► ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΕ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΘΗΝΑ ΧΑΥΤΕΙΑ 10:30 π.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ “ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ”!
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ!
fullsizeoutput_b82

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης 18/2 στην Αθήνα. Ο αγώνας συνεχίζεται σε νέο επίπεδο την 1η Μάη 2020 με συγκεντρώσεις και πορείες ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Δευτέρα μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την απόφαση της χούντας Μητσοτάκη ότι «οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» δηλαδή για τις 9 Μάη!

Τα αγωνιστικά εργατικά συνδικάτα δεν πρέπει να υποταχτούν! Για μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες την Πρωτομαγιά, στην Αθήνα Παρασκευή 1η Μάη Χαυτεία 10:30 π.μ. και πορεία στη Βουλή!

Σε ντροπιαστική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν καταδίκασε τη διαταγή της χούντας Μητσοτάκη και δεν ανακοίνωσε κινητοποιήσεις για την 1η Μάη.

► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28/4 ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΝΙΚΑΙΑ

Από την κινητοποίηση των ιατρονοσηλευτών στο προαύλιο του νοσοκομείου Νίκαιας την Τρίτη 14/4. Τότε αντιπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ ζήτησε παραίτηση Χρυσοχοίδη και επίταξη του κλάδου της ιδιωτικής υγείας. Όμως για τις αυριανές διαμαρτυρίες η ΟΕΝΓΕ διέγραψε τη διεκδίκιση επίταξης του κλάδου ιδιωτικής υγείας. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: “Διεκδικούμε: Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ. Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών. Ένταξη στα BAE”. Φωτό Ε.Α.

► ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΝΤΕ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ”!

Καθώς οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ προχωρούν σε σταδιακή άρση μέτρων κατά του κοροναϊού, χτες Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε σε τηλεοπτικό διάγγελμα του ανακοίνωσε την άμεση επαναλειτουργία εργοστασίων, οικοδομών και μεγάλων επιχειρήσεων «στρατηγικής σημασίας».

Από τη Δευτέρα 4 Μάη είπε ο Κόντε θα αρχίσει η «Δεύτερη Φάση, η συνύπαρξη με τον ιό». Καταστήματα και μουσεία θα ανοίξουν στις 18 Μάη ενώ στο τέλος του μήνα θα ανοίξουν εστιατόρια και κουρεία. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι το Σεπτέμβρη.

Ο Κόντε τόνισε ότι θα επιτρέπονται από σήμερα οι επισκέψεις σε συγγενείς και στα εξοχικά.

Για την «Τρίτη Φάση» επιστροφής στην «κανονικότητα», ο Κόντε ανάγγειλε ότι, «θα πρέπει να περιμένουμε για το εμβόλιο και τα κρούσματα κοροναϊού να πέσουν στο μηδέν. Προς το παρόν πρέπει να ζήσουμε με τον κοροναϊό»!   

DB3E51CB-F29F-4FB5-A297-E0A8CEA8DA1F

Από διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στην Ιταλία στις αρχές του Απρίλη. Φωτό από το συνδικάτο USB (μέλος της ΠΣΟ)

Το διάγγελμα του Κόντε δείχνει την πορεία που θα ακολουθήσουν γενικά όλες οι κυβερνήσεις στα κράτη της ΕΕ: Ζωή με το θανατηφόρο κοροναϊό!

Καθώς οι δεξιές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις λιτότητας της ΕΕ κατέστρεψαν τα δημόσια συστήματα υγείας και αδιαφόρησαν για την παραγωγή φαρμάκων ενάντια σε πανδημίες λοιμώξεων, το καπιταλιστικό σύστημα αποδεινύεται ανίκανο να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές.

Με μόνα όπλα μάσκες και γάντια, οι εργαζόμενοι στα μέσα παραγωγής θα είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον κοροναϊό. Ο φόβος της μόλυνσης θα είναι το όπλο των επιχειρηματιών να μονιμοποιήσουν όλα τα βαθειά αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα ενάντια στους/στις εργαζομένους/ες, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τις δικτατορικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και δραστικών μειώσεων μισθών.

Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ προετοιμάζονται για την “επόμενη μέρα” άρσης των μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού που συνοδεύεται από μια κολοσιαία κατάρρευση της οικονομίας.

Για να σώσουν τον καπιταλισμό, που τραβά την ανθρωπότητα στην κόλαση της βαρβαρότητας, θέλουν όχι μόνο να μονιμοποιήσουν τα έκτακτα μέτρα συνεχών απολύσεων και μισθών πείνας, αλλά να προχωρήσουν με δικτατορικά μέτρα και τον στρατό στην πλήρη καταστροφή όλων των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Σ’ αυτές τις συνθήκες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των γιατρών για την προστασία της δημόσιας υγείας, δουλειών, μισθών και δικαιωμάτων, είναι απαραίτητο να οργανωθούν σε μαζικές διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά με προοπτική την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και την έξοδο από ΕΕ. –

Πληροφόρηση: Πρόσφατα σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν καμιά σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s