► Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23/6, 7:00 μ.μ., ΧΑΥΤΕΙΑ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_10c1

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! – Το πανό του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στη διαδήλωση των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα 13/6/20. 

Από την ιστορική πορεία της φετεινής Πρωτομαγιάς, που είχε απαγορεύσει η χούντα Μητσοτάκη, οι υγειονομικοί και αρκετοί κλάδοι της εργατικής τάξης (ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, νέοι/νέες σε «προγράμματα», κ.α.) προχώρησαν σε απεργίες και πορείες αντίστασης στα διχτατορικά αντεργατικά νομοσχέδια που διατάζει η ΕΕ, ενάντια στον απάνθρωπο ρατσισμό και στη βία των ΜΑΤ.

Η χούντα Μητσοτάκη τώρα ετοιμάζει νομοσχέδιο δραστικού περιορισμού των διαδηλώσεων και ποινικοποίησης αυτών που συμμετέχουν παράλληλα με το ξεπούλημα ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κ.α.!

Σ’ αυτή την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορονοϊού, το καπιταλιστικό σύστημα βαδίζει στην κόλαση με πρωτοφανείς ρυθμούς μείωσης του ΑΕΠ που υπολογίζονται από την ΕΚΤ σε -10% σε ΕΕ και περισσότερο στην Ελλάδα.

Οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγεμονικών κρατών της ΕΕ για το πολυδιαφημισμένο «Σχέδιο Ανάκαμψης» αποκάλυψαν την πορεία αποσύνθεσης της ΕΕ. Για να επιβιώσουν οι καταχρεωμένες ελληνικές τράπεζες ο Μητσοτάκης θα υπογράψει κι άλλα μνημόνια για να λάβει χρηματοδότηση από το «Σχέδιο Ανάκαμψης». Αυτό σημαίνει πόλεμο εξόντωσης της εργατικής τάξης και νεολαίας με μαζική ανεργία, μισθούς πείνας και εγκατάσταση παντού «εργολαβικών».

fullsizeoutput_1092

Από τη διαδήλωση της Τετάρτης 14/6/20 των εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα ενάντια στο Νομοσχέδιο Κεραμέως “αξιολόγησης” σχολείων και καθηγητών. Φωτό Ε.Α.

Ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός δεν έχει την ενέργεια ούτε καν να προφυλάξει τους πληθυσμούς από επιδημίες! Εφάρμοσαν μεσαιωνικά μέτρα απομόνωσης καθώς οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις είναι ανίκανες να προσφέρουν ακόμη και μάσκες-γάντια στους/στις εργαζομένους/νες στα νοσοκομεία. Η οικονομία των πιο αναπτυγμένων κρατών της ΕΕ διαλύεται!  

Αυτή η οικονομική-κοινωνική κρίση επιταγχύνεται ραγδαία και στην Ελλάδα, ενώ στις ΕΠΑ και σε χώρες τις Ευρώπης πραγματοποιούνται μεγάλες εξεγερτικές διαδηλώσεις με ανατροπή αγαλμάτων, ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Αλλά η στυνομία συνεχίζει να δολοφονεί και να χτυπά αλύπητα τις διαδηλώσεις.    

Παρά τις μαχητικές πορείες και απεργίες στην Ελλάδα το περασμένο διάστημα, ο Μητσοτάκης περνά το ένα μετά τον άλλο τα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά νομοσχέδια, ενώ οι μνημονιακοί γραφειοκράτες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες υπονομεύουν κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων.

Οι πανάθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε νοσοκομειακούς και εκπαιδευτικούς, που ακολουθούν τη γραμμή ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν ακόμη και το συντονισμό των κινητοποιήσεων. Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ θεωρεί ότι η εργατική τάξη είναι ηττημένη και το μόνο που της μένει είναι να κερδίσει ότι μπορεί από τον καπιταλισμό ενώ αρνείται τις κρατικοποιήσεις.

MINEAPOLIS

Αστυνομικοί κρατούν στο έδαφος πολίτες στη Μινεάπολις την Κυριακή 31 Μάη. Φωτό CNN

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι για τη νίκη των αγώνων τους ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ μια 24ωρη απεργία και μια διαδήλωση, και ξεχωριστές κινητοποιήσεις.

Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλόκα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Οι πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων που οργάνωσαν την πορεία της Τρίτης 23/6/2020 πρέπει να έχουν προοπτική τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Μετώπου ενάντια στη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στη μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη.

Οι πρωτοφανείς σημερινές συνθήκες απαιτούν μαχητικές μορφές αγώνα ενοποίησης και συντονισμού των κινητοποιήσεων. Επιτροπές Αγώνα και Συμβούλια Δράσης σε κάθε περιοχή και πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης – με αντιπροσώπους από εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, αγρότες, φοιτητικούς συλλόγους, κ.α. – για να αποφασίσουν πρόγραμμα δράσης Γενικής Απεργίας για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τη συντριβή των μνημονίων, την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για εργατική εξουσία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s