► ΕΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ! ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ!

► ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΠΙΤΙΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! 

► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Από τη σημερινή (Πέμπτη) μαζική πορεία Προπύλαια – Μαξίμου σωματείων καλλιτεχνών, τεχνικών, εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων και φοιτητών/τριών. Πάνω από 1.500 εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού συμμετείχαν στην πορεία ενώ η προσπάθεια της αστυνομίας να την περιορίσε σε 2 λωρίδες των οδών απέτυχε. Φωτό Ε.Α.
Από τον εμπρησμό το βράδυ της Τρίτης του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια. Φωτό ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τα εργατικά συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα και η νεολαία πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα στην οργάνωση αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και την έξοδο από την ΕΕ, των πολιτικών υπεύθυνων του ρατσιστικού εμπρησμού στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, Λέσβου, την Τρίτη το βράδυ.

Σε μήνυμα τους οι Γιατροί του Κόσμου τόνισαν ότι στον καταυλισμό της Μόριας είχαν προηγηθεί αρκετές πυρκαγιές, «αποδεικνύοντας στην πράξη την ακαταλληλότητα της εγκατάστασης και των μέτρων ασφάλειας και προστασίας […] Η ωρολογιακή βόμβα εξερράγη. Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε ολοσχερώς μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες βράδυ ~ 12.000 άνδρες γυναίκες και παιδιά εκκένωσαν τον καταυλισμό και βρίσκονται στους δρόμους». (MSF Greece, 9 Σεπτέμβρη).

Οι οικογένειες προσφύγων κοιμήθηκαν στην άσφαλτο και στο χώμα αφού τα ΜΑΤ έκλεισαν τους δρόμους για την πόλη της Μυτιλήνης!  

Την περίοδο που η νεολαία στην Ευρώπη και στις ΕΠΑ ξεσηκώνεται ενάντια στο ρατσισμό, στη βία της αστυνομίας, στη λιτότητα και στην επιδημία του κορονοϊού, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις σηκώνουν φράχτες και ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και για άλλους/ες που εναντιώνονται στη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ.

Χτες Τετάρτη εκατοντάδες νεολαίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια σε ΕΕ και χούντα Μητσοτάκη, ενώ σε δεκάδες πόλεις της Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις υπέρ των προσφύγων και ενάντια στο ρατσισμό της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης.

Aντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε πορεία στη Βουλή αύριο Παρασκευή 11/9 με συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 7 μ.μ.  

Πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στην άσφαλτο την Τετάρτη πρωί. Φωτό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει με απεργιακή δράση και μπλοκαρίσματα τη μεταφορά όλων των προσφύγων σε κατάλληλα σπίτια και την παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι σχετικές συνθήκες του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών (ΟΕΕ).

Ο αγώνας για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών είναι αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα. Είναι μέρος της πάλης της νεολαίας και της εργατικής τάξης ενάντια στη μαζική ανεργία και φτώχεια της βάρβαρης λιτότητας που έχουν επιβάλει τα μνημόνια της ΕΕ και εφορμόζουν με τη βία των ΜΑΤ οι κοινοβουλευτικές χούντες, πριν του Τσίπρα τώρα του Μητσοτάκη.

Με απίστευτη αναίδεια και αλλαζονεία οι πρώην Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Μουζάλας έκαναν δηλώσεις για το θέμα, αυτοί που έκαναν τα πάντα για να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι ρατσιστικές διαταγές της ΕΕ για τον παράνομο εγκλεισμό προσφύγων και τις παράνομες μαζικές απελάσεις! Η χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε τους πολέμους των ιμπεραλιστών σε Αφρική, Λιβύη, Ιράκ και Συρία που προκάλεσαν εκατομμύρια πρόσφυγες αφού κατέστρεψαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί να αναθρέψει ένα ρατσιστικό αντι-προσφυγικό κίνημα στα νησιά και σ’ όλη την Ελλάδα. Να διασπείρει με την άθλια προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης το μεγάλο ψέμμα ότι οι πρόσφυγες και οι ξένοι είναι αυτοί που φταίνε για τη λιτότητα και τον κορονοϊό!

Σήμερα Πέμπτη ανακοινώθηκαν νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σε Γαλία (9.843) και Ελλάδα (374).

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη είναι ένα καθεστώς βίαιης επιβολής μνημονίων και καταστολής κάθε αντίδρασης. Μετατρέπεται σε απολυταρχικό καθεστώς διχτατορικού χαραχτήρα αφαίρεσης δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων και συγκρότησης ενός κράτους «έκτακτης εθνικής ανάγκης», όπως δείχνει και η επίθεση στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.   

Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη ρατσιστές και φασίστες επιτίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως οι ρατσιστές στις ΕΠΑ επιτίθενται ενάντια στους μαύρους και στην εξεγερμένη νεολαία!

Είναι ανάγκη σε κάθε περιοχή να συγκροτηθούν από τους νέους, τους φοιτητές, αγρότες και εργαζομένους, Εργατικές Πολιτοφυλακές για την άμυνα ενάντια στις επιθέσεις των ρατσιστών και φασιστών. 

Τα εργατικά συνδικάτα καλούνται να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση Λαϊκών Συνελεύσεων (Συμβουλίων Δράσης) στις εργατικές και αγροτικές περιοχές και να οργανώσουν κινητοποιήσεις.

Με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι/νες οργανώνουν την αντίσταση στη χούντα Μητσοτάκη και τη μάχη ενάντια στην προδοτική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών που έχουν υποταχτεί στην ΕΕ και στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Βούλας στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς 2020 στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Οι Επιτροπές Αγώνα μαζί με τα συνδικάτα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας επίσης να οργανώσουν την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού καθώς η πολιτική της χούντας Μητσοτάκη οδήγησε στον τριπλασιασμό κρουσμάτων και θανάτων το καλοκαίρι – σε σύγκριση με τον Μάρτη – και εκατοντάδες χιλιάδες σε ανεργία ή εργασία μερικών ωρών.

Απαιτούνται μαζικές προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία, με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, και την εθνικοποίηση όλου του κλάδου ιδιωτικής υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών. Μόνο έτσι μπορούν να πραγματοποιηθεί το αναγκαίο πρόγραμμα μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ αρχίζοντας από τους υγειονομικούς και τους μαθητές/φοιτητές και εκπαιδευτικούς.  

Από τη διαδήλωση υποστηριχτών του Τζούλιαν Ασάντζε στο δικαστήριο Ολντ Μπέϊλι του Λονδίνου. Οι ΕΠΑ ζητούν την έκδοση του Ασάντζε. Η δίκη ξεκίνησε προχτές. Φωτό The News Line

Σ’ όλο τον κόσμο η επιδημία κορονοϊού χτυπά μαζικά ιδιαίτερα τους φτωχούς ενώ οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν και αρνούνται το μαζικά τεστ και φροντίδα καθώς η οικονομία του καπιταλισμού έχει καταρρεύσει.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο κορονοϊός το 2020 έχει δημιουργήσει συνθήκες απόγνωσης και θυμού καθώς οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να επιβάλουν διχτατορικά μέτρα απομόνωσης και αναστολής εργασίας.

Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο επαναστατικών συνθηκών που πρέπει να οργανωθεί το ενιαίο μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. 

Φοιτητές στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 9/6 στην Αθήνα. Καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συμμαχία εργατών νεολαίας με Πανεργατική Πανελλαδική συνέλευση για το συντονισμό του αγώνα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη και για την ίδρυση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς στην Ελλάδα για την ανατροπή του καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Πρώτο βήμα είναι τα πρωτοπόρα εργατικά συνδικάτα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση μιας Πανεργατικής Πανελλαδικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης ενάντια στη λιτότητα, το ρατσισμό και τον πόλεμο της χούντας Μητσοτάκη.

Μια τέτοια Συνέλευση, ένα πανελλαδικό κέντρο αγώνα, θα οργανώσει την εκδίωξη από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ των γραφειοκρατών, και θα καλέσει σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για εργατική εξουσία με τη σοσιαλιστική επανάσταση. 

Αυτά είναι τα συνθήματα που πρέπει να κυριαρχήσουν στις κινητοποιήσεις και στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s