► ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΙΚΑΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ! – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ!

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΟΝΙΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

fullsizeoutput_10fa

Το πανό της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας μετά τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Αντιπροσωπείες νοσοκομειακών από αρκετές περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, νησιά, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις) συμμετείχαν στη σημερινή (Τρίτη) απεργιακή πορεία στην Αθήνα από την πλατεία Μαβίλη στο Υπουργείο Υγείας. Το πανό της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) στην πορεία ανάφερε, «Σ’ αυτό το σύστημα οι ανάγκες ασθενών και υγειονομικών δεν χωράνε».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις της χούντας Μητσοτάκη να απολύσει επικουρικούς-συμβασιούχους παρά την πανδημία κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά.

geoffroy van der hasselt

Στη Γαλία τα συνδικάτα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με 220 συγκεντρώσεις και πορείες σ’ όλη τη χώρα. Στο Παρίσι χιλιάδες υγειονομικοί διαδήλωσαν από το Υπουργείο Υγείας στο Κοινοβούλιο απαιτώντας ικανή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, προσωπικό και αυξήσεις στους μισθούς. Μετά την πορεία η αστυνομία επιτέθηκε σε νεαρούς που τους πέταγαν πέτρες. Στις συμπλοκές η αστυνομία έκανε και συλλήψεις νοσοκομειακών. Φωτό στο Παρίσι του Geoffroy van der Hasselt (AA).

Η ΟΕΝΓΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί.

Η ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί) κήρυξε στάση 8 – 15 στο λεκανοπέδιο και 24ωρη απεργία στην επαρχία με αιτήματα, «Ισχυρή Δημόσια Υγεία, Ένταξη στα ΒΑΕ, Μονιμοποίηση εκτάκτων, Αυξήσεις μισθών και Ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού».

Για μια ακόμη φορά οι ηγεσίες των συνδικάτων πραγματοποιούν ξεχωριστές κατά κλάδους κινητοποιήσεις, και αρνούνται να καλέσουν σε ενότητα δράσης όλης της εργατικής τάξης με Γενική Πολιτική Απεργία για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως της ΠΟΕΔΗΝ, ακολουθούν τη μνημονιακή πολιτική υποταγή στο σύστημα που εκπροσωπούν οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. –  

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6, 2 μ.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ

mor3

Η χούντα Μητσοτάκη πέταξε στο δρόμο τους πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας και τώρα οι πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία Βικτορίας! Φωτό από τη διαμαρτυρία προσφύγων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο χωριό Μόρια στις 22 Απρίλη 2020.

Κείμενο από ΣΥΠΡΟΜΕ -Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων:

17/6/20

Βίαιη νυκτερινή μεταφορά προσφύγων από την πλ. Βικτωρίας στον Ελαιώνα και προσαγωγές αλληλέγγυων

Τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη, γύρω στις 4.30 πμ με αστυνομική καταδρομή οι οικογένειες προσφύγων που είχαν καταλύσει στην πλ. Βικτωρίας οδηγήθηκαν με κλούβες στον καταυλισμό του Ελαιώνα. Τι και αν ανάμεσα στους 80 πρόσφυγες υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά και μωρά με ότι σημαίνει αυτό για την επιβάρυνση της ψυχολογία τους με όσα έχουν ήδη βιώσει.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, 12 αλληλέγγυοι που ήταν παρόντες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με ρατσισμό και βία. Άφησε χωρίς μέριμνα για στέγαση τους πρόσφυγες που έφτασαν από τη Μόρια και προχωρά σε εξώσεις προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο από τους χώρους διαμονής. Δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπή στέγη εξωθώντας τους πρόσφυγες στην αστεγία την πλ. Βικτωρίας και μετά όταν αντιμετωπίζει την κατακραυγή, χρησιμοποιεί καταστολή για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Στοιβάζει τους πρόσφυγες στον υπερπλήρη Ελαιώνα. Ένα χώρο με κοντέινερ που ήδη διαμένουν  ακόμα και 10 άτομα μαζί στο ίδιο κοντέινερ. Μάλιστα σε κάποιους πρόσφυγες που οδήγησε πριν λίγες μέρες εκεί τους έδωσαν σκηνές για να μείνουν. Το σχέδιο της δείχνει ότι θα μετατρέψει τον Ελαιώνα σε νέα Μόρια.
Επιτακτικό να δυναμώσει ο αγώνας για  :
– Να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης για να μην περάσουν τα σχέδια των εξώσεων.
– Διαμονή των προσφύγων σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Όχι στη γκετοποίηση.
–  Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένες/ους πρόσφυγες, όπως και για κάθε άστεγο.  Διαμονή σε κατάλληλα καταλύματα πάντα μέσα σε κατοικημένες περιοχές για μεταβατικό περιορισμένο χρόνο μέχρι την εγκατάσταση όλων σε διαμερίσματα και κατοικίες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6, 2 μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ 
mitsotakis-netaniaxou

Μετά τον Τσίπρα και ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη την Ιερουσαλήμ για συζητήσεις με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου ενάντια στην Τουρκία. Πλήρης κάλυψη της χούντας Μητσοτάκη στα σχέδια του σιονισμού για κατάληψη της Δυτικής Όχθης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s