►Ο ΤΡΑΜΠ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑ!

► Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ!

5434

Ομοσπονδιακή Αστυνομία ως στρατός κατοχής στους δρόμους του Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΕΠΑ, 19 Ιούλη, για να καταστείλουν με πολεμική βία την αντιρατσιστική εξέγερση της νεολαίας. Φωτό Noah Berger/AP

Την περασμένη Τρίτη η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας Όρεγκον των ΕΠΑ Χέλεν Ρόζενμπλουμ μήνυσε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Τραμπ γιατί παρόνομα συλλαμβάνει διαδηλωτές στην πόλη Πόρτλαντ!

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί με αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά αρπάζουν διαδηλωτές από τους δρόμους και τους φυλακίζουν χωρίς κατηγορίες. Πετούν χημικά στους διαδηλωτές τους οποίους ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΕΠΑ Τσαντ Γουλφ χαραχτήρισε «βίαιο όχλο».

Στη μήνυση του η Ρόζενμπλουμ ζητά να απαγορευτεί στους Ομοσπονδιακούς Αστυνομικούς, στους τελωνειακούς και στους συνοριοφύλακες να συλλαμβάνουν πολίτες στο Πόρτλαντ.  

Αυτές οι συλλήψεις δημιουργούν ακόμη πιο εκρηχτική ατμόσφαιρα στους δρόμους, τόνισε η Ρόζενμπλουμ. Πρόσθεσε ότι, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε το Πόρτλαντ για να εξασκήσει τρομοκρατική ταχτική, με σκοπό να σταματήσει τους κατοίκους από το να διαδηλώνουν ενάντια στην αστυνομική βία και να υποστηρίζουν το κίνημα οι Ζωές των Μαύρων Αξίζουν. Κάθε Αμερικανός θα απηυδήσει μ’ αυτά που θα δει να συμβαίνουν. Αν γίνονται αυτά στο Πόρτλαντ, τότε μπορεί να γίνουν παντού».

Προχτές Τετάρτη βράδυ ο Δήμαρχος του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ, του Δημοκρατικού Κόμματος, συμμετείχε στις διαδηλώσεις των κατοίκων ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Χτυπήθηκε και ο ίδιος από τα χημικά της Εθνοφυλακής καθώς στεκόταν μπροστά στα Δικαστήρια της πόλης.

Αλλά οι διαδηλωτές τον κατηγόρησαν ως “υποκριτή” και υποστηριχτή της αστυνομικής βίας. 

Mike Forcia raises his hands in the air as people photograph the fallen Christopher Columbus statue at the Minnesota state Capitol in St. Paul, Minn., Wednesday, June 10, 2020. Evan Frost, AP

Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου έχει ανατραπεί από τους διαδηλωτές έξω από το Κυβερνείο της πολιτείας Μινεζότα στην πόλη Σεντ Πολ. Φωτό Evan Frost, AP.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε με ακόμη μεγαλύτερες απειλές ότι θα στείλει αυξημένες δυνάμεις Ομοσπονδιακών Αστυνομικών στις μεγάλες πόλεις των ΕΠΑ Νέα Υόρκη, Φιλαντέλφια, Ντιτρόϊτ, Μπάλτιμορ και Όκλαντ, όλες μητροπόλεις και βιομηχανικές εργατουπόλεις με υψηλή ανεργία της νεολαίας.

Τρεις μήνες πριν από τις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοέμβρη, ο Τραμπ δεν οργανώνει εκλογική εκστρατεία αλλά ετοιμάζει ένα δεξιό πραξικόπημα στις ΕΠΑ!

Στην ομιλία του στις 4 Ιούλη, ο Τραμπ επιτέθηκε στο «θυμωμένο όχλο» που αντιτίθεται στην πολιτική του. Τόνισε ότι οι διαδηλωτές προσπαθούν να «κατηχήσουν τα παιδιά μας» και να «καταπατήσουν» την ελευθερία στην Αμερική. Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε διαδικασία νίκης ενάντια στη ριζοσπαστική αριστερά, στους Μαρξιστές, στους αναρχικούς, στους ακτιβιστές, στους συλητές καταστημάτων, στους ανθρώπους που τις περισσότερες φορές δεν έχουν ιδέα τί κάνουν».

Στην ομιλία του στο βουνό Ράσμορ είχε πει ότι «στα σχολεία μας, στα δημοσιογραφικά γραφεία, ακόμη και στα γραφεία των διευθυντών, υπάρχει ένας νέος ακροαριστερός φασισμός».   

Ομιλίες που αναζοπυρώνουν τη θεματική της Κόκκινης Υστερίας για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Ο Τραμπ απέτυχε να αναζωογοννήσει την οικονομία των ΕΠΑ παρότι η Κεντρική Τραπεζα Φεντ έριξε τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία με την «ποσοτική χαλάρωση».

Ο Τραμπ επίσης απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού που συνεχίζει να προκαλεί χιλιάδες θανάτους καθημερινά στις ΕΠΑ. Στις 20 Ιούλη 2020 πάνω από 140.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την επιδημία στις ΕΠΑ και τα κρούσματα άγγιζαν τα 3.700.000!

Η πιο αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα στον πλανήτη έχει τα περισσότερα κρούσματα και θύματα κοροναϊού!

3500

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί τρατιώτες συλλαμβάνουν μια διαδηλώτρια στο Πόρτλαντ. Φωτό Caitlin Ochs/Reuters

Ο Τραμπ προσπαθεί να διασωθεί με εκστρατεία υστερίας ενάντια στους «ριζοσπάστες» και στους «μαρξιστές» με παράλληλη επίθεση στην Κίνα.

Για να κατευνάσει την οργή των δεκάδων εκατομμυρίων ανέργων στις ΕΠΑ, ο Τραμπ αύξησε τα επιδόματα ανεργίας αλλά μέχρι το τέλος του Ιούλη. Από τον Αύγουστο εκατομμύρια εργαζόμενοι και νεολαία στις ΕΠΑ θα καταπέσουν στα επίπεδα φτώχειας.

Η άρχουσα τάξη των ΕΠΑ φοβάται την επανάσταση καθώς η νεολαία και οι εργάτες έχουν εξεγερθεί σ’ όλες τις Πολιτείες των ΕΠΑ ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία.

Η πολιτική του Τραμπ είναι να κινητοποιήσει τη Δεξιά στις ΕΠΑ σε εμφύλιο πόλεμο ενάντια στους «ριζοσπάστες» για να κερδίσει τις εκλογές ως αντι-κομμουνιστής, ή θα προχωρήσει σε κυβερνητικό πραξικόπημα. Χρησιμοποιεί την Ομοσπονδιακή Αστυνομία ενάντια στους «ριζοσπάστες και μαρξιστές» στις Πολιτείες των ΕΠΑ για να τρομοκρατήσει τα πιο αντιδραστικά στοιχεία να τον ψηφίσουν.

Τα συνδικάτα της πανίσχυρης αμαρικανικής εργατικής τάξης στις ΕΠΑ δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους στους δρόμους μαζί με τη νεολαία για να ανατρέψουν τον Τραμπ με γενική απεργία, που θα ανοίξει το δρόμο στη δημιουργία ενός επαναστατικού εργατικού κόμματος στις ΕΠΑ και στη σοσιαλιστική επανάσταση. – 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s