► «ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!», ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

► ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

DSC06965

Από τη χτεσινή πορεία στην Αθήνα των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου της Κεραμέως. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τετάρτη πάνω από 4.000 εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα την απόσυρση του νομοσχεδίου τής Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως εξαιρετικά αντιδραστικών αντιπαιδαγωγικών αλλαγών για τα σχολεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διαδήλωση πήραν μέρος με τα πανό τους σχεδόν όλες οι ΕΛΜΕ Αθήνας-Πειραιά, πολλά από τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, το Συντονιστικό αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαθητές και φοιτητές. Κύρια συνθήματα στην πορεία από τους εκπαιδευτικούς «Κάτω οι νόμοι του Υπουργείου», και από το φοιτητικό μπλοκ «Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί – Νόμος το δικαίωμα κάθε φοιτητή».

Την κινητοποίηση κάλεσαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Οι Ομοσπονδίες επίσης αντιτάχτηκαν στις διαταγές τής Υπουργού Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων παρά τους υψηλούς κινδύνους από την πανδημία του κοροναϊού.

Αλλά οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών αρνούνται να εκφράσουν την οργή των εκπαιδευτικών με οργάνωση απεργιών σε συντονισμό με άλλα εργατικά σωματεία (μεταφορές, συγκοινωνίες κ.α.).

Οι υποταγμένες στα μνημόνια ηγεσίας ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ περιορίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών σε πορείες απλής διαμαρτυρίας, σε άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα.

DSC06490

Από τη μαζική απεργιακή πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ 25/1/2020 στην Αθήνα. Για να σταματήσουν το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και την καταστροφή θέσεων εργασίας και μισθών, οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε καταλήψεις και οργάνωση μπλόκων και απεργιών σ’ όλη την περιοχή σε συμμαχία με τα εργατικά και αγροτικά σωματεία. Φωτό Ε.Α.

Με τέτοιες αντιδράσεις η Κεραμέως και η χούντα Μητσοτάκη θα προχωρούν συνεχώς σε αντι-εκπαιδευτικές και αντι-παιδαγωγικές μεταρρυθμίσεις που γυρίζουν πίσω την παιδεία στις διατάξεις της προπολεμικής διχτατορίας Μεταξά και στις διαταγές της Χούντας.  

Η ελληνο-χριστιανική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, βαθειά αντι-επιστημονική, επιβάλλεται στην εκπαίδευση για την τιθάτευση της νεολαίας και τον περιορισμό των παιδιών της εργατικής και αγροτικής τάξης από την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, ενώ ενισχύει τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της επιβολής διδάχτρων στα δημόσια πανεπιστήμια. 

fullsizeoutput_f14

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων στη χτεσινή πορεία στην Αθήνα με μεγάλη φωτογραφία του πίνακα Αγ. Σεβαστιανός του Αντρέα Μαντένια (1560). Φωτό Ε.Α.

Την προοπτική νίκης, με πρόγραμμα απεργιών και μπλοκαρισμάτων σε συμμαχία με άλλους κλάδους της εργατικής τάξης για Γενική Απεργία και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, απαρνούνται όπως ο διάολος το λιβάνι οι μνημονιακές ηγεσίες των Ομοσπονδιών. Οι αριστερές παρατάξεις εξασκούν σωστή κριτική στις ηγεσίες, αλλά περιορίζονται στο διεκδικητικό πλαίσιο “γενικές συνελεύσεις, απεργίες, διαδηλώσεις”.

Ζούμε σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο που χαραχτηρίζεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τώρα την πανδημία κορονοϊού. Η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβάλουν απολυταρχικά, δικτατορικά μέτρα με κυβερνήσεις “εθνικής ανάγκης” και ετοιμάζονται για ακόμη μεγαλύτερες βίαιες επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα και μισθούς με μαζικές απολύσεις.

Μια απεργία και μια πορεία δεν αρκούν! Για τη νίκη των εκπαιδευτικών και όλης της εργατικής τάξης δεν είναι αρκετές οι πορείες και οι 24ωρες απεργίες. Απαιτείται Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη. –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s