► H ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΪΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑ! – ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

► Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ ΝΑ “ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ” ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ! 

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ, 7:00 μ.μ., συγκέντρωση στο Σύνταγμα για πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.

MINEAPOLIS

Πάνοπλοι αστυνομικοί κρατούν στο έδαφος πολίτες στη Μινεάπολη την Κυριακή 31 Μάη. Φωτό Victor J. Blue

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους των μεγάλων πόλεων των ΕΠΑ ενώ η Αστυνομία και η Εθνοφρουρά συνεχίζει να δολοφονεί!

Χιλιάδες διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και την Εθνοφρουρά έξω από το Λευκό Οίκο το Σάββατο και Κυριακή βράδυ παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κατέφυγε σε «ασφαλές δωμάτιο» κάπου στον Λευκό Οίκο!

Πάνω από 60.000 άντρες της Εθνοφρουράς έχουν επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε περίπου 40 πόλεις των ΕΠΑ.

Στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα δυο πολίτες σκοτώθηκαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβόλα όπλα. Στο Λούισβιλ του Κεντάκι ένας ακόμη πολίτης δολοφονήθηκε από αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομάδες αγνώστων πυροβολούν ενάντια σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Sunday

May 30 Tasos Katapodis

Διαδηλωτές εξω από τον Λευκό Οίκο την Κυριακή βράδυ. Φωτό Jim Bourg/Reuters και Tasos Katapodis.

Χτες Δευτέρα ο Πρόεδρος Τραμπ παρότρυνε τους Κυβερνήτες των Πολιτειών να “κυριαρχήσουν” πάνω στους διαδηλωτές με τις αστυνομικές δυνάμεις και την Εθνοφουρά.

Στη Γουάσινγκτον, στο Λος Άντζελες, στη Φιλαδέλφεια και στην Ατλάντα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 το βράδυ.

Ο ρατσισμός και η ανεργία τροφοδότησαν την εξέγερση στις ΕΠΑ καθώς πάνω από 40 εκατ. Αμερικανών είναι άνεργοι/ες, αποτέλεσμα της πανδημίας κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης.

Αυτή την εξέγερση, όπου η νεολαία είναι στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα, θέλει να καταπνίξει με αίμα και βία ο Πρόεδρος Τραμπ.

Τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα πρέπει να μπουν σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την ανεργία του Τραμπ, ενάντια στις δολοφονίες των αστυνομικών και της Εθνοφρουράς.

Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν μπορούν να ανασάνουν μέσα στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού! Το επόμενο βήμα είναι να οργανώσουν Συμβούλια Δράσης σε κάθε περιοχή για να διαφυλάξουν τις ζωές και τα δικαιώματα τους ενάντια στην Εθνοφρουρά και τον Πρόεδρο Τραμπ, για να παλέψουν νικηφόρα ενάντια στη μαζική ανεργία και καταπίεση, για δουλειές με πλήρη δικαιώματα και ικανοποιητικούς μισθούς. –   

200601104054-03-floyd-intl-protest-0531-berlin-super-169

200601105625-05-floyd-intl-protest-0531-vancouver-exlarge-169

Από τις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε Βερολίνο (πάνω) και Λονδίνο στον αγώνα της εργατικής τάξης και νεολαίας στις ΕΠΑ. Φωτό cnn

► ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

0khlm1579778719333

Από τη χτεσινή πορεία εκπαιδευτικών και φοιτητών στην Αθήνα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Την πορεία διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και συμμετείχαν με τα πανό τους σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητές. Με πορείες και με 24ωρες απεργίες η χούντα Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Για τη νίκη των εκπαιδευτικών απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί καλούνται να οργανώσουν πρόγραμμα συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις σε συνεργασία με άλλα εργατικά σωματεία.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει στη ΓΣ των Προέδρων, 24ωρη απεργία την Τρίτη 9/6 με παράλληλη κινητοποίηση στις 13.00, Πανελλαδικού χαρακτήρα, και
  • Συλλαλητήριο και συναυλία την ημέρα και ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου (10/6/20).
98276370_3275634042454855_1782613201108598784_o

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ανακοίνωσε (1/6/20) συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των καλλιτεχνικών σωματείων αύριο Τετάρτη στις 12 μεσημέρι. Φωτό Άγγελος Καλαδούκας.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s