► ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ! ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ! 

► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

98276370_3275634042454855_1782613201108598784_o

Μουσικοί με την τέχνη τους διαδήλωσαν χτες έξω απ’ τη Βουλή και σ’ όλη την Αθήνα, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, ενάντια στο πρόγραμμα ανεργίας και φτώχειας της χούντας Μητσοτάκη.

Την Τετάρτη ο Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του με απολυταρχικό διάγγελμα στην τηλεόραση, ανάγγειλαν το νέο στάδιο της επίθεσης τους στην εργατική τάξη, νεολαία και μικρομεσαίους.

«Το πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεών μας στα 24 δισ. ευρό. Και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας». Αυτή είναι η προπαγάνδα.

Στην πραγματικότητα το πρόγραμμα της χούντας Μητσοτάκη, παρόμοιο με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς συγκροτήθηκε με βάσεις τις εντολές της ΕΕ, έχει δυο άξονες:

Από τη μιά, την εντατικοποίηση της κυβερνητικής επίθεσης στους εργαζομένους με μαζική ανεργία, μειώσεις μισθών και εξαφάνιση των μικρομεσαίων.

Από την άλλη τη χρηματοδότηση και μειώσεις φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στο τουρισμό και τις μεταφορές.

Μπροστά στην τεράστια ύφεση του -10% ΑΕΠ των επόμενων μηνών, όπως τονίζουν ΕΕ και ΔΝΤ, ο Μητσοτάκης προσπαθεί να συγκρατήσει από την κατάρρευση το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα με 24 δισ. ευρό που ελπίζει να του δώσουν οι Βρυξέλες από το Ταμείο Ανασυγκρότησης 500 δισ. ευρό που πρότειναν την περασμένη Δευτέρα ο Μακρόν και η Μέρκελ.

fullsizeoutput_9bd

Από την απεργιακή πορεία των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα 25/1/20. Χτες Πέμπτη οι εργαζόμενοι/ες πραγματοποίησαν ακόμη μια 24ωρη απεργία ενώ η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει καμπάνια δυσφήμησης των εργαζομένων για να διασπάσει τον αγώνα και να στρέψει το ένα σωματείο ενάντια στο άλλο. Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ θα παργματοποιήσει κι άλλη 24ωρη στις 29 Μάη. Είναι όμως ώρα για αγώνα με καταλήψεις και δημιουργία Συμβουλίου Δράσης εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής ενάντια στο ξεπούλημα, Φωτό Ε.Α.

Τώρα ο Μητσοτάκης ανακάλυψε την παγκόσμια οικονομική κρίση για να δικαιολογήσει τα αντεργατικά δικτατορικά σχέδια των τραπεζιτών και των αφεντικών.

Όσο για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας κορονοϊού αυτά δεν υπάρχουν για τις αεροπορικές εταιρείες (οι επιβάτες τουρίστες δεν θα ελέγχονται) ούτε για τους υπαλλήλους επιχειρήσεων και εργατών εργοστασίων που καλούνται να εργάζονται ουσιαστικά χωρίς προφυλακτικές φόρμες. Τα μέτρα όμως ισχύουν για τη νεολαία που συναντάται στις πλατείες και πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα από τα τρομοκρατικά ΜΑΤ.

Για μαζικά τεστ κοροναϊού δεν ανακοίνωσε τίποτα ο Μητσοτάκης ούτε αυξημένη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε, η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει να μονιμοποιήσει όλα τα δικτατορικά μέτρα που πήρε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για μεγάλες μειώσεις μισθών και διάλυση εργασιακών σχέσεων με πλατιά επιβολή της αναστολής συμβάσεων εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία, την πλήρη ευελιξία εργασίας (είδος δουλειάς και ωράρια).

Η χούντα Μητσοτάκη εκβιάζει: ή ευέλιχτη εργασία μισθών πείνας ή πείνα στην ανεργία.

Η μεγάλη μείωση από 24% σε 13% του ΦΠΑ στα εισητήρια συγκοινωνιών στους καφέδες και στα αλκοολούχα ποτά θα ισχύσει μόνο για το καλοκαίρι. Αντί να επιβληθούν μειώσεις των τιμών στις επιχειρήσεις, μειώνεται το ΦΠΑ.

Για τους μικροεπαγγελματίες ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παράταση της μείωσης του ενοικίου για τα μαγαζιά τους και την μετάθεση δόσεων δανείων στο Σεπτέμβρη.

Αντίθετα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως για την αεροπορική εταιρεία Εντζίαν, θα υπάρξουν γενναίες επιδοτήσεις.

DSC06979

Από τη μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Φωτό Ε.Α.

Η απάντηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας στον εκβιασμό Μητσοτάκη δεν μπορεί να είναι απλά 24ωρες απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας.

Ζούμε την περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος με παγκόσμια κατάρρευση της οικονομίας και του εμπορίου. Για να σώσουν το σύστημα τους οι τραπεζίτες και επιχειρηματίες έχουν εξαπολύσει τον πιο μεγάλο ταξικό πόλεμο ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία.

Το μέλλον που προφέρει ο καπιταλισμός είναι εχτεταμένη ανεργία, βία, πόλεμοι, καταστροφή του περιβάλλοντος και φτώχεια με διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.  

Σ’ αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκροτήσουν Ενιαίο Μέτωπο και να οργανώσουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ενάντια στον ταξικό πόλεμο της χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ για ανατροπή του καπιταλισμού, για εργατική σοσιαλιστική εξουσία. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s