► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ!

► ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

►  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ!

DSC07065

Η μαχητική νεολαία που νίκησε τα ΜΑΤ μπροστά! Από τη διαδήλωση της 9ης Ιούνη στην Αθήνα ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως. Οι μοναχικές διαδηλώσεις αποδείχτηκε ότι δεν είναι αρκετές για τη νίκη των εργαζομένων. Απαιτείται πολύμορφος ξεσηκωμός με συνεχή απεργιακή δράση για τη συντριβή του χουντικού Νομοσχέδιου απαγορεύσεων διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων. Φωτό Ε.Α.

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη προχωρά στη μεγαλύτερη επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στον αγώνα των εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στη μαζική ανεργία, εργολαβική εργασία και μισθούς πείνας, ιδιωτικοποιήσεις, με την κατάθεση χτες Δευτέρα στη Βουλή Νομοσχεδίου που δίνει στην αστυνομία απόλυτη εξουσία απαγόρευσης οποιασδήποτε διαδήλωσης, πορείας, κινητοποίησης!

Καθ’ υπόδειξιν της αστυνομίας, και με βίαιη επιβολή από τα πάνοπλα ΜΑΤ και τις άλλες φασιστικού τύπου κρατικές υπηρεσίες, αφαιρείται από κάθε πολίτη το συνταγματικό δικαίωμα συνάθροισης και διαμαρτυρίας, ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα στα καθεστώτα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

Αυτό το διχτατορικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη («Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις») σκοπεύει να τσακίσει το τεράστιο κύμα αντίστασης που αναπτύσσεται από την εργατική τάξη και νεολαία ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, στην ανεργία, ακρίβεια και ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι ένα χουντικό νομοσχέδιο, όπως τα νομοσχέδια για τις απεργίες, για την παιδεία και για το περιβάλλον, που ψήφισε η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη τους τελευταίους μήνες στη Βουλή, καθ’ υπόδειξιν της ΕΕ.

fullsizeoutput_1092

Από τη διαδήλωση της 10ης Ιούνη εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών στην Αθήνα. Αν γίνει νόμος το Νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη τέτεοιες διαδηλώσεις και πορείες θα απαγορεύονται από την αστυνομία καθώς θα περιγράφονται ως “επικίνδυνες διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”. Φωτό Ε.Α.

Το Νομοσχέδιο αναγορεύει την αστυνομία σε ανώτατη αρχή που εχτιμά τους σκοπούς, πλήθος και διαδρομή μιας κινητοποίησης και με βάση “τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, της “διατάραξης της κοινωνικής ησυχίας”, της “παρακώλυσης της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα”, κ.α., θα μπορεί να απαγορεύει κάθε συγκέντρωση, πορεία και κινητοποίηση! 

Στο Νομοσχέδιο αναφέρεται ότι η αστυνομία θα μπορεί με τα ΜΑΤ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΒΙΑΙΑ συναθροίσεις και να καθιστά τη συμμετοχή οποιουδήποτε/οποιασδήποτε σε απαγορευμένη κινητοποίηση ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!  

Το Νομοσχέδιο ορίζει ότι κάθε διαδήλωση θα πρέπει να γνωστοποιηθεί από τον “οργανωτή” (που θα δώσει πλήρη στοιχεία του/της στην αστυνομία/λιμενικό) με πληροφορίες για τον αριθμό ατόμων, τον τόπο και το χρόνο διάρκειας!  

Ο/η “οργανωτής” θα είναι υπεύθυνος/η “για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση”!  

Μέρος του Νομοσχεδίου είναι και η συγκρότηση μιας «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» (στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), ένα ακόμη κρατικό πραχτορείο χουντικής τρομοκράτησης, καταστολής, χαφιεδισμού και φακελλώματος με ιδιαίτερο στόχο τους μαθητές, φοιτητές και νεολαία.

Αυτή η Διεύθυνση θα αναπτύξει “ισχυρό δίκτυο συνεργασίας” μεταξύ κρατικών φορέων και Δήμων και άλλων οργανισμών (σχολεία, πανεπιστήμια, αρχές υγείας κ.α.), “με στόχο την καταπολέμηση ποικίλων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως η ριζοσπαστικοποίηση, ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή, έμφυλη και ενδοσχολική βία”!

Lead-kettle

Από τη συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και στην αστυνομική βία στο Λονδίνο 6 Ιούνη 2020. Φωτό The News Line.

Ενάντια σ’ αυτό το χουντικό Νομοσχέδιο καλούνται άμεσα τα εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και αριστερά κόμματα, οι φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, οι δικηγορικοί σύλλογοι και άλλοι επιστημονικοί φορείς, να οργανώσουν μαζική και συνεχή πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων και κάθε μορφής διαμαρτυριών, για την απόσυρση και απόρριψη του.

Ήδη εργατικά σωματεία και συλλογικότητες πραγματοποιούν συσκέψεις συντονισμού και καλούν σε αγώνα ενάντια στο Νομοσχέδιο της χούντας Μητσοτάκη.   

Τα αγωνιστικά σωματεία και συλλογικότητες πρέπει να μπουν μπροστά με πολύμορφο, αποφασιστικό, μαζικό ανατρεπτικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων, μπλοκαρισμάτων κ.α., που να ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ τον αγώνα ενάντια στο Νομοσχέδιο με τη συνολική πάλη ενάντια στην Κυβέρνηση, και με πλαίσιο την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΙΚΗΣ που δίνει ελπίδα για τη νίκη όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το κάλεσμα για τη σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ, με αντιπροσωπείες από συνδικάτα, αγρότες, νεολαία, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, είναι σήμερα απόλυτα αναγκαίο και μπορεί να προετοιμαστεί στους επόμενους μήνες και να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

773x435_cmsv2_694ab879-deab-544b-a8bb-da9fb046697d-4777852

Επέλαση ΜΑΤ δυνάμεων κατοχής νεοφασιστικού τύπου στην Αθήνα ενάντια στην αντιρατσιστική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ / ΑΡ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που ξέσπασε το 2008 από τις τράπεζες, συνδυάστηκε φέτος με την κατάρρευση της παραγωγής και εμπορίου από την πανδημία του κορονοϊού, και τώρα η οικονομία στις ΕΠΑ, ΕΕ και σ’ όλο τον κόσμο βαδίζει σε μια κολοσιαία πρωτόγνωρη ύφεση με -10% μείωση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο, όπως δήλωσαν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός στην ΕΕ και στην Ελλάδα, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η χούντα Μητσοτάκη έχουν επιβάλλει, με δικαιολογία τον κοροναϊό, μια σειρά απολυταρχικά, αντιδημοκρατικά και ανεργατικά μέτρα καταπίεσης που έχουν δημιουργήσει οργή στη νεολαία και στην εργατική τάξη.

Τώρα η χούντα Μητσοτάκη με το νέο Νομοσχέδιο και τα εξοπλισμένα ΜΑΤ και τα δικαστήρια, ετοιμάζεται να βγάλει παράνομες και να χτυπήσει αλύπητα τις εξεγερτικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Τα αφηνιασμένα ΜΑΤ – οι κρατικές φασιστικές συμμορίες – έχουν οργιάσει ενάντια σε κατοίκους, πρόσφυγες και φοιτητές. Ηττήθηκαν όμως στην ΑΣΟΕΕ! 

x1571883_police_violence.jpeg,qitok=eLc2oB1a.pagespeed.ic.RcgZqYa4mz

Οι φαασιστικού τύπου συμμορίες ΜΑΤ σε δράση στην Αθήνα 2019. Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα απαγορεύουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Όποιος/α διαφωνεί θα χτυπιέται αλύπητα. 

Όπως κατέδειξαν οι μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε ΕΠΑ και Ευρώπη, και οι συνεχείς τοπικές συγκρούσεις νεολαίας και αστυνομίας στις μεγάλες πόλεις της ΕΕ, οι εργαζόμενοι έχουν εξεγερθεί ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα ανεργίας, φτώχειας και πολέμων.

Στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα βράζει η οργή της νεολαίας ενάντια στα μέτρα καταστολής, στη βία της αστυνομίας, στην απουσία οποιασδήποτε βελτίωσης. Ο καπιταλισμός προσφέρει απλόχερα κρατική ένοπλη τρομοκρατία και βία, φτώχεια και ρατσισμό, καταστροφή της φύσης, τοξικό αστικό περιβάλλον, συνεχή αναστολή και αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων.    

Στη σημερινή κρίση και οικονομική κατάρρευση, θα αναπτυχθούν και στην Ελλάδα νέες μορφές εξεγερτικών κινητοποιήσεων. Αυτές οι συνθήκες απαιτούν ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ για τη συντριβή του Νομοσχεδίου και της χούντας Μητσοτάκη.

Απαιτείται όλη η ενέργεια της εργατικής τάξης και νεολαίας στη σύγκρουση με τα σχέδια της Κυβέρνησης, στην προοπτική οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια στο διπλό εχθρό: την προδοτική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ μόνο διαδηλώσεις και 24ωρες απεργίες! Δεν αρκούν οι ξεχωριστές κινητοποιήσεις! Όχι σε ψευδαισθήσεις και στον πεσιμισμό! Το σύνθημα “θα μείνει στα χαρτιά” έχει μεγάλη αξία και αλήθεια μόνο στον αγώνα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της χούντας Μητσοτάκη! 

Οι αγωνιστές της νεολαίας καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς για δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ και στις περιοχές που κατοικούν να συγκροτήσουν ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (Λαϊκές Συνελεύσεις) για το συντονισμό και ανάπτυξη της πάλης.

Αυτές οι Επιτροπές και Συμβούλια θα πρέπει να δημιουργήσουν πλέγμα αντίστασης και πρωτοβουλιών για την προετοιμασία της σύγκλισης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ που θα αναπτύξει γρήγορα δυναμική ανατροπής. 

Μια τέτοια εργατική σύσκεψη θα βάλει το ζήτημα ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος σε εργατική κυβέρνηση.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα αγώνα νίκης καλεί στη συγκρότηση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος για να οδηγήσει τους εργαζομένους και τη νεολαία στη σοσιαλιστική επανάσταση ανατροπής του καπιταλισμού με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –   

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s