► ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ! ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑT-ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΝΕΚΡΟΣ 27χρονος ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 16/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 7:00 μμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ!

ΤΑΤΑΙΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ δευτέρα

Αγωνιστές ελεύθεροι στα δικαστήρια Ευελπίδων χτες Δευτέρα. Φωτό ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

► ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ “ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ” ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!

ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÁËËÇËÅÃÃÕÇÓ ÓÔÁ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÁ ÔÇÓ ÅÕÅËÐÉÄÙÍ ÓÔÏÕÓ ÓÕËËÇÖÈÅÍÔÅÓ ÓÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÃÉÁ ÔÉÓ ÄÉÁÄÇËÙÓÅÉÓ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Από τη συγκέντρωση της νεολαίας χτες Δευτέρα στα δικαστήρια. Φωτό left.gr

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χτες Δευτέρα στα δικαστήρια Ευελπίδων απαιτώντας την ακύρωση του κατηγορητηρίου και άμεση απελευθέρωση των εννέα αγωνιστών που συνέλαβαν αυθαίρετα στα Προπύλαια την περασμένη Παρασκευή οι συμμορίες ΔΡΑΣΗ, μετά την επίθεση των ΜΑΤ στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο Νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Η συγκέντρωση στα δικαστήρια απαίτησε την καταδίκη των συμμοριών ΔΡΑΣΗ και ΜΑΤ.

Ο ανακριτής αποδέχτηκε ως βάσιμο το βαρύ κατηγορητήριο της αστυνομίας (τρία κακουργήματα – “κατοχή εκρηχτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή” – και εννιά πλημμελήματα) αλλά άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους με υποχρέωση να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.  

Ο βίαιος ταξικός πόλεμος της χούντας Μητσοτάκη ενάντια στη νεολαία, την εργατική τάξη και τους πρόσφυγες με τις συμμορίες τραμπούκων τρομοκρατών ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ, που ξεκίνησε με την εκλογή του Μητσοτάκη πριν 1 χρόνο, θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα!

Χτες Δευτέρα πέθανε στο Βόλο ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς στις 15 Ιούνη σε συγκέντρωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Είχε νοσηλευτεί για 4 μέρες σε νοσοκομείο.

5113350

Πανό στη συγκέντρωση της Δευτέρας στα δικαστήρια. Φωτό left.gr

Οι συλλογικότητες της νεολαίας, οι φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τα αγωνιστικά εργατικά συνδικάτα πρέπει άμεσα να συγκροτήσουν ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ενάντια στις επιθέσεις των ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ και των συνεργαζόμενων χαφιέδων ρατσιστών-φασιστών.

Οι Ομάδες Αυτοάμυνας μπορούν να συγκροτηθούν με την ανάπτυξη στιβαρών Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς και Συμβουλίων Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) σε κάθε εργατική περιοχή.  

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλά μια νεο-φιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση. Είναι μια κοινοβουλευτική χούντα που έχει επιβληθεί από τις “προστάτιδες δυνάμεις” ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΠΑ/ΝΑΤΟ, για να εφαρμόσει ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ όλα τα βάρβαρα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να τσακίσει την αγωνιστικότητα της νεολαίας, των φοιτητών και της εργατικής τάξης.

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, που ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση των τραπεζών στις ΕΠΑ, το διευθυντήριο της ΕΕ έχει διατάξει την εγκαθίδρυση σε κάθε χώρα κυβερνήσεων “έκτακτης ανάγκης”, κοινοβουλευτικές χούντες που κυβερνούν με διατάγματα και νόμους σε απόλυτη αντίθεση με το Σύνταγμα.

Με την πανδημία του κορονοϊού, και τη νέα κατάρρευση της οικονομίας, η επίθεση του καπιταλιστικού κράτους γίνεται συνέχεια πιο βίαιη και διχτατορική καθώς πετιούνται στα σκουπίδια Συντάγματα και δημοκρατικές ελευθερίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Με διχτατορικά μέσα απόλυτης βίας ο Μητσοτάκης, όπως όλες οι δεξιές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην ΕΕ, προσπαθούν να σώσουν τον σάπιο χρεοκοπημένο καπιταλισμό και τους τραπεζίτες.

Σ’ αυτή την περίοδο αναπτύσσονται επαναστατικές εξεγέρσεις εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην καταστολή, μαζική ανεργία, φτώχεια και πολέμους του καπιταλισμού.

smart

Άποψη στην οδό Σταδίου της μεγάλης πορείας της περασμένης Παρσκευής που ξεκίνησε από τα Προπύλαια. Φωτό Ε.Α.

Είναι ώρα ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εργατών-νεολαίας και οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλοκαρίσματα και άλλα μέσα. Για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και την εκδίωξη της προδοτικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες.

Μόνο έτσι το νομοσχέδιο απαγορεύσεων “θα μείνει στα χαρτιά”, αν καεί από τη φλόγα των επαναστατικών εξεγέρσεων ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας!  

Τα αγωνιστικά σωματεία πρέπει να καλέσουν άμεσα για μια ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αντιπροσώπων συνδικάτων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, μικροεπαγγελματιών για την οργάνωση και συντονισμό του αγώνα.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανατροπής του καπιταλισμού και εγκαθίδρυσης σοσιαλιστικής εργατικής κυβέρνησης διαγραφής χρέους και εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. –     

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s