► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

► ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 

► 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ, ΤΡΙΩΡΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΟΕΔΗΝ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

DSC06974

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια. Φωτό Ε.Α.

Για μια ακόμη φορά χτες Τρίτη περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαχητικά και μαζικά στην Αθήνα απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας για κάμερες στα σχολεία (on-line παράδοση μαθήματος) και του αντι-εκπαιδευτικού Νομοσχεδίου της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή συμμετείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ, ΠΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, Παιδαγωγική Ομάδα, Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ΣΕΚ στις Σχολές, Ταξική Πορεία, ΣΣΠ Αντεπίθεση, Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π. Ε., Συνομοσπονδία Γονέων, ΠΑΜΕ και ΜΑΣ με σημαίες κ.α.

Στα Προπύλαια καθηγητές και φοιτητές ομιλητές απαίτησαν την απόσυρση τροπολογία και τη μη-κατάθεση του Νομοσχεδίου. Μερικοί ομιλητές ζήτησαν απεργιακό πρόγραμμα αγώνα, κάτι που αρνούνται οι ηγεσίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ που επιμένουν να κρατούν τον αγώνα στα όρια απλής διαμαρτυρίας.

Αυτές οι ηγεσίες υποστηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά αποδέχεται το αντιδραστικό Νομοσχέδιο αρνεί να γίνουν βελτιώσεις.

DSC06978

Μεγάλο ΟΧΙ στο νομοσχέδιο και στις κάμερες της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Οι ομιλητές στα Προπύλαια επίσης αναφέρθηκαν στην αξιολόγηση που αποτελεί κεντρικό άξονα του Νομοσχεδίου Κεραμέως. Καθηγητές και «εκπαιδευτικές μονάδες» (δηλ., σχολεία) θα αξιολογούνται (σύμφωνα με κριτήρια που έχουν διατάξει ΕΕ και ΟOΣΑ) από γραφειοκράτες. Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε μεγάλες ανισότητες, σε υποβαθμίσεις και κλείσιμο σχολείων, ενώ ανοίγει την πόρτα σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Στη σημερινή περίοδο πανδημίας κοροναϊού και τεράστιας οικονομικής ύφεσης, με επιβολή του δόγματος «μισή δουλειά μισός μισθός», δημιουργείται μαζική ανεργία και φτώχεια.

Κανένας κλάδος από μόνος τουδεν πρέπει να αγωνίζεται και μάλιστα μόνο με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.   

Απαιτείται η ενότητα και η δύναμη όλων των εργαζομένων, σε συμμαχία με τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, σε Ενιαίο Μέτωπο για τη συντριβή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και των νομοσχεδίων της χούντας Μητσοτάκη.

Οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ, οι εκπαιδευτικοί, οι νοσοκομειακοί και τα πρωτοπόρα εργατικά σωματεία πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης.

fullsizeoutput_f69

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων συμμετείχε με τα πανό της στην πορεία. Φωτό Ε.Α.

Πρόσφατα η ΠΕΝΕΝ (ομοσπονδία ναυτών) σε ανακοίνωση της σημείωσε:

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για τους εργαζόμενους, η ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη – μαζική αγωνιστική απάντηση από το συνεπές και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα σε αυτή την χρονική συγκυρία, για να οργανωθούν οι αντιστάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να γίνουν ουσιαστικά βήματα κοινής και συντονισμένης δράσης, θέτοντας όλα τα επίμαχα και επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου. 

Στην κατεύθυνση αυτή σας απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και πρόταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ 25 έως 30 Μάη 2020 να προχωρήσουμε από κοινού σε μία πλατιά σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέαμε σκοπό τον συντονισμό της δράσης και την ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων σε ένα κοινό συμφωνημένο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να συνδιαμορφωθεί στην προτεινόμενη σύσκεψη».

Μια Πανελλαδική Πανεργατική σύσκεψη με σκοπό την ενότητα και το συντονισμό της πάλης είναι απολύτως αναγκαία σήμερα για τη χάραξη δρόμου νίκης και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s