► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ & ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ! ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!

ΝΕΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

euronews.com

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ! Νοσοκομειακοί περιφρονούν την επίσκεψη της Βέλγου Πρωθυπουργού Σοφί Βιλμέ στο νοσοκομείο Σεν-Πιερ των Βρυξελών το Σάββατο. Φωτό Euronews.com 

Η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, έδωσε άδειες και σήμερα άνοιξαν δευτεροβάθμια σχολεία, μολ, όλων των ειδών πολυκαταστήματα, εκκλησίες και δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να έχουν προηγηθεί μαζικά τεστ και με την πανδημία του κοροναϊού να συνεχίζει να χτυπά.

Με δικαιολογία λιγότερα κρούσματα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, από το Μένουμε Σπίτι περάσαμε στο Μένουμε Ασφαλείς, όταν στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία οι συνθήκες μετάδοσης είναι εξαιρετικά υψηλές.

Οι τραπεζίτες και τα αφεντικά απαίτησαν την πλήρη επιστροφή στην εργασία σε συνθήκες επικινδυνότητας καθώς έχουν επιβάλει το δόγμα του “μισή δουλειά μισός μισθός” και τις μαζικές απολύσεις, που θέλουν να επεχτείνουν και στο Δημόσιο τομέα.

Η χούντα Μητσοτάκη διέταξε τα ΜΑΤ σε τρομοκρατικές εκφοβιστικές επιχειρήσεις με χημικά ενάντια στη νεολαία και τους εργαζομένους σε πλατείες, το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και σήμερα στα Εξάρχεια, για να υποταχθούν στους μισθούς πείνας σε εκ περιτροπής εργασία.   

Η νεολαία αντιστέκεται με οργάνωση διαδηλώσεων ενάντια στη βία των ΜΑΤ και την πολιτική της χούντας Μητσοτάκη, που αντί να χρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία, χρηματοδοτεί το άνοιγμα και τη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων!  

DSC06969

Από τη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα των εκπαιδευτικών την περασμένη Τετάρτη 13/5 ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων και για την απόσυρση του Νομοσχεδίου Κεραμέως. Φωτό Ε.Α.

Αύριο Τρίτη οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ κάλεσαν νέα διαδήλωση στην Αθήνα, Προπύλαια 1 μ.μ., για την απόσυρση του αντιδραστικού Νομοσχεδίου της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.  

Οι ηγεσίες αυτών των ομοσπονδιών αρνούνται την οργάνωση απεργιακού αγώνα με μπλοκαρίσματα μαζί με άλλα εργατικά σωματεία. Η μνημονιακή πλειοψηφία του Δ.Σ. τής ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει μόνο μια 3ωρη στάση σε περίπτωση που κατατεθεί το Νομοσχέδιο!

Τις επόμενες δυο βδομάδες θα συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ (Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ στις 1 ή 4 Ιούνη) για να αποφασίσουν την πορεία του αγώνα τους ενώ η χούντα Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια σε μισθούς και δικαιώματα.  

fullsizeoutput_9bd

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα 25/1/2020. Φωτό Ε.Α.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ (Αθήνα, Λάρυμνα, Εύβοια, Δυτ. Μακεδονία) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με ακόμη μια 24ωρη απεργία (μετά απ’ αυτή της Παρασκευής) για την Πέμπτη 21 Μάη και συγκέντρωση στη Λάρυμνα, αφού την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποίησαν κατάληψη των γραφείων διοίκησης της εταιρείας στην Αθήνα.

Χτες Κυριακή 17 Μάη σε μακροσκελή ανακοίνωση το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνικών Μετάλλου και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας καταγγέλει ως την «πολιτική αλητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» και απευθύνεται στα «αδέλφια της εργατικής τάξης» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να κινητοποιηθούν σε υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρει, «Τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι ρεαλιστικά, υλοποιήσιμα, τεκμηριωμένα και δίκαια. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δίνουν μία μάχη ενάντια σε μία ιδιωτικοποίηση και για τα συμφέροντά όλης της εργατικής τάξης. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλης της εργατιάς

Σε κοινή τους ανακοίνωση την προηγούμενη βδομάδα τα Δ.Σ. των σωματείων ΛΑΡΚΟ (Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ [ΣΕΛ], Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ, και Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. [ΑΘΗΝΑ]), τόνισαν ότι, «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η Εταιρεία να παράγει με βάση τις δυνατότητες της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα», χωρίς καμιά αναφορά σε πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Τα Δ.Σ. των σωματείων της ΛΑΡΚΟ όπως και οι ηγεσίες των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών υποστηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική υποταγής των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και αρνούνται την οργάνωση δυναμικής πάλης όλων των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα νομοσχέδια της χούντας Μητσοτάκη.

Αρκούνται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, σε άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα, αντί να προχωρήσουν σε δημιουργία Συμβουλίου Δράσης όλης της περιοχής, σε κατάληψη εγκαταστάσεων και ορυχείων, σε μπλοκαρίσματα με όλους τους εργάτες, αγρότες και νεολαία.  

Αυτή η απουσία συνδικαλιστικής ηγεσίας που θα παλέψει με όλα τα μέσα με όλη την εργατική τάξη ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη, είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος.

fullsizeoutput_e6b

Από την Πρωτομαγιάτικη πορεία που κάλεσαν η ΠΕΝΕΝ και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα παρά τις δικτατορικές απαγορεύσεις της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Στις 16 Μάη το Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ (ομοσπονδία ναυτών) ανακοίνωσε αγωνιστικό κάλεσμα που αναφέρει:

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για τους εργαζόμενους, η ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη – μαζική αγωνιστική απάντηση από το συνεπές και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα σε αυτή την χρονική συγκυρία, για να οργανωθούν οι αντιστάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να γίνουν ουσιαστικά βήματα κοινής και συντονισμένης δράσης, θέτοντας όλα τα επίμαχα και επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου. 

Στην κατεύθυνση αυτή σας απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και πρόταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ 25 έως 30 Μάη 2020 να προχωρήσουμε από κοινού σε μία πλατιά σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέαμε σκοπό τον συντονισμό της δράσης και την ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων σε ένα κοινό συμφωνημένο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να συνδιαμορφωθεί στην προτεινόμενη σύσκεψη».

Αυτό το κάλεσμα αγωνιστικής ενότητας είναι πρωταρχικό σήμερα. Η εργατική τάξη με Ενιαίο Μέτωπο μπορεί να οργανώσει όλων των μορφών κινητοποιήσεις για τη συντριβή νομοσχεδίων και ιδιωτικοποιήσεων της χούντας Μητσοτάκη.

Τα πρωτοπόρα πρωτοβάθμια σωματεία καλούνται στο καθήκον σύγκλισης μιας πλατιάς Πανεργατικής Πανελλαδικής σύσκεψης, με συμμετοχή νεολαίας, φοιτητών, αγροτών και μικρομεσαίων, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την προστασία των εργαζομένων από τον κοροναϊό, τη ικανή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας, τη συντριβή των μνημονίων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της χούντας Μητσοτάκη. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s