►«ΑΛΗΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ!» – ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ‘ΟΧΙ’ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ! 

► Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ «ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ!», «ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!»

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

fullsizeoutput_11f7

ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ! Το πανό της κορυφής της δυναμικής σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.  

Με συνεχή συνθήματα πάνω από 2.500 φοιτητές και νεολαία διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη βράδυ στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στο χουντικό νομοσχέδιο και τη χούντα Μητσοτάκη.

Η πορεία από τα Προπύλαια στα Χαυτεία και στη Βουλή δονίζονταν από τα αποφασιστικά συνθήματα μιας ανυπόταχτης νεολαίας: «Κανένα νομοσχέδιο δεν μας σταματά!», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του Λαού η πάλη θα τη σπάσει!», «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις και δακρυγόνα!», «Αλήτη Μητσοτάκη άκου το καλά – στο χουντικό το νόμο θα βάλουμε φωτιά!», «Απέναντι στο κράτος κανείς δεν είναι μόνος – δεν θα περάσει ο χουντικός ο νόμος!», «Το κράτος τους αγωνιστές αποκαλεί αλήτες – αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες!».

fullsizeoutput_1202

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Διμοιρία των ΜΑΤ προπορευόταν της πορείας ενώ άλλες διμοιρίες των τρομοκρατικών συμμοριών ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ είχαν τοποθετηθεί στη Βουλή και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο ήταν κλειστός «καθ’ υπόδειξιν της Αστυνομίας», καθώς επίσης με κλούβες των ΜΑΤ η λεωφ. Όλγας στη Βουλή.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους φοιτητικοί σύλλογοι, δικηγόροι, μαθητές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΣΕΚ, ΚΚΕ μ-λ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΟΡΜΑ, ΚΕΔ, No Passaran!, Ομοσπονδία Αναρχικών κ.α. Με σημαίες συμμετείχε η Λαϊκή Ενότητα και η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

fullsizeoutput_1217

Αντιπροσωπεία δικηγόρων στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Πέμπτη πρωί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας έδωσαν Συνέντευξη Τύπου οι δικηγόροι υπεράσπισης των 9 νέων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης.

Οι δικηγόροι κατάγγειλαν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία ενώ τόνισαν ότι ο Νόμος απαγόρευσης που ψήφισαν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Ελληνική Λύση στη Βουλή είναι «συνταγματικό μόνο με βάση το ‘Σύνταγμα’ του Παπαδόπουλου».

Οι δικηγόροι επίσης κατάγγειλαν τα «διάτρητα κατηγορητήρια» της αστυνομίας και τις εισαγγελικές αρχές για τις διαδικασίες.

Ο Θανάση Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορική Ανατροπή” τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου«το όργιο αστυνομικής βίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Ιουλίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις».

Ο Καμπαγιάννης ανάφερε ότι «στην Ελλάδα, υπάρχει αυτή τη στιγμή συστημικό πρόβλημα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Για το πρόβλημα αυτό ευθύνονται όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, και αυτές που δημιούργησαν το απόστημα και αυτές που δεν το έσπασαν. Αυτή τη στιγμή το απόστημα τρέχει πύον.

Η εικόνα της ΕΛΑΣ είναι σήμερα άθλια: ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ περιγράφονται σε επίσημα έγγραφα ως νονοί που πουλάνε προστασία, την ίδια στιγμή που ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ δίνουν την εικόνα συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει και όχι μόνο ανέχεται αλλά ενεργητικά συγκαλύπτει αυτά τα παράνομα κυκλώματα. Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι.

Αυτή τη στιγμή, συνολικά, έχουμε μια κυβέρνηση που χτίζει το πολιτικό της αφήγημα πουλώντας “νόμο και τάξη”.

Στην πραγματικότητα η πολιτική αυτή συνεπάγεται παραβίαση του νόμου και κατάργηση του κράτους δικαίου. Η εικόνα γενικευμένης αστυνομικής ασυδοσίας δεν είναι τυχαία. Θυμίζει εικόνα αστυνομικού κράτους, για να μετατραπεί με μεθόδους τρομοκρατίας η κυβέρνηση σε καθεστώς».

Αναφερόμενος στο θάνατο του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου στο Βόλο ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ, από “πνευμονικό όιδημα” σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο Καμπαγιάννης είπε:

«Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι ο Βασίλης κατέληξε με τον οργανισμό του σοβαρά εξασθενημένο από τις βαριές σωματικές βλάβες που είχε υποστεί από τον αναίτιο, βάρβαρο ξυλοδαρμό του.

Αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το κάλεσμα του πατέρα του Βασίλη Μάγγου “να φτιαχτεί ένα κίνημα όχι μόνο για τον Βασίλη αλλά συνολικά ενάντια στην αστυνομική βία” δική μας υπόθεση. Οι νομικοί έχουμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο σ’ αυτη την προσπάθεια». –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s