► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΪΝΤ!

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

DSC07029

Το φοιτητικό πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας στην Πρεσβεία ΕΠΑ. Φωτό Ε.Α.

Με κύρια συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», πάνω από 5.000 νεολαία πραγματοποίησαν μαχητική πορεία με πολλά αυτοσχέδια πλακάτ στην Πρεσβεία των ΕΠΑ σήμερα Τετάρτη.

Στην κορυφή της πορείας μεγάλο πανό των φοιτητικών συλλόγων που ανάφερε «Αγώνας ενάντια στο δολοφονικό αμερικανικό κράτος, τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον ιμπεριαλισμό, αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ».

DSC07030

Από τη σημερινή πορεία στην Πρεσβεία ΕΠΑ. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό, Κίνηση απελάστε το ρατσισμό, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, YPJ Κουρδιστάν, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ, ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, Ροσινάντε, Diem, Κρίση και Κριτική, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, Συνάντηση για την αντικαπιταλιστική αριστερά, Αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση, ΕΕΚ, ΑΠΟ, Κόντρα, ΟΡΜΑ, ΛΑΕ, κ.α.

Η αστυνομία έκλεισε τους σταθμούς του Μετρό προς την Αμερικανική Πρεσβεία και διμοιρίες ΜΑΤ ακολούθησαν τους διαδηλωτές. Κλούβες τις αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί έξω από την Πρεσβεία μαζί με δεκάδες ΜΑΤ.

Μετά το τέλος της πορείας έξω από το Μέγαρο Μουσικής τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με διάφορα χημικά και βόμβες καπνού σε μια ομάδα που τους πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες.

fullsizeoutput_ffd

Από τη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

► ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ!

DSC07020

Από τη σημερινή (Τετάρτη) κινητοποίηση των καλλιτεχνών στα Προπύλαια. Φωτό Ε.Α.

Άλλη μια κινητοποίηση περίπου 500 καλλιτεχνών σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Πολιτισμού συνοδεία ορχήστρας. Οι καλλιτέχνες καταγγέλουν το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς δεν υποστηρίζει τους καλλιτέχνες αλλά τα ιδιωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στο χώρο του πολιτισμού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους: Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα, Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύλλογος Ελλήνων Τραγουδιστών, Σ.Ε.Η. – Π.ΜΣ. – ΣΕΘΕΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος κ.α. –

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s