► ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΕ! ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!

► ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ»!

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1ης ΜΑΗ ΧΑΥΤΕΙΑ 10:30 π.μ.

Bruss

“Ο ιός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός”. Αυτοσχέδιο πανό σε παράθυρο στις Βρυξέλες. Φωτό ICA Daily 17/4/20.

Για ακόμη μια φορά οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας – Ολανδίας απο τη μιά, και Ισπανίας – Ιταλίας – Γαλίας από την άλλη, επικράτησαν στη χτεσινή (Πέμπτη) βίντεο-συζήτηση των ηγετών της ΕΕ για την κρίση του κοροναϊού. Αμέσως μετά την έκφραση των διαφωνιών η συζήτηση τερματίστηκε χωρίς κοινή δήλωση.  

Το μόνο που συμφώνησαν ήταν να καλέσουν την Κομισιόν της Προέδρου ντερ Λέϊεν να συντάξει μέχρι τις 6 Μάη ένα σχέδιο για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery Fund)» ως μέρους του προϋπολογισμού 2021-27 (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο) της ΕΕ.

Η ντερ Λέϊεν ανακοίνωσε ότι το σχέδιο ενός Ταμείου €2 τρισ., θα έχει “ισορροπία” μεταξύ δανείων και επιχορηγήσεων.

Η Γερμανία και οι βόρειοι δορυφόροι της θεωρούν ότι Ιταλία και Ισπανία πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση με δάνεια από το ESM (Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας) με μνημονιακούς όρους.

Η πρόταση της Ισπανίας, που υποστηρίχτηκε από Ιταλία και Γαλία, είναι η δημιουργία ενός «Ταμείου Ανάκαμψης» €1,5 τρισ. που θα αντλήσει χρήματα (ρευστό) από τις αγορές (χετζ-φαντ σπεκουλαδόρους) με «αέναα» ομόλογα 0,5% επιτοκίου εγγύησης ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).

Στα «αέναα» ομόλογα (τελευταία φορά που είχαν εκδοθεί ήταν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο!) ο αγοραστής δεν παίρνει πίσω τα χρήματα που επένδυσε, απλά καρπώνεται το ετήσιο επιτόκιο. Τα χρήματα (ρευστό) που θα αντληθούν θα μπορούν άμεσα να αποδοθούν στις 27 χώρες της ΕΕ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας.

mor3

Από τη προχτεσινή διαδήλωση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια. Ζητούν μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα και προστασία από τον κοροναϊό. Φωτό https://syprome.blogspot.com

Οι πρωθυπουργοί Ισπανίας Σάντσεθ και Ιταλίας Κόντε τονίζουν την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση στις χώρες τους που έχουν άμεση ανάγκη χρημάτων και όχι δανείων που δεν μπορούν ούτε να αποπληρώσουν ούτε να υποστούν τους μνημονιακούς όρους λιτότητας.

Γερμανία και Ολανδία θεωρούν ότι τα δάνεια του EMS είναι ο κανονισμός της ΕΕ στη βάση της νεο-φιλελεύθερης πολιτικής βάρβαρης λιτότητας που έχει επιβληθεί.

Καθώς η πανδημία του κοροναϊού εξαπλώνεται και η οικονομική κρίση οδηγεί στην κατάρρευση, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη αρχίζουν να δίνουν άδειες λειτουργίας καταστημάτων και βιομηχανιών.

Το πρωτοφανές φαινόμενο της «αρνητικής» τιμής του πετρελαίου στις ΕΠΑ (οι παραγωγοί πλήρωσαν τους αγοραστές για το πετρέλαιο που τους παρέδωσαν!) δείχνει τις μελλοντικές συγκλονιστικές αναταραχές.

Για τον καπιταλισμό τα κέρδη είναι πάνω από τον άνθρωπο. Έτσι ετοιμάζονται να κρατήσουν τα μέτρα απομόνωσης και καταστολής αλλά να ανοίξουν τα εργοστάσια και τα αεροδρόμια παρά τους τεράστιους κινδύνους στη δημόσια υγεία.

902.gr ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από τη διαμαρτυρία απολυμένων αεροδρομίου Αθήνας και του συνδικάτου Τύπου – Χάρτου χτες Πέμπτη στο Υπουργείο Εργασίας. Αλλά τέτοιες κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Απαιτείται η οργανωμένη κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης με αρχή πολλαπλές και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά με σύνθημα την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό 902.gr

Χτες Τετάρτη 22/4 ο Διευθυντής Κρατικής Ιατρικής της Αγγλίας καθ. Κρις Γουίτι τόνισε, στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση, ότι τα σημερινά «μέτρα μεγάλης κοινωνικής αναστάστωσης» θα συνεχιστούν μέχρι τον επόμενο χρόνο! Πρέπει να είμαστε «ρεαλιστές» είπε, «η επιστροφή στην κανονικότητα» μπορεί να γίνει όταν υπάρξουν εμβόλια ή φάρμακα.

Στις 16/4 ο Τσιόδρας μίλησε για «επιστροφή στην κανονικότητα» μόλις υπάρξει «ανοσία στον πληθυσμό» και «όταν θα υπάρχει ενδεχομένως ένα καλό εμβόλιο»!

Τα σχέδια των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και της χούντας Μητσοτάκη είναι να περιορίσουν τους ηλικιωμένους στα σπίτια (να πεθαίνουν) και να αφήσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό να δουλεύει τρομοκρατημένο στο έλεος της «ανοσίας αγγέλης» αναμένοντας το εμβόλιο ή φάρμακα ενάντια στον κοροναϊό!

Αυτά τα τρομαχτικά εγκληματικά σχέδια απόλυτης βαρβαρότητας ετοιμάζουν η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, ενώ δεν μιλούν καθόλου για μαζικά τεστ και για νέα νοσοκομεία.

Στην Ελλάδα τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας επεχτάθηκαν μέχρι τις 5 Μάη. Η χούντα Μητσοτάκη έχει σκοπό να τα κρατήσει μόνιμα, για να τσακίσει με το φόβο, τη φτώχεια και τη μαζική ανεργία, τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Το καθήκον των εργατικών σωματείων και των συνδικαλιστών αγωνιστών είναι η οργάνωση με κάθε τρόπο απεργιών και κινητοποιήσεων την Πρωτομαγιά, για δημόσια υγεία, ενάντια στην καταστολή και στην περιστολή των εργατικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στις απολύσεις και μειώσεις μισθών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων και της ίδιας της χούντας Μητσοτάκη. –  

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ –

Όλοι/ες στην απεργία τής 1ης Μάη 2020!

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ στις 23 Απρίλη 2020 τηλεσύσκεψη από το Ε.Κ. Πειραιά με σκοπό τον αγωνιστικό γιορτασμό τής εργατικής Πρωτομαγιάς. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος Πρωτοβάθμια Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικαλιστές και συλλογικότητες και προτείνουν – οργανώνουν συγκέντρωση 10.30 πμ στα Χαυτεία και πορεία στην Βουλή (θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας – θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση από τους διοργανωτές). –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s