► ΜΑΖΙΚΗ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

► ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7 7:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ath-7jul20

Η νεολαία πανέτοιμη για τη συντριβή Νομοσχέδιου και χούντας Μητσοτάκη: από τη σημερινή (βράδυ Τρίτης) μαζική και μαχητική διαδήλωση της νεολαίας ενάντια στο Νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων. Φωτο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ

Οι φοιτητές και η εργατική νεολαία σήμερα Τρίτη βράδυ σήκωσαν αποφασιστικά και με ενθουσιασμό το γάντι της πρόκλησης και το πέταξαν με απίστευτη δύναμη στα μούτρα της χούντας Μητσοτάκη και στα αφεντικά της στις Βρυξέλες και στον ΣΕΒ!   

Η σημερινή μαζική και μαχητική διαδήλωση με πάνω από 5.000 νέους και νέες είναι ένα δυνατό σκαμπίλι στον Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ, το ΚΙΝΑΛ και τους προδότες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ.

Η νεολαία είναι πανέτοιμη για τις συγκρούσεις και εξεγέρσεις που θα ξεσπάσουν τους επόμενους μήνες, όπως έδειξαν και οι μάχες και διαδηλώσεις μετά την επιδρομή και ήττα των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τον περασμένο χειμώνα.

Αυτή η δύναμη της νεολαίας πρέπει να συγκροτήσει Ενιαίο Μέτωπο με την εργατική τάξη στον αγώνα για το κάψιμο του Νομοσχεδίου με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Το μεγάλο φοιτητικό μπλοκ σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, από τα Προπύλαια στη Βουλή, φώναζε: “Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά!”, “Λαέ δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις!”, “Σκυλιά φυλάτε τ’ αφεντικά σας!”, “Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73!” κ.α.  

Στην κεφαλή της πορείας μπήκε το πανό των οργανωτών, της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση, και ακολουθούσαν τα πανό αντιπροσωπειών εργατικών σωματείων, το πανό του μεγάλου φοιτητικού μπλοκ, τα πανό αριστερών κομμάτων και οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΕΔ, ΚΚΕ μ-λ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Ξεκίνημα, Λαϊκή Ενότητα κ.α.), και μεγάλα μπλοκ αντιεξουσιαστών και αναρχικών συλλογικοτήτων.

NEWSBEAST

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ! Το πανό των φοιτητικών συλλόγων στη μeγάλη σημερινή βραδυνή διαδήλωση στην Αθήνα. Φωτό newsbeast.

► Ενημέρωση: ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 250 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν περίπου 250 συνδικαλιστές (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΟΕ, κλπ) σήμερα Τετάρτη μεσημέρι με συμμετοχή συνδικαλιστικών παρατάξεων ΕΡΓΑΣ, Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης [καμιά σχέση με αυτόν τον ιστότοπο] που δεν συμμετείχαν στη χτεσινή (Τρίτη) μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας.  Μια θλιβερή πορεία της μνημονιακής γραφειοκρατίας στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που ακολουθεί τη ΓΣΕΕ.    

Το κείμενο της προκήρυξης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, Υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς, που διανεμήθηκε στις πορείες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το χουντικό Νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων σκοπεύει να τσακίσει με τα πάνοπλα ΜΑΤ το τεράστιο κύμα αντίστασης που αναπτύσσεται από την εργατική τάξη και νεολαία ενάντια στην ανεργία, εργολαβική εργασία, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις, καταστροφής της φύσης και καταστολή.

Το Νομοσχέδιο είναι κεντρικός άξονας της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη για την επιβολή διχτατορικού κράτους αστυνομοκρατίας και βίας.

Καθ’ υπόδειξιν της αστυνομίας και με τη βία των πάνοπλων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ αφαιρείται από κάθε πολίτη το συνταγματικό δικαίωμα συνάθροισης και διαμαρτυρίας, ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα στα καθεστώτα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

Το Νομοσχέδιο είναι μέρος των μόνιμων μνημονίων βάρβαρης λιτότητας και καταστολής που έχει επιβάλει η ΕΕ για τη μεταμόρφωση των καθεστώτων Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε χούντες «έκτακτης ανάγκης».

773x435_cmsv2_694ab879-deab-544b-a8bb-da9fb046697d-4777852

Επέλαση ΜΑΤ ως δυνάμεων κατοχής της χούντας Μητσοτάκη στην Αθήνα ενάντια στην αντιρατσιστική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ / ΑΡ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που ξέσπασε το 2008 συνδυάστηκε φέτος με την πανδημία του κορονοϊού που οδήγησε στην κατάρρευση της παγκόσμιας παραγωγής και εμπορίου.

Με συνεχή τύπωμα πλασματικού χρήματος (“ποσοτική χαλάρωση”) προσπαθούν να σώσουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες και το σύστημα τους. Έχουν επιβάλει πρωτόγνωρα απολυταρχικά μέτρα καταστολής που δημιούργησαν επαναστατική οργή στη νεολαία και στην εργατική τάξη.

Η προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ αποδέχεται το Νομοσχέδιο όπως όλα τα κόμματα της μπουρζουαζίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μουρμουρίζει αντίθεση για τα μάτια του κόσμου. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απλά μια στάση εργασίας και το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αρνήθηκαν ακόμη και μια 24ωρη Γενική Απεργία.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία δεν έχουν “ηττηθεί” όπως πιστεύουν οι πεσιμιστικές ηγεσίες των αριστερών κομμάτων. Αντίθετα είναι σε πορεία εξέγερσης ενάντια στον καπιταλισμό!

Δεν φτάνουν μόνο διαδηλώσεις και 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας! Το σύνθημα «το Νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» έχει μεγάλη αξία και αλήθεια μόνο ως ΜΕΡΟΣ του αγώνα άμεσης οργάνωσης της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της χούντας Μητσοτάκη και εκδίωξης της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες! 

Η εργατική τάξη και νεολαία έχουν τη δύναμη να συντρίψουν το Νομοσχέδιο με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Τα πρωτοπόρα πρωτοβάθμια σωματεία καλούνται να δημιουργήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ στους χώρους δουλειάς, να συγκροτήσουν ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ στις εργατικές περιοχές και να οργανώσουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το συντονισμό της πάλης συντριβής του Νομοσχέδιου, για τη διάλυση των ΜΑΤ, και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για εργατική κυβέρνηση. – Αθήνα 7/7/2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s