► ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΧΑΥΤΕΙΑ 10:30 π.μ. – ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

► ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΟΣ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕ ΟΤΙ “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ”!

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 28/4

Από τη διαμαρτυρία των γιατρών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Φωτό Μάριος Λώλος.

Χτες ο Μητσοτάκης ανάγγειλε τη σταδιακή άρση των δικτατορικών περιορισμών του “Μένουμε Σπίτι” από τη Δευτέρα 5 Μάη, αλλά δεν είπε λέξη για πρόσληψη όλων των απολυθέντων και την άμεση αποκατάσταση των μισθών τους, ούτε για πρόσληψη των χιλιάδων γιατρών που απαιτούνται και ικανή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν εκατοντάδες απολύσεις ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με λειψή Βουλή θέλει να ψηφίσει αντιδραστικά νομοσχέδια καταστροφικά για παιδεία και περιβάλλον.

Όπως κατάγγειλε η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, έχουν προσληφτεί μόνο 402 γιατροί (οι κενές οργανικές θέσεις είναι 6.500!) και όμως απολύονται γιατροί και τα προστατευτικά μέσα για ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό σπανίζουν. (Οι δηλώσεις στο oengegr.com)

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ (γιατροί Αθήνας Πειραιά) Ηλίας Σιώρας κάλεσε την Κυβέρνηση να βάζει πάνω απ’ όλα τις ζωές και όχι την ΕΕ και ζήτησε την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων στη διεύθυνση του ΕΣΥ.

Χτες ο Γάλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εξάγγειλε, όπως ο Ιταλός Πρωθυπουργός Κόντε την Κυριακή, ότι “πρέπει να ζήσουμε με τον κοροναϊό”!

Ένας μακρύς περιορισμός στο σπίτι, είπε ο Φιλίπ, “ρισκάρει να οδηγήσει σε διάλυση την οικονομία”. Τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να ανοίγουν στη Γαλία στις 11 Μάη.

fullsizeoutput_e46

Από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου των γιατρών έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, η ΠΑΝΕΝ (ναυτικοί) και αριστερά κόμματα και οργανώσεις. Φωτό Ε.Α.

Η πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ είναι να επιστρέψουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε πλήρη παραγωγή παρά τους υψηλούς αριθμούς καθημερινά κρουσμάτων και θανάτων από την πανδεμία του κοροναϊού.

Όλες αυτές οι κυβερνήσεις, που έχουν διαλύσει με τη λιτότητα τη δημόσια υγεία, δεν έχουν σήμερα τη δυνατότητα να αντισταθούν με επιτυχία στον κοροναϊό αφού τα εμβόλια μάλλον θα αργήσουν να εμφανιστούν.

Οι περικοπές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, ιδιαίτερα μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008, διάλυσαν τα ερυνητικά προγράμματα και την πρόληψη.

Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις προσπαθούν να σώσουν το σύστημα τους με πλήρη επιστροφή στην παραγωγή χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί μαζικά τεστ στον πληθυσμό και σε συνθήκες όπου γιατροί σε κάθε χώρα διαμαρτύρονται για την έλλειψη προστατευτικών μέσων.

Στις φωτογραφίες Γερμανοί γιατροί γυμνώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη μέσων και υλικών προστασίας στα νοσοκομεία από τον κοροναϊό.

Είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να υπάρξει αναζωπύρωση του κοροναϊού καθώς οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην παραγωγή ως πρόβατα σε σφαγή χωρίς προστατευτικά μέτρα και εργαλεία. Αυτό είναι το λεγόμενο “δεύτερο κύμα” που φοβούνται ο Μητσοτάκης και οι ηγέτες της ΕΕ.

Είναι διατεθημένοι όμως, προς χάριν του ύψιστου αγαθού των καπιταλιστικών κερδών, να φυλακίσουν στο σπίτι κατηγορίες ανθρώπων (πχ ορισμένων ηλικιών) και να δουν δεκάδες χιλιάδες νέα θύματα του κοροναϊού!

Οι τραπεζίτες και τα αφεντικά είναι τρομοκρατημένοι από την τεράστια κατάρρευση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας που προφητεύουν όλα τα οικονομικά ινστιτούτα και οργανισμού του καπιταλισμού.

To IMF ανάφερε στην εξαμηνιαία παγκόσμια έκθεση του (αρχές Απρίλη) ότι η «ύφεση» στην Ελλάδα φέτος 2020 θα είναι -10% του ΑΕΠ, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος θα είναι -7% πτώση του ΑΕΠ.

Η  Standard & Poor’s (ΝΥ) στις 24/4 ανάφερε ότι η «ύφεση» στην Ελλάδα φέτος 2020 θα είναι γύρω στο -9% ΑΕΠ, αλλά ο Στουρνάρας επιμένει σε «ύφεση» -4 ως -8% φέτος.

Τώρα έρχεται η Morgan Stanley (ΝΥ) με «ύφεση» από -6,6%, -13,3% ως “βασικό σενάριο” και κολοσιαία -21,3% πτώση του ΑΕΠ στη χειρότερη περίπτωση.

Αυτά τα φρικιαστικά σενάρια αναγκάζουν τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις να ζητούν λύσεις πέρα από τα δάνεια και την «ποσοτική χαλάρωση», σε «δομικές» αναδιορθώσεις του καπιταλιστικού συστήματος που θα επιβληθούν με τη βία του στρατού, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, με δικτατορικά μέτρα κυβερνήσεων «εθνικής συναίνεσης».

94748760_1572130292941789_7618750406570541056_o

Ενάντια στην υποταγή στα μέτρα μαζικής ανεργίας και πείνας του καπιταλισμού, η εργατική τάξη και η νεολαία με τα αγωνιστικά εργατικά συνδικάτα καλούνται στο καθήκον οργάνωσης της αντίστασης και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες που οργάνωσαν για την Παρασκευή 1η Μάη 2020 αγωνιστικά εργατικά σωματεία και φορείς (στην Αθήνα Χαυτεία 10:30 πμ) είναι μια τεράστιας σημασίας κινητοποίηση για την πορεία νίκης των εργαζομένων.

Καθώς διαισθάνθηκαν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων για απεργία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά ως αντίσταση στη χούντα Μητσοτάκη, οι πανάθλιες μνημονιακές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκαν να αναγγείλουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή.  

Η σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ που ξενδιάντροπα είχε υποταχτεί στα διατάγματα της χούντας Μητσοτάκη και κάλεσε σε παραμονή στο σπίτι (!), αναγκάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ να αναγγείλει συγκεντρώσεις και πορείες την Παρασκευή!

Όπως δεν μπορεί να υπάρξει επίλυση της κρίσης του κοροναϊού και της οικονομίας μέσα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, έτσι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να φτάσουν στη νίκη παρά αφού υπερβούν πολιτικά την αντεπαναστατική πολιτική του ΚΚΕ και συντρίψουν τις μνημονιακές γραφειοκρατείες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008 ο καπιταλισμός είναι ακόμη πιο αδύνατος. Σήμερα σπρώχνει την ανθρωπότητα στην κόλαση της βαρβαρότητας.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, η έξοδος από ΕΕ και η εγκαθίδρυση εργατικής σοσιαλιστικής εξουσίας και οικονομίας με εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Με τις εξεγέρσεις της επόμενης μέρας που έρχεται των Ευρωπαίων εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, αναπτύσσεται η δύναμη ανατροπής και η συγκρότηση ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s