►ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ!

► ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

dpa

Ο Πρωθυπουργός της Ολανδίας Ρούτε (αριστερά) λέει ΟΧΙ σε Μέρκελ (κέντρο) και Μακρόν (δεξιά) χτες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες. Γερμανία και Γαλία είναι ανήμποροι να επιβάλουν στην ΕΕ το δικό τους σχέδιο ανάκαμψης για αποφυγή ολοκληρωτικής κατάρρευσης της ΕΕ. Φωτό dpa

Η ΕΕ καταρρέει στη Σύνοδο Κορυφής (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) στις Βρυξέλες ανάμεσα σε πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες των ηγετών των χωρών-μελών.

Χτες Κυριακή βράδυ σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής Βέλγος πρώην Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ρώτησε τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, «είναι ικανοί να οικοδομήσουν την ευρωπαϊκή ενότητα και εμπιστοσύνη ή θα παρουσιάσουν μια αδύναμη Ευρώπη υπονομευμένη από δυσπιστία;»!  

Μετά από τρείς ολόκληρες μέρες και νύχτες (Παρασκευή-Κυριακή) οι ηγέτες αδυνατούν να συμφωνήσουν σε οποιονδήποτε συμβιβασμό για το Μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό 2021-27 τής ΕΕ και για το Ταμείο Ανάκαμψης!

Οι Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε και Σάντσεθ είναι έξαλλοι με τη στάση των λεγόμενων “φειδωλών” Αυστρίας, Δανίας, Ολανδίας, Σουηδίας, από κοντά και η Φινλανδία, που αρνούνται επιδότηση των χωρών από την ΕΕ χωρίς άγριους μνημονιακούς όρους.

Οι τράπεζες και οικονομίες της Ισπανίας και Ιταλίας είναι χρεοκοπημένες! Γι’ αυτό οι Κόντε και Σάντσεθ απαιτούν δωρεάν επιδοτήσεις από την ΕΕ και όχι μνημονιακά δάνεια

Ο συνδυασμός της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της πανδημίας κορονοϊού διάλυσε το παγκόσμιο εμπόριο και καταναλωτισμό και έχει τσακίσει τις καπιταλιστικές οικονομίες.

3000

Πάνοπλος στρατός στο κέντρο του έρημου Μιλάνο λόγω κορονοϊού. Η ΕΕ επιβάλει κυβερνήσεις έκτακτης ανάγκης και κοινοβουλευτικές χούντες άγριας λιτότητας όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα Δευτέρα πρωί στις 5:30 οι ηγέτες συναντήθηκαν για μισή ώρα και θα ξανασυναντηθούν το απόγευμα στις 5 μ.μ. μήπως κατορθώσουν να εκδόσουν κάποια ανακοίνωση μίνιμουμ συμφωνίας για να σώσουν τα προσχήματα περί “ενότητας”.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα το πρωί ξεκίνησαν μουδιασμένα αλλά από το μεσημέρι πήραν πάνω τους με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να σημειώνουν μικρή άνοδο. Ας είναι καλά το δωρεάν χρήμα τής “ποσοτικής χαλάρωσης” από την ΕΚΤ!   

Η πρόταση του διευθυντηρίου των Βρυξελών από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαρλ Μισέλ για επταετή Μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό € 1,1 τρισ. και € 750 δισ. για το Ταμείο Ανάκαμψης, που είχε προ-συμφωνηθεί με Γαλία και Γερμανία, κυριολεχτικά κουρελιάστηκε από την πρώτη μέρα (Παρασκευή) τής Συνόδου Κορυφής από τη “συμμαχία των φειδωλών” Ολανδίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας.

Τις προηγούμενες βδομάδες οι ηγέτες των “φειδωλών”, υπέρμαχοι της λιτότητας για τους λαούς τους και της πιο βάρβαρης λιτότητας για τους λαούς της Μεσογείου, συνέχεια δήλωναν ότι δεν θα αποδεχτούν δωρεάν επιδοτήσεις προς την Ισπανία και Ιταλία και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα και Πορτογαλία – που βρίσκονται στο χείλος οικονομικής διάλυσης – χωρίς την επιβολή αυστηρών μνημονίων ή μέτρων επιτήρησης.

fullsizeoutput_11fd

Από τη μαζική και μαχητική διαδήλωση της νεολαίας στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη (16/7) ενάντια στο νόμο απαγόρευσης διαδηλώσεων της χούντας Μητσοτάκη! Φωτό Ε.Α.

Δημόσιος υπερασπιστής των “φειδωλών” ο Γερμανός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ αρχιτέκτονας των μνημονίων λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη από το 2010 όταν τοποθετήθηκε και Διευθυντής στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Και στα δυο αυτά πόστα ο Ρέγκλινγκ έχει επιβληθεί από τον αρχισατανά της λιτότητας Β. Σόϊμπλε, σήμερα Προέδρου της γερμανικής βουλής.

Οι κύριες διαφωνίες στη Σύνοδο Κορυφής εστιάζονται στην απαίτηση της  Άριας “συμμαχίας των φειδωλών” (Ολανδίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Δανίας, Φινλανδίας) το προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης των € 750 δισ., να περιέχει ίσα ποσά για δωρεάν επιδότηση και για δανειοδότηση των κρατών, πάντα με μνημονιακές συμφωνίας άγριας λιτότητας.

Επίσης επιμένουν σε μικρότερο ποσό για το Μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό και επιβολή πολιτικών μέτρων ελέγχου των χρηματοδοτήσεων ιδιαίτερα προς Πολονία και Ουγγαρία, δυο χώρες που τις κατηγορούν ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες δικαιοσύνης και ελευθερίας που επικρατούν στην ΕΕ.

Οι ρατσιστές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μιλούν για δικαιοσύνη και ελευθερία στους ακροδεξιούς αντι-κομμουνιστές της Ουγγαρίας και Πολονίας! 

Για να επιτευχθεί μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, ο Μισέλ κατέβασε στα € 450 δισ. το ποσό δωρεάν επιδοτήσεων, και ανέβασε σε € 300 δισ. το ποσό που μπορούν να δανειστούν οι χώρες της ΕΕ με άγριους μνημονιακούς όρους.

Επίσης ο Μισέλ πρόσφερε στους “φειδωλούς” μεγάλες μειώσεις στις υποχρεώσεις τους προς τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, και πολιτική πίεση προσαρμογής προς Πολονία και Ουγγαρία.  

Αλλά οι “φειδωλοί” επιμένουν στις θέσεις τους, γιατί έχουν την πλήρη υποστήριξη των Σόϊμπλε και Ρέγκλινγκ, δηλαδή των τραπεζιτών και των μεγάλων αφεντικών της βιομηχανίας και τών επιχειρήσεων.

Στις Βρυξέλες το Σαββατοκύριακο επισημοποιήθηκε η διάσπαση της ΕΕ και το “σώζων εαυτόν σωθήτω”. Η ΕΕ θα προχωρήσει κομματιασμένη προς την κατάρρευση.

DSC07065

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ! Φοιτητές στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 9/6 στην Αθήνα. Καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συμμαχία εργατών νεολαίας και συγκρότηση Επαναστατικού Μαρξιστικού Κόμματος για την ανατροπή χούντας Μητσοτάκη και καπιταλισμού!  Φωτό Ε.Α.

Για να την αποφύγει είναι αναγκασμένη να επιτεθεί με κάθε μέσο ενάντια στην ευρωπαϊκή νεολαία και εργατική τάξη και στους λαούς της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να πάρει δάνεια με νέους μνημονιακούς όρους από την ΕΕ (Ταμείο Ανάκαμψης) για να επιβιώσει ο καπιταλισμός και οι τράπεζες στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό επιβάλει τους διχτατορικούς νόμους ενάντια σε νεολαία και παιδεία, με απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.

Αλλά η χούντα Μητσοτάκη είναι ένα εξαιρετικά αδύναμο καθεστώς που επιβιώνει με τη βία των ΜΑΤ και την πολιτική υποστήριξη των κομμάτων της μπουρζουαζίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.α.) στον καπιταλισμό, καθώς τρέμουν την εξέγερση της νεολαίας.   

Βάρβαρη μνημονιακή λιτότητα μαζικής ανεργίας, “ενοικιαζόμενων”, φτώχειας και πολέμων είναι το μέλλον που προσφέρει η ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Κάθηκον της νεολαίας και της εργατικής τάξης η ανατροπή της με τη σοσιαλιστική επανάσταση και η αντικατάσταση τής ΕΕ από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο της κατάρρευσης ΕΕ και καπιταλισμού η νέα γενιά και η εργατική τάξη πρέπει να φιάξουν ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα ανατροπής του καπιταλισμού και εγκαθίδρυσης εργατικής κυβέρνησης. –  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s