► «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ», ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!

► ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

αγ παρα

Από τις επιχειρήσεις του στρατού κατοχής ΜΑΤ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής την περασμένη βδομάδα. Φωτό εφ. ΕΘΝΟΣ.

Σήμερα Τρίτη πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος στον τηλεοπτικό σταθμό Open με έμφαση τόνισε ότι «καπιταλισμό έχουμε» στην Ελλάδα και εννοούσε ότι ο «ιδιώτης επιχειρηματίας» έχει το δικαίωμα σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών και σε επιβολή “ευέλιχτων” μορφών εργασίας.

Η επιθετική αλαζονεία του Υπουργού της χούντας Μητσοτάκη προέρχεται από τις επιχειρήσεις άγριας βίας των ΜΑΤ ενάντια στη νεολαία και από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, της Δευτέρας 11/5/20, με την οποία οι καπιταλιστές μπορούν να απολύουν μαζικά, και να επιβάλουν μισθούς πείνας με την «οριζόντια ή εκ περιτροπής εργασία».

Το πρόγραμμα της χούντας Μητσοτάκη για την περίοδο της κολοσιαίας οικονομικής κρίσης και “ύφεσης” 10% του ΑΕΠ (ΔΝΤ) είναι η επέχταση και η εντατικοποίηση των δικτατορικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν με αφορμή την πανδημία κοροναϊού, και οδήγησαν στις απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων, πετσοκόμματος μισθών με την «οριζόντια» και «εκ περιτροπής» δουλειά, και αναστολή βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Τώρα η χούντα Μητσοτάκη, όπως όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ, στέλνει τους εργαζομένους στην εργασία τους χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό!

Από τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στη Βουλή (αρι.) και νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό.

Πολιτική τους είναι η «ανοσία αγέλης» και όποιον/α πάρει ο χάρος, και όχι μαζικό και οργανωμένο πρόγραμμα τεστ για όλο τον πληθυσμό όπως συμβούλεψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΕΕ.

Στη Βρετανία και Σουηδία που ακολούθησαν την «ανοσία αγέλης» οι θάνατοι από τον κοροναϊό έφτασαν σε τρομαχτικά επίπεδα. Για τον καπιταλισμό πάντα τα κέρδη ήταν υπεράνω της ανθρώπινης ζωής, όπως πρόσφατα υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Β. Σόϊμπλε, το φερέφωνο των τραπεζιτών και της μπουρζουαζίας. 

bloko.gr αγ γεωργιου κυψελη

MAT στις επιχειρήσεις ενάντιον νεολαίας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Κυψέλη. Σκοπός τους η κατάληψη των δημόσιων χώρων και η καταστολή των διαμαρτυριών των κατοίκω με τη βία, όπως έκαναν στη Λέσβο. Φωτό bloko.gr

Οι επιδρομές των ΜΑΤ στις πλατείες Αγ. Παρασκευής, Κυψέλης κ.α. καθώς και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, έχουν στόχο τη βίαιη καταστολή τής ενέργειας τής νεολαίας πριν αυτή μετατραπεί σε ανοιχτή εξέγερση ενάντια στη μαζική ανεργία, τους μισθούς πείνας και στα διχτατορικά μέτρα.

Ο Χρυσοχοΐδης και η κλίκα στρατηγών και συμβούλων του, προσπαθούν να αποτρέψουν μια νέα Εξέγερση της νεολαίας όπως εκείνη του Δεκέμβρη-Φλεβάρη 2008-9 που γονάτισε το καπιταλιστικό σύστημα και ήταν η πρώτη φάση των τεράστιων αντι-μνημονιακών διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος από το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 η τότε Γ. Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα αποκήρυξε την εξεγερμένη νεολαία ως «πράχτορες».   

Η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί με τη βία ενάντια στη νεολαία και με τους αντιδραστικούς και αντεργατικούς νόμους για το Περιβάλλον, την Παιδεία κ.α., να επιβάλλει το δικό της μοντέλο «επιστροφής στην κανονικότητα», επιστροφής στην αγριότητα του 19ου αιώνα, στην εποχή της απουσίας νόμων προστασίας των εργαζομένων, όπου οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονταν για 10 και 12 ώρες την ημέρα τους/τις εργαζομένους – και παιδιά – για ένα κομμάτι ψωμί.

DSC06903

Ένα από τα αρκετά πανό εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία της 1ης Μάη 2020. Φωτό Ε.Α.Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο Τετάρτη 13 Μάη, στη 1 μ.μ. για: 
Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κοροναϊός διάλυσε την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία καθώς χτύπησε στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008 και στην περίοδο του οικονομικού πολέμου του Τραμπ ενάντια σε Κίνα, Ρωσία και τους Ευρωπαίους «συμμάχους» του ΕΕ και Βρετανία.

Είναι η εποχή τής θανάσιμης κρίσης του καπιταλισμού, και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείριση των καπιταλιστικών κυβερνήσεων να διασώσουν το σύστημα τους με δικτατορική επίθεση για την απόλυτη υποταγή της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Σύμμαχοι των τραπεζιτών και αφεντικών είναι τα διάφορα σοσιαλδημοκρατικά και «αριστερά» κόμματα και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όλοι φανατικοί υποστηριχτές της ΕΕ και των μνημονίων λιτότητας. 

Στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι προδότες είναι πανέτοιμοι να σχηματίσουν με τη ΝΔ κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” καταστολής της εργατικής τάξης και νεολαίας!

fullsizeoutput_cec

Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή! Από τη μεγάλη πορεία της 5ης Μάρτη 2020 ενάντια στο ρατσισμό της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουν τα τρισχειρότερα μνημόνια κρίσης κοροναϊού. Πρέπει να οργανωθούν σε Ενιαίο Μέτωπο αντίστασης στα νέα μέτρα ύφεσης και στη δικτατορική καταστολή με συγκρότηση μαζικών και δυνατών Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και Συμβούλια Δράσης – ενότητας κατοίκων, νεολαίας, μκρομεσαίων, αγροτών και συνταξιούχων – σε κάθε περιοχή.

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενότητας όλων των εργαζομένων με οργάνωση Πανελλαδικής Πανεργατικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης ενάντια στη μαζική ανεργία, στους μισθούς πείνας και στις επιθέσεις των ΜΑΤ. Η Συνέλευση μπορεί να καλέσει στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή των μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη.

Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την οικονομική κρίση, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τις πανδημίες κοροναϊών. Ο σάπιος καπιταλισμός αποδείχτηκε ανίκανος να προστατεύει την υγεία και το περιβάλλον και οδηγεί την ανθρωπότητα στην κόλαση.

Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί με τις Εξεγέρσεις της νέας γενιάς και των εργαζομένων με την ίδρυση επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς, με προοπτική την εγκαθίδρυση σοσιαλιστικών εργατικών κυβερνήσεων εθνικοποίησης τραπεζών και σχεδιασμένης οικονομίας, στη διάλυση τής ΕΕ και σχηματισμού των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s