► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ!

► ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ!

Lead-Pal

Μαζική διαδήλωση Παλαιστινίων στην Ιεριχώ την περασμένη βδομάδα. Φωτό The News Line

Το σχέδιο «Συμφωνία του Αιώνα» Τραμπ-Ισραήλ για την προσάρτηση τουλάχιστον του 1/3 των παλαιστινιακών εδαφών, που είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι θα ξεκινούσε προχτές 1 Ιούλη,δεν πραγματοποιήθηκε!

Το σχέδιο νομιμοποιεί όλους τους παράνομους – όπως του έχει χαραχτηρίσει ο Οργανισμός Ενωμενων Εθνών (ΟΕΕ) – εποικισμούς του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στην περιφέρεια της Ιερουσαλήμ.

Παρά την υποστήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ο Νετανιάχου αναγκάστηκε να υποχωρήσει την τελευταία στιγμή καθώς υπήρξε αντίδραση από την ΕΕ και άλλες κυβερνήσεις, διαφωνίες μέσα στο Ισραήλ και μεγάλες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων.

Τις προηγούμενες βδομάδες η Φάταχ και η Χαμάς, που συμφώνησαν σε κοινή δράση ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης, οργάνωσαν μαζικές διαδηλώσεις σ’ όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Η Παλαιστινιακή Αρχή θεωρεί το σχέδιο Τραμπ-Ισραήλ παρόνομο σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, και έχει καλέσει τους λαούς του κόσμου να αγωνιστούν για τη ματαίωση του σχεδίου προσάρτησης.

Ακόμη και μέσα στις ΕΠΑ μια ομάδα γερουσιαστών δήλωσε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΕΠΑ Μ. Πομπέο ότι «η μονομερής προσάρτηση της Δυτικής Όχθης θα απομονώσει το Κονγκρέσο από τους πολίτες». Οι γερουσιαστές δήλωσαν ότι θα πρέπει να περιοριστεί η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ αν αυτό προχωρήσει σε προσαρτήσεις εδαφών!

Πριν δυο βδομάδες η ΕΕ προειδοποίησε ότι ίσως μερικά ευρωπαϊκά κράτη επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ, ενώ 1.080 βουλευτές 25 ευρωπαϊκών χωρών (δεν υπόγραψαν βουλευτές από τις βαλτικές χώρες) ανακοίνωσαν την προηγούμενη βδομάδα ότι «προσάρτηση εδαφών με τη βία δεν έχει θέση στο 2020 και θα έχει ανάλογες συνέπειες».

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε προχτές και ο Γάλος Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε την πρόταση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (Μέρκελ – Σοσιαλδημοκράτες) στην οποία δηλώνουν την αντίθεση τους με το σχέδιο προσάρτησης, αλλά παραμένουν ενάντιοι σε κυρώσεις και μποϊκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ.   

Μέχρι και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπ. Τζόνσον κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να μην εφαρμόσει τις «παράνομες προσαρτήσεις» εδαφών της Δυτικής Όχθης, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις με τις Μουσουλμανικές και Αραβικές χώρες.

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία. 15/5/2018. Φωτό Ε.Α.

Ο Τύπος στο Ισραήλ αναφέρεται σε συνεχείς συνομιλίες του Νετανιάχου με τον ειδικό Αμερικανό απεσταλμένο και τον Πρεσβευτή των ΕΠΑ στο Ισραήλ.

Συνωμοτούν για ένα σχέδιο περιορισμένων προσαρτήσεων γύρω από τους παράνομους ισραηλινούς οικισμούς των αποίκων και την έναρξη ατέρμονων συζητήσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή ως κάλυψη.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ότι αν το Ισραήλ προχωρήσει σε προσαρτήσεις τότε αυτή αμέσως θα κηρύξει το Ανεξάρτητο Κράτους της Παλαιστίνης.

Η ΕΕ και άλλες κυβερνήσεις που ανακοίνωσαν ότι το σχέδιο Τραμπ-Ισραήλ είναι παράνομο, αν έχουν κότσια πρέπει να διακόψουν διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ αν αυτό προχωρήσει έστω και σε «περιορισμένες» προσαρτήσεις εδαφών, και να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης.

Αλλά η ιμπεριαλιστική ΕΕ κάθε άλλο παρά θέλει να συγκρουστεί με το Ισραήλ, το κράτος-απαρτχάϊντ καταπίεσης των Παλαιστινίων και των αραβικών λαών.

mitsotakis-netaniaxou

Μητσοτάκης και εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου συζητούν τη συμμαχία τους ενάντια στην Τουρκία και στους Παλαιστίνιους, τον προηγούμενο μήνα στην Ιερουσαλήμ. 

Προχτές στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υποστήριξαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στην ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπόγραψε τις προηγούμενες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ, και συνεχίζει να υποστηρίζει φανατικά τις συμφωνίες οικονομικής εκμετάλλευσης της Ανατολικής Μεσογείου, αρνήθηκε να μιλήσει ενάντια στη νέα συμφωνία.

Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα, τα εργατικά κόμματα και η νεολαία πρέπει να οργανώσουν κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στο σχέδιο Τραμπ-Ισραήλ, για τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το σιονιστικό κράτος, για την έξωση της Ισραηλινής Πρεσβείας από την Ελλάδα, για την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s