύγκλιση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης εργατών, νεολαίας, αγροτών και αντιπροσώπων κατοίκων, που θα συζητήσει την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη! –         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s