► ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

► ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7:00 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! 

► ΕΠΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! 

fullsizeoutput_107f

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς συμμετείχαν με τα πανό τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου Κεραμέως για την παιδεία.

Στην κορυφή της πορείας Προπύλαια – Χαυτεία – Βουλή τοποθετήθηκαν τα πανό των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΛΕ, που κάλεσαν τη σημερινή 24ωρη απεργία,και ακολουθούσε το μεγάλο πανό συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ “ΝΟ PASARAN!” απ’ όπου τα κύρια συνθήματα ήταν “Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας!” και “Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία – παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία!”. 

Το περασμένο Σάββατο η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε και δεύτερο συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 7:00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία την ώρα που θα ψηφίζεται το Νομοσχέδιο.   

fullsizeoutput_1080

Από τη σημερινή πορεία των εκπαιδευτικών. Φωτό Ε.Α.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

“Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”.

fullsizeoutput_107c

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Το ζήτημα είναι αν πορείες και 24ωρες απεργίες με σκοπό, όπως καλούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών την “ανατροπή της πολιτικής” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι δυνατό να έχουν επιτυχία.

Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και γονέων.

Τα νομοσχέδια της χούντας Μητσοτάκη σκοπεύουν στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Αυτές είναι οι διαταγές της ΕΕ που πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες και ιδιαίτερα στη χρεοκοπημένη μνημονιακή Ελλάδα.

Είναι ψευδαίσθηση να υποστηρίζει κανείς ότι με συλλαλητήρια θα αλλάξει πολιτική ο Μητσοτάκης και θα αποσύρει το Νομοσχέδιο. Αυτές τις ψευδαισθήσεις, που κυριάρχησαν και σήμερα στην πορεία, προέρχονται από τις πανάθλιες μνημονιακές συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που ακολουθούν τη γραμμή υποταγής της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά και από τις αριστερές παρατάξεις που δεν βλέπουν μακρύτερα από μια 24ωρη απεργία.

fullsizeoutput_107d

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Με την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την επιβολή των μνημονίων όλα έχουν αλλάξει. Η σημερινή πανδημία του κορονοϊού έπληξε βαθειά την καπιταλιστική οικονομία με εχτιμήσεις για 10% και πάνω ύφεση ΑΕΠ!

Η χούντα Μητσοτάκη – όπως όλες οι χώρες της ΕΕ – δεν έχουν καθόλου διάθεση να ακούσουν τους εκπαιδευτικούς! Αντίθετα έχουν εξαπολύσει τεράστια ταξική επίθεση σ’ όλη την εργατική τάξη, μικρομεσαίους, αγρότες και νεολαία, με τεράστιες μειώσεις μισθών και μαζική ανεργία.   

Στη σημερινή κατάσταση μόνο ένας αγώνας διαρκείας όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και την πραγματοποίηση μιας Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης απ’ όλα τα εργατικά σωματεία για το συντονισμό του αγώνα και της πάλης για την εκδίωξη των προδοτών από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. –     

Kerem Yecel Minneapolis

Από τη μεγάλη διαδήλωση στη Μινεάπολις την περασμένη Κυριακή. Φωτό Kerem Yecel

► ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολις αποφάσισε την προηγούμενη βδομάδα να διαλύσει την αστυνομική δύναμη, υπεύθυνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλοϊντ, και να την αντικαταστήσει μ’ ένα σώμα ασφάλειας το οποίο θα «διεθύνεται από την κοινότητα», όπως ανακοίνωσε στην ομιλία της σε μαζική διαδήλωση στην πόλη την Κυριακή η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Μινεάπολις Λίζα Μπέντερ.

Η Μπέντερ τόνισε ότι “οι προσπάθεις μας για σταδιακή μεταρρύθμιση της αστυνομίας απέτυχαν παταγωδώς”!

Οι Δήμαρχοι του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση της αστυνομίας, ενώ σε Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Γουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και άλλες μεγάλες πόλεις, τα δημοτικά συμβούλια συζητούν περικοπές προς την αστυνομία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s