► Η «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

► ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ: ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

► ΚΑΤΩ ΕΕ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!

fullsizeoutput_9a9

Από την απεργιακή πορεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα τον περασμένο Φλεβάρη. Για σήμερα και αύριο εξάγγειλαν απεργία. Το μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα τώρα πρέπει να ετοιμαστεί για τις συγκρούσεις ενάντια στην πολιτική ΕΕ-χούντας Μητσοτάκη με πρώτο βήμα την Πρωτομαγιά. Φωτό Ε.Α.

Καθώς το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και οι άλλοι οικονομικοί οργανισμοί του καπιταλιστικού συστήματος προφητεύουν για φέτος μια κολοσιαία «οικονομική ύφεση» από την πανδημία του κοροναϊού, την Πέμπτη 23 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για να αποφασίσουν μια «συντονισμένη στρατηγική εξόδου» από την κρίση.

Ο κοροναϊός ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των κύριων κρατών τής ΕΕ – Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλίας και Γερμανίας – για την κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση της «οικονομικής ύφεσης» (τουλάχιστον -8% του ΑΕΠ στην ΕΕ και πάνω από -10% στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΔΝΤ) τής «επόμενης μέρας».

Οι ευρωπαίοι τραπεζίτες, επιχειρηματίες και σπεκουλαδόροι θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε μια «συντονισμένη στρατηγική εξόδου» για να επιβιώσει η ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα.

Οτιδήποτε κι αν αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ, θα στηρίζεται στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη επιβληθεί: μαζική ανεργία, μισθοί πείνας, διαγραφή εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αρπαγή σπιτιών και μαγαζιών. 

Η «οικονομική ύφεση» που έχει ήδη χτυπήσει την ΕΕ και την Ελλάδα, θα εξελίσσεται σε βαρβαρότητα συντριβής της εργατικής τάξης, νεολαίας και μικροαστικών στρωμάτων, με δικτατορικά μέτρα κυβερνήσεων «έκτακτης ανάγκης» και «εθνικής σωτηρίας».

DSC06575

Από τη μαζική πορεία των συνταξιούχων στις 18 Φλεβάρη στην Αθήνα. Η χούντα Μητσοτάκη ζήτησε από το ΣτΕ την ακύρωση των αναδρομικών και το Συμβούλιο συμφώνησε παμψειφεί! Φωτό Ε.Α.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ προετοιμάζονται να πετσοκόψουν τα επιδόματα, τους μισθούς του δημοσίου τομέα και τις συντάξεις. Οι οικονομολόγοι τής μπουρζουαζίας ομολογούν ότι η «οικονομική ύφεση» πρωτοφανούς λιτότητας και αγριότητας θα οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις.

Η οργανωμένη εργατική τάξη πρέπει να ετοιμαστεί ώστε οι εξεγέρσεις της «επόμενης μέρας», για υγεία, δουλειές και μισθούς, να συντονιστούν και να οδηγήσουν στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην εγκαθίδρυση εργατικής εξουσίας σε κάθε χώρα της Ευρώπης.  

Στο «σώζων εαυτόν σωθήτω» των διχασμένων καπιταλιστών της ΕΕ, η εργατική τάξη καλείται να συγκροτήσει τη μάξιμουμ ενότητα και να οργανωθεί σε μαζικό επαναστατικό κόμμα για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή του καπιταλισμού.

Τα αγωνιστικά εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μάχονται τη χούντα Μητσοτάκη πρέπει να οργανώσουν μαχητικές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά για την εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας, ενάντια στην άγρια λιτότητα, μαζική ανεργία και πανάθλιους μισθούς πείνας, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για την έξοδο από την ΕΕ των τραπεζιτών και πολέμαρχων.

fullsizeoutput_b82

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης 18/2 στην Αθήνα. Τα μαχόμενα εργατικά συνδικάτα καλούνται να οργανώσουν μαχητικές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά για την ανατροπή χούντας Μητσοτάκη και καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες, δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από την ΕΕ και τα «κορονα-ομόλογα» που ζητούν η Ισπανία και η Ιταλία. Ο Σάντσεθ και ο Κόντε αγωνιούν για τον καπιταλισμό και τις τράπεζες των χωρών τους, όχι για την εργατική τάξη.            

Η Γερμανία, και οι δορυφόροι της, αρνούνται την έκδοση «κορονα-ομολόγων» από την ΕΕ που θα χρηματοδοτούσαν την οικονομία της Ισπανίας και Ιταλίας που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

Την Κυριακή ο Κόντε ξαναζήτησε την έκδοση «κορονα-ομολόγων» από την ΕΕ και δήλωσε ότι, «δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν».

Χτες Δευτέρα (20/4) η ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς δημοσίευσε το σχέδιο του Σάντσεθ για ένα Ταμείο Οικονομικής Αποκατάστασης για χρηματοδότηση των κρατών που βρίσκονται σε κατάρρευση. 

Ο Σάντσεθ προτείνει – πέρα από τα €500 δισ. που εγκρίθηκαν στην προηγούμενη σύσκεψη κορυφής στις 23 Μάρτη – να προστεθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ, από 1/1/2021, και στο λεγόμενο MMF (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27) το ποσό των €1,5 τρισ. που θα διανεμηθούν σε κάθε κράτος που το έχει ανάγκη ανάλογα με τον πληθυσμό του, την άνοδο της ανεργίας, τη μείωση του ΑΕΠ κλπ. Τα κράτη που θα επωφεληθούν απ’ αυτό το σχέδιο θα επιστρέψουν μόνο το ποσό των τόκων.

5472

Από τις διαμαρτυρίες γιατρών και νοσοκόμων στο Λονγκ Άϊλαντ Νέρσινγκ Ίνστιτιουτ της Νέας Υόρκης για απουσία προστατευτικών ρούχων στα νοσοκομεία. Φωτό Al Bello.

Τέτοιες δηλώσεις έκαναν έξαλλους τους Γερμανούς! Ο Φρίντριχ Μερτζ, που προβλέπεται να διαδεχτεί τη Μέρκελ, σε τουίτ κατηγόρησε τον Κόντε ότι χρησιμοποιεί την κρίση του κοροναϊού και ζητά χρηματοδότηση «για δικούς του σκοπούς».

Ο Μερτζ κρίνει εξ ιδίων. Γνωρίζει ότι όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, και φανατικώτερα η χούντα Μητσοτάκη, εκμεταλλεύονται την κρίση κοροναϊού για να επιβάλουν με δικτατορικό τρόπο – με διατάγματα – την μαζική ανεργία και τις τρομερές περικοπές μισθών.  

Στις 23 Απρίλη οι ηγέτες της ΕΕ θα συγκρουστούν ακόμη μια φορά για τη χρηματοδότηση της αποφυγής της κατάρρευσης, αλλά θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στην επαναλειτουργία της βιομηχανίας και μερικών καταστημάτων από τη Δευτέρα 4 Μάη. Ήδη βιομηχανίες και καταστήματα, που είχαν κλίσει, επαναλειτουργούν σε Ιταλία, Τσεχία και Αυστρία κ.α., παρά τις αντιρρήσεις τής Μέρκελ.  

Όσο κι αν οι λαοί – εργατική τάξη και νεολαία – στην Ευρώπη “μένουν μέσα” αυτό δεν σημαίνει υποταγή! Το καζάνι βράζει και θα πετάξει το καπάκι του μόλις οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ζουν με 500 ευρό και ο κοροναϊός θα συνεχίσει να χτυπάει τους φτωχούς. Η κατάσταση θα αγριέψει σε Ιταλία και Ισπανία και θα επεχταθεί στη Γαλία και στις άλλες χώρες.

Έχουμε μπεί σε περίοδο που οδηγεί σε εξεγέρσεις. Το ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης είναι να αναλάβει επαναστατική δράση για την ανατροπή του καπιταλισμού.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s