► «ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!» ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΠΑΤΕΛΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ. ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΓΑΛΙΑ!

fullsizeoutput_e6d

Από την πορεία της φετεινής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα που οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τρίτη ο Τόνι Άμποτ, πρώην δεξιός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δήλωσε ότι μερικοί ηλικιωμένοι ασθενείς με κορονοϊό μπορούν να αφεθούν να πεθάνουν «φυσιολογικά». Η σημερινή «διχτατορία της υγείας», τόνισε ο Άμποτ, δεν παίρνει υπ’ όψιν της τα οικονομικά κόστη της κρίσης!

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει καλέσει τον Άμποτ να αναλάβει ως Εμπορικός Πρεσβευτής της Βρετανίας.

Στις 2 Μάη 2020 ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Β. Σόϊμπλε είχε τονίσει στη γερμανική εφημερίδα Offenburger Tageblatt ότι στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης δεν μπορεί να έχει απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας!

Ο Σόϊμπλε είχε πει ότι δεν αντέχει η καπιταλιστική οικονομία περισσότερες κοινωνικές παροχές ενώ δήλωσε ότι, «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε αποκλειστικά τους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις».

Ο Σόϊμπλε δεν είχε ξεχάσει να υπογραμμίσει ότι «απαιτείται αναδιάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος μιας και η σημερινή κρίση προσφέρει ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας»!

Όπως είναι γνωστό η Βρετανία η Γερμανία, και οι άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες παρ’ ότι έβλεπαν την εξάπλωση του κορονοϊού, έλαβαν αργά μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και μέχρι σήμερα 41.589 νεκρούς στη Βρετανία και 9.306 στη Γερμανία.

Στη Βρετανία υπολογίζουν σε ακόμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς το επόμενο διάστημα!

Παρόμοια και η εγκληματική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη που αρνήθηκε τα μαζικά δωρεάν τεστ και το καλοκαίρι επέτρεψε στις μεγάλες τουριστικές και αεροπορικές εταιρείες τη μεταφορά τουριστών χωρίς περιοριστικά μέτρα και με επιλεχτικά τεστ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για τα τριπλάσια κρούσματα του κορονοϊού και τη μεγάλη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα τον Αύγουστο, καθώς και τη συνεχή κατάπτωση του ΕΣΥ που παραμένει με κενές χιλιάδες οργανικές θέσεις γιατρών.

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, στο πνεύμα Σόϊμπλε – Άμποτ τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη η εφαρμογή του «Κεφαλαιοποιητικού Συστήματος στο Ασφαλιστικό», δηλ., ιδιωτικοποίηση, ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους»

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος παίρνει όλα τα λεφτά από νέους και ηλικιωμένους για να τα δώσει στις τράπεζες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Ο υποστηριχτής του κοινωνικού κανιβαλισμού Πατέλης, δημοσιοποιεί τις απάνθρωπες φασιστικής έμπνευσης διαταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Απαιτούν τον τερματισμό του συστήματος δημόσιας ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση.  

Οι τραπεζίτες απαιτούν να αφεθούν να πεθάνουν οι ηλικιωμένοι, και οι νέοι/ες να εργάζονται όποτε τους φωνάξουν τα αφεντικά με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και βέβαια χωρίς καμιά προοπτική σύνταξης! 

Ο Πατέλης προκαλεί τους νέους να στραφούν ενάντια στους ηλικιωμένους για να διχάσει τους εργαζομένους, όπως κάνουν όλες οι ρατσιστικές καπιταλιστικές κυβερνήσεις για να στρέψουν το λαό ενάντια στους πρόσφυγες.

Rafale_Dassaue aviation

Πολεμικό τζετ τύπου Ραφάλ της γαλικής βιομηχανίας Ντεσό. Φωτό Dessault

Η χούντα Μητσοτάκη έχει ήδη αποφασίσει άλλο ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα πάνω των 10 δισ. ευρό και συζητά με τη Γαλία την αγορά 18 πολεμικών αεροσκαφών τύπου Ραφάλ και άλλου υλικού.

Έτσι ξεπληρώνει την υποστήριξη της Γαλίας στη σύγκουση με την Τουρκία αλλά και αναλαμβάνει να φροντίζει για την ασφάλεια των γαλικών (και αμερικανικών και ιταλικών) εταιρειών στη Μεσόγειο για την άντληση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Τύπου, στην επόμενη Σύνοδο των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (Κορσική, 10 Σεπτέμβρη) θα συζητηθεί ειδική αμυντική συμμαχία μεταξύ Γαλίας και Ελλάδας.

Με τη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη – όπως και με την προηγούμενη του Τσίπρα – όλα τα λεφτά πάνε στις μαύρες τρύπες των χρεοκοπημένων τραπεζών και στις πολεμικές βιομηχανίες των ιμπεριαλιστών.

Πριν 100 χρόνια περίπου, οι ιμπεριαλιστές έστειλαν τα ελληνικά στρατεύματα στην Οδησό ενάντια στην Οχτωβριανή Επανάσταση και στη Σμύρνη ενάντια στο εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα του Κεμάλ.

Και στις δυο περιπτώσεις τα ελληνικά στρατεύματα και ο ιμπεριαλισμός έπαθαν πανωλεθρία.

Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, κορονοϊού, μαζικής ανεργίας και πανδημίας φτώχειας, η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της μαζί με τη νεολαία, τους φοιτητές και τους αγρότες, πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στους εξοπλισμούς, τον πόλεμο και τη αέναη μνημονιακή φτώχεια.

Πρέπει να καλέσουν σε Ενιαίο Μέτωπο και σε μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s